Ciasta francuskiego ciąg dalszy :) Niestety nadal nie za bardzo mogę wychodzić z łóżka, więc przygotowywane przeze mnie dania muszą się praktycznie same robić :) Dzisiaj
My Culinary ArtKolejna potrawa przygotowana przez mojego Ukochanego :) Pyszna polędwiczka wieprzowa zapiekana z serem gorgonzola, zawinięta w plastry boczku, podana z puree ziemniaczanym i surówką z selera. Polecam
My Culinary ArtSoczyste i kruchutkie z delikatnym posmakiem papryki i selera naciowego... przepyszne i bardzo łatwe duszone polędwiczki są jednym z moich ulubionych dań mięsnych. SKŁADNIKI: 1 polędwiczka wieprzowa (około 450-500g) 4 łodygi selera naciowego Kalarepa 2 czerwone cebule Papryka czerwona i zielona 100g masła 2 łyżki mąki Mały słoiczek przecieru pomidorowego 0,5 l słodkiej śmietanki 12% Olej
Pyry na GazTakie ziemniaczki pasują do wielu dań mięsnych. Można je również potraktować jako zdrowszą alternatywę dla frytek. Składniki: ziemniaki przyprawa do ziemniaków olej Wykonanie: Ziemniaki obieramy i kroimy w słupki lub ćwiartki. Polewamy odrobiną oleju i posypujemy przyprawą do ziemniaków, mieszamy. Pieczemy na papierze do pieczenia w 200 C 20 min z włączonym termoobiegiem. Smacznego
IMPRESJA SMAKUdodajemy do pozostałych składników, skrapiamy olejem (lub oliwą) i winem ryżowym Mirin (do smaku). Wszystkie składniki mieszamy i odstawiamy na 30 minut. Surówka z brukwi pasuje do wszystkich dań mięsnych i rybnych. W smaku delikana, przypomina połączenie kalarepy z rzepą. Brukiew była kiedyś bardzo popularna też w polskiej kuchni. Nazywano ją warzywem biedoty. Do dzisiaj w Irlandii, Wielkiej Brytanii
mojewypiekiinietylkoBardzo smaczna kapusta kiszona na ciepło z boczkiem, kminkiem, koperkiem i pieprzem. Dobra zarówno jako dodatek do dań mięsnych i bezmięsnych. Mi najbardziej smakuje w zestawie z kotletami mielonymi. Składniki na 6 porcji: 1 kg kiszonej kapusty 100 g wędzonki, np. boczku 2 duże ugotowane, rozgniecione ziemniaki 1-2 łyżki posiekanego koperku 1/2 łyżeczki mielonego kminku sól, świeżo mielony
Ze smakiem i z pasjąKolejny i ostatni już przepis na danie, które przygotowaliśmy przy okazji warsztatów kulinarnych w Culinary Atelier by Roszak w Poznaniu, prowadzonych przez szefa kuchni, Tomasza
My Culinary ArtNa obiad, a może na przekąskę jak kto woli. Małe kuleczki z mięsa mielonego z pieczarkami- pieczone. Polecam SKŁADNIKI : 1 kg mięsa mielonego z szynki
W kuchennym oknie EwyNa warsztatach kulinarnych w Atelier by Roszak byłam już kolejny raz i jak zwykle nauczyłam się czegoś nowego. Tym razem tematem przewodnim była wołowina. Przygotowaliśmy
My Culinary ArtW minione Święta dostałam od 'Świętego Mikołaja' pod choinkę wspaniałą książkę kucharską z przepisami kuchni indyjskiej. Chciałam się z Wami podzielić jednym z przepisów na ostro
Tajskie smakiOstatnio po wielodniowych poszukiwaniach, udało mi się kupić książkę "Jedzenie i uczty Jezusa - Kulinarny świat Palestyny pierwszego wieku". Dzisiaj przygotowałam dwa dania z jadłospisu
My Culinary ArtWprost uwielbiam duszone mięsa! Są soczyste, miękkie, rozpływają się w ustach. Na moim blogu możecie znaleźć przepis na karkówkę duszoną w sosie własnym , karkówkę duszoną w
My Culinary Arttaką sałatkę podaję do dań mięsnych, ale moje dzieci uwielbiają ją na kanapkach z wędlinką. Można też zrobić taką sałatkę z jogurtem. Surówka z selera w majonezie SKŁADNIKI: seler - 1 szt jabłka - 2 szt marchewka mała - 1 szt sól i pierz majonez - 2 łyżki sok z cytryny - do smaku PRZYGOTOWANIE: Marchewkę i selera obrać, opłukać. Jabłka obrać, zetrzeć
Kuchnia Danusiprzygotowaniu, no bo kto nie potrafi zrobić, a raczej połączyć - jogurtu z otrębami i plastrem świeżego ananasa? :) Jest dużo owoców i świeżych soków. Interesujące przepisy na zupy, dania mięsne i oczywiście słodkie śniadania :) Na końcu znajdziesz szczegółowo opisany program stabilizacyjny, czyli tak zwane "życie po diecie". Zawarte są tu nowe zasady, wprowadza się nowe produkty, lekko podwyższa kaloryczność
Zdrowie na języku :Pzje.Najdziwniejsze połączenie smakowe, jakie próbowałaś, to… Połączenie sandacza z gruszkami.Gotowanie dla kogo sprawia Ci największą przyjemność? Dla najbliższej rodziny i przyjaciół.Ulubiony deser? Truskawki z mascarpone i czekoladą.Dania mięsne, czy wegetariańskie? Wegetariańskie.Przygotowanie jakiej potrawy było dla Ciebie najtrudniejsze? Przygotowanie wszelkich potraw mięsnych. A oto moje pytania:1. Twoja ulubiona książka kucharska?2. Jaka była Twoja
Magiczna kuchnia Darii