Duszone polędwiczki na pierzynce 199Soczyste i kruchutkie z delikatnym posmakiem papryki i selera naciowego... przepyszne i bardzo łatwe duszone polędwiczki są jednym z moich ulubionych dań mięsnych. SKŁADNIKI: 1 polędwiczka wieprzowa (około 450-500g) 4 łodygi selera naciowego Kalarepa 2 czerwone cebule Papryka czerwona i zielona 100g masła 2 łyżki mąki Mały słoiczek przecieru pomidorowego 0,5 l słodkiej śmietanki 12% Olej
Pyry na Gaz
Pieczone ziemniaczki 6053Takie ziemniaczki pasują do wielu dań mięsnych. Można je również potraktować jako zdrowszą alternatywę dla frytek. Składniki: ziemniaki przyprawa do ziemniaków olej Wykonanie: Ziemniaki obieramy i kroimy w słupki lub ćwiartki. Polewamy odrobiną oleju i posypujemy przyprawą do ziemniaków, mieszamy. Pieczemy na papierze do pieczenia w 200 C 20 min z włączonym termoobiegiem. Smacznego
IMPRESJA SMAKU
Surówka z brukwi 228dodajemy do pozostałych składników, skrapiamy olejem (lub oliwą) i winem ryżowym Mirin (do smaku). Wszystkie składniki mieszamy i odstawiamy na 30 minut. Surówka z brukwi pasuje do wszystkich dań mięsnych i rybnych. W smaku delikana, przypomina połączenie kalarepy z rzepą. Brukiew była kiedyś bardzo popularna też w polskiej kuchni. Nazywano ją warzywem biedoty. Do dzisiaj w Irlandii, Wielkiej Brytanii
mojewypiekiinietylko
Kapusta kiszona na ciepło 336Bardzo smaczna kapusta kiszona na ciepło z boczkiem, kminkiem, koperkiem i pieprzem. Dobra zarówno jako dodatek do dań mięsnych i bezmięsnych. Mi najbardziej smakuje w zestawie z kotletami mielonymi. Składniki na 6 porcji: 1 kg kiszonej kapusty 100 g wędzonki, np. boczku 2 duże ugotowane, rozgniecione ziemniaki 1-2 łyżki posiekanego koperku 1/2 łyżeczki mielonego kminku sól, świeżo mielony
Ze smakiem i z pasją
Polędwica wołowa - stek idealny 195Kolejny i ostatni już przepis na danie, które przygotowaliśmy przy okazji warsztatów kulinarnych w Culinary Atelier by Roszak w Poznaniu, prowadzonych przez szefa kuchni, Tomasza
My Culinary Art
Kuleczki z mięsa mielonego z pieczarkami. 191Na obiad, a może na przekąskę jak kto woli. Małe kuleczki z mięsa mielonego z pieczarkami- pieczone. Polecam SKŁADNIKI : 1 kg mięsa mielonego z szynki
W kuchennym oknie Ewy
Duszone poliki wołowe 238Na warsztatach kulinarnych w Atelier by Roszak byłam już kolejny raz i jak zwykle nauczyłam się czegoś nowego. Tym razem tematem przewodnim była wołowina. Przygotowaliśmy
My Culinary Art
Smaki Indii: Kurczak balti 411W minione Święta dostałam od 'Świętego Mikołaja' pod choinkę wspaniałą książkę kucharską z przepisami kuchni indyjskiej. Chciałam się z Wami podzielić jednym z przepisów na ostro
Tajskie smaki
Jedzenie i uczty Jezusa: Kurczak duszony z suszonymi morelami i pilaw z kaszy bulgur 260Ostatnio po wielodniowych poszukiwaniach, udało mi się kupić książkę "Jedzenie i uczty Jezusa - Kulinarny świat Palestyny pierwszego wieku". Dzisiaj przygotowałam dwa dania z jadłospisu
My Culinary Art
Karkówka duszona w ciemnym piwie 394Wprost uwielbiam duszone mięsa! Są soczyste, miękkie, rozpływają się w ustach. Na moim blogu możecie znaleźć przepis na karkówkę duszoną w sosie własnym , karkówkę duszoną w
My Culinary Art
Surówka z selera w majonezie 760taką sałatkę podaję do dań mięsnych, ale moje dzieci uwielbiają ją na kanapkach z wędlinką. Można też zrobić taką sałatkę z jogurtem. Surówka z selera w majonezie SKŁADNIKI: seler - 1 szt jabłka - 2 szt marchewka mała - 1 szt sól i pierz majonez - 2 łyżki sok z cytryny - do smaku PRZYGOTOWANIE: Marchewkę i selera obrać, opłukać. Jabłka obrać, zetrzeć
Kuchnia Danusi
RECENZJA - Schudnij pysznie jesienią i zimą :) 183przygotowaniu, no bo kto nie potrafi zrobić, a raczej połączyć - jogurtu z otrębami i plastrem świeżego ananasa? :) Jest dużo owoców i świeżych soków. Interesujące przepisy na zupy, dania mięsne i oczywiście słodkie śniadania :) Na końcu znajdziesz szczegółowo opisany program stabilizacyjny, czyli tak zwane "życie po diecie". Zawarte są tu nowe zasady, wprowadza się nowe produkty, lekko podwyższa kaloryczność
Zdrowie na języku :P
Liebster Blog Award 172zje.Najdziwniejsze połączenie smakowe, jakie próbowałaś, to… Połączenie sandacza z gruszkami.Gotowanie dla kogo sprawia Ci największą przyjemność? Dla najbliższej rodziny i przyjaciół.Ulubiony deser? Truskawki z mascarpone i czekoladą.Dania mięsne, czy wegetariańskie? Wegetariańskie.Przygotowanie jakiej potrawy było dla Ciebie najtrudniejsze? Przygotowanie wszelkich potraw mięsnych. A oto moje pytania:1. Twoja ulubiona książka kucharska?2. Jaka była Twoja
Magiczna kuchnia Darii
'Kaszotto' z grzybami i polędwiczką wieprzową 202Dzisiaj zapraszam na risotto z kaszą, czyli kaszotto ;) z pysznym grzybowym sosem i duszoną polędwiczką wieprzową. Zapraszam do gotowania!Składniki dla 3 osób:polędwiczka wieprzowa o
My Culinary Art
GULASZ CIELĘCY Z TYMIANKIEM, W DELIKATNYM ŚMIETANOWYM SOSIE 233Delikatne cielęce mięso (u mnie udziec), z dodatkiem tymianku, w pysznym śmietanowym sosie (bez dodatku mąki), z aromatem białego wina. Niby niewiele a smak
Smaczne Zdrowe