dania mięsne - 13801 przepisów (strona:127/921)

Udka kurczaka pieczone z cytryną i tymiankiem 200

Udka kurczaka pieczone z cytryną i tymiankiem Udka z kurczaka to jedno z moich ulubionych dań w dzieciństwie. Aby jednak odtworzyć tamten czas proponuję sięgnąć

Wino Francja Kuchnia
Surówka z selera z rodzynkami i brzoskwinią 146

Surówka jest przepyszna i idealnie łączy w sobie wszystkie składniki. Przyznam, że uwielbiam ją podjadać w wersji solo, ale rewelacyjnie też komponuje się daniami mięsnymi. Surowy seler jest bardzo zdrowy, więc naprawdę warto spożywać go w takiej postaci. Jest doskonałą skarbnicą wapnia, sodu, fosforu, żelaza i magnezu, a oprócz tego zawiera witaminy z grupy B (w tym kwas foliowy

Di gotuje
Królik w białym winie i czosnku 184

Mięso z królika jest bardzo smaczne, lekkostrawne i małokaloryczne. Jest idealne dla osób z alergią i dla małych dzieci. W Europie Zachodniej jada się je często

Kulinarne przygody Gatity
Puree ziemniaczano-kalafiorowe 235

Znudziło się Wam już może klasyczne ziemniaczane puree jako dodatek do dań mięsnych i obiadowych ? Jeśli tak to mam dla Was super pyszny i prostu sposób na jego urozmaicenie. Możemy do niego dodać nieco  selera z chrzanem , wtedy będzie charakterne, albo delikatnego kalafiora, wtedy będzie aksamitne i kremowe.  Ziemniaki i kalafiora ugotowałam na parze - wtedy warzywa zachowują

Kulinarne przygody Gatity
Polędwiczki wieprzowe sous vide 314

Metoda gotowania sous – vide lub inaczej w opakowaniu próżniowym jest doskonałym sposobem gotowania potraw zachowującym ich lepszą jakość, walory smakowe, a co ważne umożliwiającym utrzymanie precyzyjnej

Kulinarne przygody Gatity
Kurczak w cytrynach z rozmarynem i "Italia do zjedzenia" Bartka Kieżuna - recenzja 152

wszystkim znanej, niesztampowej. Odwiedzamy z Bartkiem malownicze zakątki Włoch, poznajemy historię, sztukę i kulturę i odkrywamy kulinarne perełki różnych regionów, przy okazji dostając receptury na cudowne pasty, gnocchi, dania mięsne czy włoskie desery.  Książka dosłownie pochłania czytelnika: smakami, opisami miejsc, zdjęciami z cudownych miast i miasteczek odwiedzonych przez Autora.  Bartek mówi, iż piekielnie zazdrości każdemu

Moje Kuchenne Rewelacje
Placek po węgiersku 296

Z mojego przepisu zawsze wam się uda. I to nie jest czcze gadanie, mój J. stwierdził że to najlepszy placek po węgiersku jaki jadł dotychczas. Nie

nietylkopasta.pl
GULASZ MEKSYKAŃSKI Z BIAŁĄ FASOLĄ 149

#OlejKonwenanse z #OlejWielkopolski oraz zajrzyj na stronę  www.olejkonwenanse.pl i przygotuj gulasz meksykański trochę inaczej, bo z dodatkiem białej fasoli oraz łopatki meksykański. Trochę inna wersja

słodki bratek
Surówka z czarnej rzepy do obiadu 175

Majonez i śmietanę dodać do warzywa i porządnie wymieszać. Ewentualnie jeszcze doprawić solą czy pieprzem. Pozostawić na kilkanaście minut, aby rzepa zmiękła, a smaki się połączyły. Idealna do dań mięsnych. Smacznego

Gosia gotuje
Dip z zielonego groszku z orzeszkami ziemnymi 173

posmakował. Dip z zielonego groszku z orzeszkami ziemnymi Nie jestem wegetarianką ale zdarza mi się dość często gotować wegetariańskie potrawy. Są lekkie i smaczne. Dodatkow, cenowo dania wegetariańskie wychodzą nieco taniej. Danie z groszku, o którym dzisiaj mowa sprawdziło się u mnie fajnie w połączeniu z grilowanymi warzywami. Można użyć dowolnej kombinacji warzyw i zrobić np. saszłyki(...)solonych paluchów. Tego typu dip jest super rozwiązaniem na przyjęciach, kiedy zapraszamy dużo gości a nie chce nam się gotować Sprawdzi się on oczywiście także i z daniami mięsnymi. Najlepiej według mnie pasuje on do mięsa z kurczaka. Jeśli zdecydujecie się na wypróbowanie tego przepisu, zachęcam Was do dzielenia się zdjęciami w zakładce Komentarz. Smacznego Składniki: 1 szklanka mrożonego

mecooks
Zrazy wołowe nadziane kaszą i grzybami 212

Zrazy wołowe to mięsne danie, które nieodłącznie kojarzy mi się z polską kuchnią. Lubię łączyć nieoczywiste ze sobą dodatki, dlatego poniższe zrazy nadziałam kaszą i suszonymi grzybami. Dodatkowo, zasmażane buraczki podmieniłam na plasterki pieczonych buraków. W ten sposób, lekko odchudziłam całe danie. Przepis na zrazy w nowoczesnej odsłonie przygotowałam na konkurs „#OLEJKONWENANSE z Olejem Wielkopolskim”. Jeżeli szukacie innych

Ugotować
Pieczarki faszerowane wołowiną 175

faszerowania i zapiekania. Ostatnio podawałam przepis na Pieczarki nadziewane kaszą i serem . Dzisiaj polecam kolejny mój pomysł na to danie: Pieczarki faszerowane wołowiną. Pyszne, proste i szybkie danie mięsne. Do farszu wykorzystałam mieloną wołowinę, podsmażone ogonki pieczarek, por, paprykę, ser mozzarella. Przepis na pieczarki faszerowane wołowiną, warzywami i serem mozzarella. Składniki na 8 sztuk dla 2 osób

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Pulpety z pieczarkami w sosie śmietankowym 181

Pulpety z mielonego mięsa to klasyczne danie, które znają pewnie wszyscy. Robimy je w różnych odsłonach, z różnego rodzaju mięsa i z różnymi sosami. Tym

Kulinarne przygody Gatity
Jak piec łopatkę? 220

Są weekendy, idą święta. To czas kiedy częściej decydujemy się na bardziej pracochłonne obiady, pieczone mięsa na obiad czy na kanapki zamiast kupowanej w sklepie wędliny

nietylkopasta.pl
Łopatka z sosem musztardowym i suszonymi pomidorami 191

Mam dziś dla Was bardzo ciekawy przepis, tym bardziej że upieczoną łopatkę możecie przygotować właśnie na taki obiad, a pozostałą resztę zjeść na kanapkach. Do przygotowania

nietylkopasta.pl

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję