Udka kurczaka pieczone z cytryną i tymiankiem Udka z kurczaka to jedno z moich ulubionych dań w dzieciństwie. Aby jednak odtworzyć tamten czas proponuję sięgnąć
Wino Francja KuchniaSurówka jest przepyszna i idealnie łączy w sobie wszystkie składniki. Przyznam, że uwielbiam ją podjadać w wersji solo, ale rewelacyjnie też komponuje się daniami mięsnymi. Surowy seler jest bardzo zdrowy, więc naprawdę warto spożywać go w takiej postaci. Jest doskonałą skarbnicą wapnia, sodu, fosforu, żelaza i magnezu, a oprócz tego zawiera witaminy z grupy B (w tym kwas foliowy
Di gotujeMięso z królika jest bardzo smaczne, lekkostrawne i małokaloryczne. Jest idealne dla osób z alergią i dla małych dzieci. W Europie Zachodniej jada się je często
Kulinarne przygody GatityZnudziło się Wam już może klasyczne ziemniaczane puree jako dodatek do dań mięsnych i obiadowych ? Jeśli tak to mam dla Was super pyszny i prostu sposób na jego urozmaicenie. Możemy do niego dodać nieco selera z chrzanem , wtedy będzie charakterne, albo delikatnego kalafiora, wtedy będzie aksamitne i kremowe. Ziemniaki i kalafiora ugotowałam na parze - wtedy warzywa zachowują
Kulinarne przygody GatityMetoda gotowania sous – vide lub inaczej w opakowaniu próżniowym jest doskonałym sposobem gotowania potraw zachowującym ich lepszą jakość, walory smakowe, a co ważne umożliwiającym utrzymanie precyzyjnej
Kulinarne przygody Gatitywszystkim znanej, niesztampowej. Odwiedzamy z Bartkiem malownicze zakątki Włoch, poznajemy historię, sztukę i kulturę i odkrywamy kulinarne perełki różnych regionów, przy okazji dostając receptury na cudowne pasty, gnocchi, dania mięsne czy włoskie desery. Książka dosłownie pochłania czytelnika: smakami, opisami miejsc, zdjęciami z cudownych miast i miasteczek odwiedzonych przez Autora. Bartek mówi, iż piekielnie zazdrości każdemu
Moje Kuchenne RewelacjeZ mojego przepisu zawsze wam się uda. I to nie jest czcze gadanie, mój J. stwierdził że to najlepszy placek po węgiersku jaki jadł dotychczas. Nie
nietylkopasta.pl#OlejKonwenanse z #OlejWielkopolski oraz zajrzyj na stronę www.olejkonwenanse.pl i przygotuj gulasz meksykański trochę inaczej, bo z dodatkiem białej fasoli oraz łopatki meksykański. Trochę inna wersja
słodki bratekMajonez i śmietanę dodać do warzywa i porządnie wymieszać. Ewentualnie jeszcze doprawić solą czy pieprzem. Pozostawić na kilkanaście minut, aby rzepa zmiękła, a smaki się połączyły. Idealna do dań mięsnych. Smacznego
Gosia gotujeposmakował. Dip z zielonego groszku z orzeszkami ziemnymi Nie jestem wegetarianką ale zdarza mi się dość często gotować wegetariańskie potrawy. Są lekkie i smaczne. Dodatkow, cenowo dania wegetariańskie wychodzą nieco taniej. Danie z groszku, o którym dzisiaj mowa sprawdziło się u mnie fajnie w połączeniu z grilowanymi warzywami. Można użyć dowolnej kombinacji warzyw i zrobić np. saszłyki(...)solonych paluchów. Tego typu dip jest super rozwiązaniem na przyjęciach, kiedy zapraszamy dużo gości a nie chce nam się gotować Sprawdzi się on oczywiście także i z daniami mięsnymi. Najlepiej według mnie pasuje on do mięsa z kurczaka. Jeśli zdecydujecie się na wypróbowanie tego przepisu, zachęcam Was do dzielenia się zdjęciami w zakładce Komentarz. Smacznego Składniki: 1 szklanka mrożonego
mecooksZrazy wołowe to mięsne danie, które nieodłącznie kojarzy mi się z polską kuchnią. Lubię łączyć nieoczywiste ze sobą dodatki, dlatego poniższe zrazy nadziałam kaszą i suszonymi grzybami. Dodatkowo, zasmażane buraczki podmieniłam na plasterki pieczonych buraków. W ten sposób, lekko odchudziłam całe danie. Przepis na zrazy w nowoczesnej odsłonie przygotowałam na konkurs „#OLEJKONWENANSE z Olejem Wielkopolskim”. Jeżeli szukacie innych
Ugotowaćfaszerowania i zapiekania. Ostatnio podawałam przepis na Pieczarki nadziewane kaszą i serem . Dzisiaj polecam kolejny mój pomysł na to danie: Pieczarki faszerowane wołowiną. Pyszne, proste i szybkie danie mięsne. Do farszu wykorzystałam mieloną wołowinę, podsmażone ogonki pieczarek, por, paprykę, ser mozzarella. Przepis na pieczarki faszerowane wołowiną, warzywami i serem mozzarella. Składniki na 8 sztuk dla 2 osób
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięPulpety z mielonego mięsa to klasyczne danie, które znają pewnie wszyscy. Robimy je w różnych odsłonach, z różnego rodzaju mięsa i z różnymi sosami. Tym
Kulinarne przygody GatitySą weekendy, idą święta. To czas kiedy częściej decydujemy się na bardziej pracochłonne obiady, pieczone mięsa na obiad czy na kanapki zamiast kupowanej w sklepie wędliny
nietylkopasta.plMam dziś dla Was bardzo ciekawy przepis, tym bardziej że upieczoną łopatkę możecie przygotować właśnie na taki obiad, a pozostałą resztę zjeść na kanapkach. Do przygotowania
nietylkopasta.pl