dania mięsne - 13801 przepisów (strona:118/921)

Pierś z kaczki w pomarańczach, cynamonie i miodzie 121

Pierś z kaczki w pomarańczach, cynamonie i miodzie Składniki: 2 piersi z kaczki 2 pomarańcze 2 łyżki miodu sól i biały pieprz   2 duże

Wino Francja Kuchnia
Ogórki rodem z Meksyku 140

Diabelsko ostre ogóreczki ze świeżą papryczką chili, aromatycznym czosnkiem i wyczuwalną, delikatną nutą słodkości idealnie sprawdzą się jako dodatek do każdego dania mięsnego. Składniki: 7,5kg ogórków 12 łyżek soli 5 główek czosnku 3 torebki mielonej przyprawy chilli 9 papryczek chilli średniej wielkości Zalewa: 3 szklanki octu 1,5 szklanki octu jabłkowego 15 łyżek oleju 1,5kg cukru

Szalona Kuchnia Eweliny
Żołądki drobiowe w sosie musztardowo-chrzanowym 273

Żołądki drobiowe w sosie musztardowo-chrzanowym Pyszny i łatwy w przygotowaniu obiad z żołądków w rewelacyjnym kremowym sosie. Takie danie możemy podać z ziemniaczkami, kaszą

Blog z Apetytem
Siekane kotleciki z kurczaka i cukinii 331

Siekane kotleciki z kurczaka i cukinii Filety z kurczaka w postaci siekanych kotlecików goszczą u nas często na obiedzie, w różnej wersji. Bardzo je lubimy, są

Blog z Apetytem
Konfitura z czereśni 137

żeby konfitura się nie przypaliła. Gorącą konfiturę przekładamy do słoików, odwracamy do góry dnem i pozostawiamy do wystygnięcia. Nie pasteryzowałam. Jak pisałam we wstępie, konfiturę planuję wykorzystać do dań mięsnych – pieczonych, aczkolwiek nic nie stoi na przeszkodzie, aby delektować się świeżymi rogalikami z konfiturą

gutfut
Panna cotta z arbuzową galaretką 192

Czas przygotowania: 15 minut Czas przyrządzania: 3h 00 min Ilość porcji: 2-3 porcje Drukuj Panna cotta z arbuzową galaretką By Piotr 28 czerwca 2018 Składniki

Pogotujmy.pl
Gulasz wieprzowy po myśliwsku 133

Gulasz wieprzowy po myśliwsku Sycący i bardzo aromatyczny gulasz wieprzowy z wyraźnymi smakami lasu czyli grzybkami, jałowcem i rozmarynem. Danie możemy podać z pyzami, ziemniaczkami

Blog z Apetytem
Tarta z bitą śmietaną i jagodami 175

Czas przygotowania: 30 minut Czas przyrządzania: 20 minut Ilość porcji: forma 22 cm Drukuj Tarta z bitą śmietaną i jagodami By Piotr 27 czerwca 2018 Tarta

Pogotujmy.pl
Pieczone pierożki z farszem z kaczki 180

Pyszne, sycące pierogi przygotowane z kruchego, półfrancuskiego ciasta. Wypełnione farszem z pieczonej kaczki doskonale komponują się z żurawinowym dipem. Zaletą tych pierożków jest to, że można

Kierunekuchnia
Leniwe zrazy 409

Leniwe zrazy Szybkie i łatwe w wykonaniu zrazy z mięsa mielonego to pyszny obiad, który wykonamy w około 30 minut. Jeśli znudziły Was się zwykłe kotlety

Blog z Apetytem
Cukinia faszerowana 169

Cukinia faszerowana Cukinia faszerowana mięsem oraz ryżem i zapiekana pod pierzynką z żółtego sera i sosu pomidorowego to ciekawy pomysł na smaczny i szybki obiad lub

Blog z Apetytem
Kurczak pieczony na młodej kapuście 227

Kurczak pieczony na młodej kapuście Łatwy w przygotowaniu i pyszny obiad „jednogarnkowy” z piekarnika – filet z kurczaka pieczony z wędzonym boczkiem na młodej

Blog z Apetytem
Pierś z kaczki w pomarańczach, cynamonie i miodzie 103

Pierś z kaczki w pomarańczach, cynamonie i miodzie Składniki: 2 piersi z kaczki 2 pomarańcze 2 łyżki miodu sól i biały pieprz   2 duże

Wino Francja Kuchnia
Tarta z kremem pâtissière i owocami lata 139

Czas przygotowania: 60 minut Ilość porcji: forma 25cm Drukuj Tarta z kremem pâtissière i owocami lata By Piotr 20 czerwca 2018 Tarta z kremem pâtissière i

Pogotujmy.pl
Sałatka z pieczonym kalafiorem 160

Ta sałatka to majstersztyk. A do tego jej przygotowanie nie zajmie więcej niż 40 minut. Takie dania lubię najbardziej, szczególnie kiedy na kolację planuję

nietylkopasta.pl

Proponowane wyszukiwania