Takie szybkie i bardzo smaczne danie. Kalafior podany z omastą kokosowo-kurkumową i sosem z żołądków. Można żołądki zastąpić pieczarkami:). Sos zrobiłam krojąc cebulę w
harrisaDojrzewająca w słońcu czerwona papryka połączona z wyrazistą, ostrą cebulą, pomidorami i aromatycznymi przyprawami tworzą idealny dodatek do każdego dania mięsnego oraz potrawy z makaronem. Składniki: 2,4kg czerwonej papryki 8 średnich cebul sól Zalewa: 1 szklanka octu 1 szklanka oleju 16 łyżek cukru 800g koncentratu pomidorowego 8 ziele angielskie 1 łyżka gorczycy 5 listków laurowych Wykonanie
Szalona Kuchnia EwelinyNaleśniki zapiekane z kurczakiem i warzywami Zawijane naleśniczki z mięsno-warzywnym farszem zapiekane pod pierzynką z sosu pomidorowego i żółtego sera. Bardzo smaczne danie. Polecam
Blog z ApetytemCzas przygotowania: 1h 20 min Ilość porcji: forma 28cm Drukuj Tarta z kremem pâtissière i owocowym musem By Piotr 13 sierpnia 2018 Tarta z kremem pâtissière
Pogotujmy.plWieprzowy Boeuf Strogonow Pożywny, niezwykle smaczny i aromatyczny gulasz wieprzowy z dodatkiem pieczarek, papryki oraz kiszonych ogórków. Idealne danie na rodzinny, niedzielny obiad. Strogonowa możemy
Blog z ApetytemCzas przygotowania: 15 minut Ilość porcji: 2 porcje Drukuj Kanapki z szynką parmeńską, serem brie i dipem koperkowym By Piotr 10 sierpnia 2018 Kanapki z szynką
Pogotujmy.plO jak ja lubię pizzę! Ale szczególnie taką domową. Dlatego dzisiaj postanowiłam przygotować domowe pizzerinki dwóch wydaniach. Pizzerinki Ciasto: 2,5 szklanki mąki pszennej
Kuchnia moimi oczamiCzas przygotowania: 60 minut Ilość porcji: 2 pizze Drukuj Pizza z sosem beszamelowym i kurkami By Piotr 8 sierpnia 2018 Pizza z sosem beszamelowym i kurkami
Pogotujmy.pl[contact-form] Faszerowane sakiewki schabowe Ciekawy pomysł na inny niż zwykle obiad, który nie tylko wspaniale smakuje ale i efektownie wygląda. Mięso ze schabu, które z
Blog z ApetytemKotlety z kapustą pekińską i ryżem. U mnie w domu bardzo lubi się dania mięsne z ryżem. Dziś polecam Wam pyszne, delikatne kotlety z kapustą pekińską i ryżem. Ugotowałam je w delikatnym sosie. Pamiętajcie, że podstawą smaku są zawsze przyprawy. Ja dziś sięgnęłam po przyprawy od Galeo . Piękny drewniany przyprawnik z podstawowymi przyprawami zawsze powinien być w każdej
Słodkie okruszkiWitajcie, Bardzo lubię robić dania, które nie zajmują mi dużo czasu, ale są smaczne i pożywne. Dzisiaj mam dla Was przepis na
Kuchnia moimi oczamiCzas przygotowania: 3h 00 min Ilość porcji: ok. 2 słoiczki po 300ml Drukuj Gładki dżem z truskawek, malin i borówek By Piotr 6 sierpnia 2018 Naturalny
Pogotujmy.plmisce wymieszać ze sobą musztardę i miód, a następnie w tak powstałej marynacie obtoczyć mięso i odstawić na minimum 30 minut. Jeśli nie lubicie posmaku słodkości w daniach mięsnych, to teoretycznie możecie pominąć miód. Po zamarynowaniu się mięsa zamoczyć je najpierw w rozkłóconym jajku, a następnie obtoczyć w bułce tartej. Na patelni rozgrzać olej, smażyć kotlety schabowe
Kulinarne PrzebojeKotlety z karkówki marynowane w mleku Kruche i bardzo delikatne kotlety z karkówki to pyszna alternatywa dla tradycyjnego schabowego. Dzięki marynowaniu mięsa w mleku i cebuli
Blog z Apetytemdają niesamowite widoki, dzięki którym siedząc można kontemplować i doceniać piękno przyrody. Wracając do La Marítimy, menu nie jest skomplikowane, mamy cieszące oko przystawki sporo rodzajów paelli, kilka dań mięsnych, codziennie świeże ryby i owoce morza co jest ciekawe i dzięki temu poznaje nowe gatunki ryb. Desery, oczywiście też mamy. Zespół składa się z chefa Fernando, sous chef
Gotuj po hiszpańsku