mają w sobie gluten jak i te bezglutenowe. Pieczarki nadziewane kaszą U siebie w domu najczęściej sięgam po kaszę gryczaną. Podaję ją jako dodatek do mięsnych dań obiadowych głównie. Znacznie rzadziej przygotowywuję dania z wykorzystaniem kaszy jaglanej. Kaszę jaglaną używam głównie do gołąbków i oczywiście także jako jeden z dodatków do obiadu. Tym razem postawiłam na kaszę
mecooksGolonka peklowana pieczona w piwie Prawdziwy rarytas dla miłośników golonek wieprzowych. Mięso najpierw gotujemy do miękkości, następnie marynujemy w piwie, a na końcu podpiekamy w piekarniku
Blog z ApetytemCzas przygotowania: 50 minut Ilość porcji: 1-2 blachy Drukuj Kruche ciasteczka przekładane dżemem By Piotr 19 grudnia 2018 Składniki: masło - 100g mąka pszenna - 200g żółtka
Pogotujmy.plBurrito meksykańskie, te które znamy i lubimy, jest inspirowane nie tyle kuchnią Meksyku, a kuchnią teksańską (tzw. Tex-Mex), która powstała z połączenia tradycji
A to pestkaCzas przygotowania: 1h 30 min Ilość porcji: keksówka 30cm Drukuj Świąteczny keks z bakaliami By Piotr 17 grudnia 2018 Składniki: masło - 250g cukier - 1 szklanka (200g
Pogotujmy.plCzas przygotowania: 35 minut Ilość porcji: 12 babeczek Drukuj Muffiny warzywne By Piotr 13 grudnia 2018 Składniki: mąka pszenna - 2 szklanki jajko - 1 sztuka mleko - 1
Pogotujmy.plCzas przygotowania: 40 minut Ilość porcji: 2 porcje Drukuj Sałatka z pieczonym kalafiorem i sosem tahini By Piotr 11 grudnia 2018 Składniki: Pieczony kalafior kalafior - 1/2
Pogotujmy.plCzas przygotowania: 10 minut Czas przyrządzania: 30 minut Ilość porcji: 2 porcje Drukuj Tagliatelle z kalafiorem w sosie pomidorowym By Piotr 7 grudnia 2018 Składniki: makaron
Pogotujmy.plIlość porcji: 1-2 szklanki Drukuj Mango lassi By Piotr 5 grudnia 2018 Mango lassi, czyli tradycyjny indyjski napój przygotowany na bazie jogurtu i mango. Składniki
Pogotujmy.plCzas przygotowania: 10 minut Czas przyrządzania: 40 minut Ilość porcji: ok. 1.5l Drukuj Domowa granola z suszonymi owocami i orzechami By Piotr 3 grudnia 2018
Pogotujmy.pldość, że mają właściwości lecznicze (wykazują duże działanie antyutleniające i antynowotworowe), są pyszne po ugotowaniu lub usmażeniu. Gotowane zazwyczaj stanowią dodatek do zup, smażone natomiast doskonale współgrają z daniami mięsnymi. W smaku przypominają cebulę lub por. Z liści tego drzewa sporządza się cudowną, aromatyczną w smaku herbatę, uwielbianą przez wielu smakoszy tego napoju. Cedrela chińska Od pokoleń jest wykorzystywana
sierotka maRysia w kuchnischabu przetykać porem i cebulą. Wszystko zalać śmietaną. Piec pod przykryciem 1 godzinę 45 minut w temp. 200 stopni. Następne zdjąć przykrycie i piec jeszcze 15 minut. Pyszne danie mięsne na weekendowy obiad :) Smacznego
ŻarłoczekUwielbiam pad thai w każdej możliwej wersji. Tym razem zrobiłam go z kurczakiem, ale równie dobry jest z krewetkami, tofu czy warzywami. Możecie także połączyć dodatki
nietylkopasta.plCzas przygotowania: 25 minut Czas przyrządzania: 1h 10 min Ilość porcji: forma 25cm Drukuj Obłędne ciasto jabłkowo-gruszkowe z owocowym budyniem i kremem By Piotr 27
Pogotujmy.plJuż od jakiegoś czasu na moim blogu możecie znaleźć potrawy inspirowane smakami Indii, z dodatkiem pysznych past i sosów Patak’s. Zebrałam je dla Was
nietylkopasta.pl