Roladki z kurczaka w sosie sojowym Roladki drobiowe kryjące w swym wnętrzu serek śmietankowy z bazylią i wędzonym boczkiem oraz zanurzone w aromatycznym sosie to pyszne
Blog z ApetytemSchab duszony w sosie węgierskim Kruche, miękkie i soczyste mięso w bardzo aromatycznym sosie pieczeniowym z dodatkiem czosnku i cebulki. To danie świetnie sprawdzi się
Blog z ApetytemPolędwiczki w sosie kurkowym Krucha i soczysta polędwiczka wieprzowa w śmietanowo-kurkowym sosie to danie, któremu ciężko się oprzeć. Klasyczna potrawa, która świetnie komponuje się
Blog z Apetytemkluskami. Fenkuł czyli koper włoski posiada sporo właściwości leczniczych i jest bogaty w witaminy i minerały. Jego charakterystyczny smak sprawia, że danie jest wyjątkowe. Więcej przepisów na dania mięsne znajdziecie na moim blogu w zakładce MIĘSA. Jeżeli przygotowaliście coś z moich przepisów to proszę podzielcie się swoją opinią w komentarzach. 500 g piersi z indyka 1 fenkuł
O kuchni z uczuciemCzas przygotowania: 10 minut Czas przyrządzania: 25 minut Ilość porcji: 4-5 porcji Drukuj Crumble ze śliwkami By Piotr 24 września 2018 Składniki: Kruszonka: mąka pszenna
Pogotujmy.plGolonka po bawarsku Pyszne, mięciutkie, rozpływające się w ustach i bardzo aromatyczne mięsko – taka jest właśnie golonka pieczona w piwnej marynacie. Najlepiej smakuje podana z
Blog z ApetytemWinogrona zapiekane , pomysł podpatrzony podczas degustacji Polki . Przygotował je szef kuchni z Karczmy Polany . Winogrona będą idealnie pasowały do sera, dań mięsnych, do drobiu, lub do wina... Winogrona, rozmaryn, oliwa, Winogrona umyć, osuszyć, oderwać z gałązek. Ułożyć w naczyniu do zapiekania. Obłożyć rozmarynem. Skropić oliwą. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 20 minut. Podawać jako
królestwo garówPyszne i sycące danie. Mięsny farsz wzbogacony o suszone pomidorki nabiera wyjątkowego smaku. Ja lubię gdy są podsmażone i posypane zieleniną. Równie smaczne są polane zeszkloną na maśle cebulką. Polecam :) Ciasto: 2,5 szkl mąki pszennej szczypta soli 2 łyżki oleju ok 1 szkl gorącej wody Farsz: 500 g mięsa mielonego np. z łopatki 2 łyżki
Smakołyki AsiProsty i naprawdę smaczny obiad który nie należy do najtrudniejszych. A warto go zrobić i podać z makaronem sojowym lub ryżem, choć super będzie smakowała także
nietylkopasta.plCzas przygotowania: 15 minut Czas przyrządzania: 15 minut Ilość porcji: 3-4 porcje Drukuj Makaron z fasolką szparagową i świeżymi pomidorami By Piotr 17 września 2018
Pogotujmy.plCzas przygotowania: 30 minut Drukuj Makaron z pieczarkami i sosem śmietanowo-parmezanowym By Piotr 14 września 2018 Składniki: makaron - 250g (u mnie farfalle) pieczarki - 200g śmietana
Pogotujmy.plKociołek pomidorowy z fasolką i mięsem mielonym Ta potrawa to taka inna wersja fasolki po bretońsku, bo zamiast kiełbaski i wędzonego boczku mamy w niej mięso
Blog z Apetytemsosie porowym. Mięso jest delikatne, soczyste i miękkie. Mniam! Podawać można z ziemniakami, makaronem, kluskami, ryżem, kaszą. Na blogu w zakładce MIĘSA znajdziecie setki przepisów na dania mięsne z wykorzystaniem różnych gatunków mięsa. Wybór jest bardzo duży i każdy znajdzie tam coś dla siebie. Mięsa pieczone, duszone, smażone, gotowane, w sosie, w zapiekankach itp. Jeśli przygotujecie coś
O kuchni z uczuciemCzas przygotowania: 10 minut Ilość porcji: 2 porcje Drukuj Tosty z kurkami i serem feta By Piotr 12 września 2018 Tosty z kurkami i serem feta
Pogotujmy.plNaleśniki zapiekane z gyrosem Pyszne, wytrawne naleśniczki faszerowane kurczakiem w przyprawie gyros to ciekawe danie, które idealnie sprawdzą się jako szybki obiad lub też kolacja
Blog z Apetytem