Kociołek pomidorowy z fasolką i mięsem mielonym Ta potrawa to taka inna wersja fasolki po bretońsku, bo zamiast kiełbaski i wędzonego boczku mamy w niej mięso
Blog z Apetytemsosie porowym. Mięso jest delikatne, soczyste i miękkie. Mniam! Podawać można z ziemniakami, makaronem, kluskami, ryżem, kaszą. Na blogu w zakładce MIĘSA znajdziecie setki przepisów na dania mięsne z wykorzystaniem różnych gatunków mięsa. Wybór jest bardzo duży i każdy znajdzie tam coś dla siebie. Mięsa pieczone, duszone, smażone, gotowane, w sosie, w zapiekankach itp. Jeśli przygotujecie coś
O kuchni z uczuciemCzas przygotowania: 10 minut Ilość porcji: 2 porcje Drukuj Tosty z kurkami i serem feta By Piotr 12 września 2018 Tosty z kurkami i serem feta
Pogotujmy.plNaleśniki zapiekane z gyrosem Pyszne, wytrawne naleśniczki faszerowane kurczakiem w przyprawie gyros to ciekawe danie, które idealnie sprawdzą się jako szybki obiad lub też kolacja
Blog z ApetytemRoladki drobiowe z serkiem i warzywami Przepyszne roladki z kurczaka, wypełnione warzywnym farszem oraz serkiem śmietankowym i zanurzone w aromatycznym sosie to świetny pomysł na smaczny
Blog z ApetytemCzas przygotowania: 30 minut Ilość porcji: 2-3 porcje Drukuj Deser z malinowym coulis By Piotr 10 września 2018 Składniki: Malinowe coulis maliny - 300g cukier - ok
Pogotujmy.plkrótsze, noce coraz zimniejsze, a my nabieramy ochoty na ciepłe dania z dodatkiem jesiennych warzyw. I jednym z takich da jest właśnie ajvar (ajwar), bałkańska pasta przygotowana z papryki i bakłażana. Jest bardzo prosta w przygotowaniu, idealnie nadaje się do kanapek czy do dań mięsnych. Możemy ją także zamknąć na zimę w słoikach, żeby w zimowe
Kulinarne przygody GatityRestauracja daTerra w Porto jest rajem dla każdego wegetarianina. Choć jestem mięsożerna, a kuchnia portugalska jest obfita w dania mięsne, to wypad do wege lokalu był dla mnie obowiązkowym doświadczeniem. W Porto daTerra jest w dwóch miejscach – jedna jest w centrum miasta, druga znajduje się bardzo blisko plaży. Ostatnie dwa tygodnie mieszkaliśmy niedaleko oceanu, więc zdecydowaliśmy
Pink Envelopepoobserwować wychodzące pąki. A jak tylko widzę słoneczną pogodę to planuję pikniki. Wymyśliłam więc przepis idealny na grillowanie. Domowe burgery z cukinią to propozycja dla każdego ceniącego dania mięsne. Domowe burgery z cukinią i szczypiorkiem Do kuchni […] Artykuł Burgery z cukinią i szczypiorkiem pochodzi z serwisu Pink Envelope
Pink EnvelopeCzas przygotowania: 1h 20 min Ilość porcji: 3 strudle , forma 25x35cm Drukuj Apfelstrudel z sosem waniliowym By Piotr 5 września 2018 Składniki: Ciasto mąka pszenna - 350g
Pogotujmy.plCzas przygotowania: 40 minut Ilość porcji: 3-4 porcje Drukuj Pierogi z jagodami By Piotr 7 września 2018 Składniki: Ciasto mąka pszenna - 400g woda - 1 szklanka
Pogotujmy.plNaleśniczki zapiekane z kurczakiem, pieczarkami i papryką Dziś polecam szybki, niedrogi i przepyszny obiad (lub kolację) – naleśniki zapiekane z farszem pod serowo-pomidorową pierzynką. Palce
Blog z ApetytemZapiekanki to super rozwiązanie na obiad - lubię takie dania "jednogarnkowe". Ze zwykłej zapiekanki z mięsem wyszła zapiekanka z dużą ilością białka. Zapraszam do
Kuchnia moimi oczamiGorącą konfiturę rozlej do małych słoiczków, szczelnie zamknij wieczkami. Pasteryzuj przez 5 - 10 minut. Przechowuj w chłodnym i ciemnym miejscu. K onfitura ta doskonale nadaje się do dań mięsnych, ja smaruję sobie nią kanapki z wędliną zamiast musztardy czy majonezu. R ada : Można zrobić konfiturę bez pektyny, wtedy będzie mieć rzadszą konsystencję. Aby konfitura była zdrowsza można
Przepisy i porady kulinarne