marynowana znacznie szybciej staje się miękka i krucha. Podawać z opieczonymi plackami tortilli i dowolnymi sałatkami. Jeśli lubicie szaszłyki, to spróbujcie także takich najprostszych, z dodatkiem kiełbasy 😊 Do dań mięsnych i kiełbas z grilla polecam szybką sałatkę ziemniaczaną z porem i lekko musztardowym sosem
Codzienna kuchnia niecodziennaCzas przygotowania: 10 minut Ilość porcji: 3-4 szklanki Drukuj Mleczny koktajl z wodą kokosową i bananem By Piotr 18 czerwca 2018 Mleczny koktajl z wodą
Pogotujmy.plCukinia faszerowana mięsem i warzywami Cukinia faszerowana oraz zapiekana z mięsem mielonym i warzywami to przysmak, któremu ciężko się oprzeć. Poza tym jest to rewelacyjny pomysł
Blog z ApetytemIlość porcji: 5-6 porcji Drukuj Kokosowy deser z mascarpone i truskawkami By Piotr 15 czerwca 2018 Kokosowy deser z mascarpone i truskawkami - absolutnie rewelacyjne połączenie
Pogotujmy.plSurówka z kalarepy to fantastyczna alternatywa do popularnych surówek do dań mięsnych. Jakże zdrowa, jakże smaczna, jakże szybka w przygotowaniu a kiedy jej spróbować jak nie w sezonie na kalarepę. Składniki na ok 4porcje: 2 średnie kalarepy 4 łyżki śmietany 18% płaska łyżka musztardy (kremowej) koperek suszony sól himalajska pieprz czarny Przygotowanie: Z kalarepy usuwamy liście i płuczemy
Mechanik w kuchniTortilla z gyrosem Domowa tortilla z mnóstwem warzyw, gyrosem z kurczaka i pysznym majonezowo-ketchupowym sosem to świetny pomysł na pyszny i w miarę szybki w
Blog z ApetytemCzas przygotowania: 15 minut Ilość porcji: 2-3 porcje Drukuj Panzanella, czyli sałatka z pomidorami, grzankami i mozzarellą By Piotr 13 czerwca 2018 Panzanella, czyli sałatka
Pogotujmy.plLeniwe gołąbki z młodej kapusty Leniwe bo bez zawijania, czyli taka prostsza i szybsza wersja tradycyjnych gołąbków owiniętych w kapuście. W tym wypadku nie musimy bawić
Blog z Apetytemcebulę. Całość doprawiamy świeżo mielonym kolorowym pieprzem, solą i polewamy olejem rzepakowym tłoczonym na zimno. Mieszamy drewnianą łyżką. Próbujemy, opcjonalnie doprawiamy lub / i dolewamy oleju. Podajemy z daniami mięsnymi lub samą. S macznego
Słodkie okruszkiCzas przygotowania: 40 minut Ilość porcji: 3-4 porcje Drukuj Zupa z ciecierzycą, papryką i groszkiem cukrowym By Piotr 8 czerwca 2018 Zupa z ciecierzycą, papryką
Pogotujmy.plKotlety schabowe z musztardą i majonezem Posmarowanie mięsa niewielką ilością musztardy i majonezu sprawia, że po usmażeniu nie będzie ono suche ani gumowate. Kotlety przyrządzone w
Blog z ApetytemCzas przygotowania: 45 minut Ilość porcji: 8-9 większych tartaletek Drukuj Kruche, mocno czekoladowe tartaletki z czereśniami By Piotr 6 czerwca 2018 Kruche, mocno czekoladowe tartaletki
Pogotujmy.plRoladki z kurczaka z cukinią w sosie pieczarkowym Mięso z kurczaka wypełnione farszem z cukinii, bazylii oraz serka śmietankowego zanurzone w kremowym sosie pieczarkowym to ciekawy
Blog z ApetytemSzaszłyki wegetariańskie to fajna alternatywa do mięsnych dań bo przecież grill nie musi się kojarzyć tylko z grillowanym mięsem. Składniki na 8szt: 250 gr niedużych pieczarek 1 średnia cukinia pomidorki koktajowe 2 średnie cebule 1 papryka zioła prowansalskie olej rzepakowy sól oraz pieprz Przygotowanie: Patyczki do szaszłyków wkładamy do pojemnika z wodą i w tym czasie przygotowujemy warzywa. Pieczarki
Mechanik w kuchni