Nie wiem jak u Was, ale u mnie sezon grzybowy w zeszłym roku był szczególnie obfity! Nasyciłam się grzybobraniem jak nigdy dotąd! A nic tak nie
KierunekuchniaSoczewica – jak wiele innych warzyw strączkowych zawiera duże ilości witamin oraz makro i mikro elementów. Potrawy z soczewicą są sycące. Posiada dużą zawartość białka przez co
KierunekuchniaW ciągu ostatnich lat burgerownie zasypały polskie miasta. Ponieważ mojego męża szczególnie pochłonął ten burgerowy trend, toteż nie jedną kombinację już przerobiliśmy. Dzisiaj propozycja (z pewnością
KierunekuchniaKurczak po polsku faszerowany wątróbką to tradycyjne danie naszej narodowej kuchni. Niewątpliwie kurczak jest tutaj najważniejszy, więc zadbajcie o najlepszą jakość tego drobiu. Niby taki
KierunekuchniaDobrej jakości cielęcina powinna mieć bladoróżową barwę, kruchą i jędrną tkankę, obrośniętą białym tłuszczem. Wszystko to za sprawą karmienia młodych sztuk mlekiem, przy zastosowaniu karmienia paszą
KierunekuchniaPieczona cielęcina to dobry pomysł na wędlinę do śniadania wielkanocnego. Domowa wędlina jest nie porównywalna w smaku do tej sklepowej. Pozbawiona wszelkich konserwantów, barwników i innych
KierunekuchniaRozgrzewające i syte danie na zimowe mrozy, które jeszcze nie odpuszczają! Bez wyrzutów sumienia sięgajcie po potrawy słone i kwaśne. Posilajcie się kaszami, one zadbają
KierunekuchniaKurczak z warzywami i makaronem w sosie pomidorowym Szybkie i pełne warzyw danie z kurczakiem i makaronem. Idealne sprawdzi się gdy nie mamy akurat zbyt
Blog z Apetytemułatwia utrzymywanie przypraw w porządku. Cena przypraw jest przystępna. Za porcję trzeba zapłacić około 2,5 – 3,5 zł. W ofercie sklepu są mieszanki ziół do mięs i dań mięsnych oraz warzywnych, do konkretnych potraw oraz do kawy i deserów. Oczywiście od razu wybrałam pakiet dla siebie. Część już wypróbowałam, inne czekają na wykorzystanie w najbliższym czasie
W mojej kuchniTe skrzydełka zwane są za granicą „sticky wings” właśnie dzięki marynacie która jest lekko klejąca i bardzo aromatyczna. Podałam je z ryżem i sałatką
nietylkopasta.plOszukane gołąbki :) Smaczna wersja dla miłośników tradycyjnych gołąbków, ale znacznie prostsza i szybsza w wykonaniu. Swego czasu takie " gołąbki " robiłam podobnie jak pulpety, czyli podsmażałam na
Kuchnia z widokiem na ogród