Zrazy wołowe to mięsne danie, które nieodłącznie kojarzy mi się z polską kuchnią. Lubię łączyć nieoczywiste ze sobą dodatki, dlatego poniższe zrazy nadziałam kaszą i suszonymi grzybami. Dodatkowo, zasmażane buraczki podmieniłam na plasterki pieczonych buraków. W ten sposób, lekko odchudziłam całe danie. Przepis na zrazy w nowoczesnej odsłonie przygotowałam na konkurs „#OLEJKONWENANSE z Olejem Wielkopolskim”. Jeżeli szukacie innych
Ugotowaćfaszerowania i zapiekania. Ostatnio podawałam przepis na Pieczarki nadziewane kaszą i serem . Dzisiaj polecam kolejny mój pomysł na to danie: Pieczarki faszerowane wołowiną. Pyszne, proste i szybkie danie mięsne. Do farszu wykorzystałam mieloną wołowinę, podsmażone ogonki pieczarek, por, paprykę, ser mozzarella. Przepis na pieczarki faszerowane wołowiną, warzywami i serem mozzarella. Składniki na 8 sztuk dla 2 osób
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięPulpety z mielonego mięsa to klasyczne danie, które znają pewnie wszyscy. Robimy je w różnych odsłonach, z różnego rodzaju mięsa i z różnymi sosami. Tym
Kulinarne przygody GatitySą weekendy, idą święta. To czas kiedy częściej decydujemy się na bardziej pracochłonne obiady, pieczone mięsa na obiad czy na kanapki zamiast kupowanej w sklepie wędliny
nietylkopasta.plMam dziś dla Was bardzo ciekawy przepis, tym bardziej że upieczoną łopatkę możecie przygotować właśnie na taki obiad, a pozostałą resztę zjeść na kanapkach. Do przygotowania
nietylkopasta.plwarzywa pozostały lekko chrupiące. 7) Na koniec rozpuścić mąkę ziemniaczaną w wodzie i energicznie mieszając dodać do sosu. 8) Gotowy sos podawać z ugotowanym ryżem. RADA: Jeżeli wolicie dania mięsne, wystarczy podsmażyć kurczaka pokrojonego w paseczki lub krewetki i dodać do sosu. Artykuł Sos słodko-kwaśny z ryżem pochodzi z serwisu FitSweet
Fitsweet.meOdpowiednia marynata do mięsa, to często klucz do kulinarnego sukcesu. Ale co zrobić, aby przygotowywane przez nas mięsne dania były kruche, soczyste i pyszne? Poniżej znajdziecie kilka przydatnych wskazówek: Odpowiednia grubość mięsa Marynowane kawałki mięsa powinny być jednakowej grubości, wówczas będziemy mieć gwarancję, że marynata wchłonie się równomiernie. Jeśli jednak tak nie jest większe kawałki mięsa oraz
Słodkie okruszkiLekko ostra sałatka z czerwonej kapusty. Ostrości nadaje jej czosnek, koloru kapusta, a zapachu i smaku koperek. Pasuje do dań mięsnych oraz klusek śląskich z sosem. Składniki: pół główki małej kapusty czerwonej 2 łyżki soku z cytryny 1 cebula 3 czubate łyżki siekanego, świeżego koperku 2 ząbki czosnku, przeciśnięte przez praskę 1 płaska łyżeczka cukru pudru
Smak mojego domuW tradycyjnej kuchni polskiej jest wiele rozwiązań umożliwiających zrobienie pełnego obiadu i wykorzystanie wszystkich składników. Podstawą bardzo często jest rosół. Mamy wiele pomysłów na wykorzystanie mięsa
nietylkopasta.plOstatnio często robię tą sałatkę do obiadu do dania mięsnego. Korzystam jeszcze z ostatnich pomidorów polnych ( ale i szklarniowe tez będą dobre). Dodaję do nich ogórki konserwowe , które przygotowałam już na zimę. Wystarczy tylko je pokroić :) Dodamy cebulkę, ewentualnie rzodkiewkę i jeśli dysponujemy miętą lub koperkiem ( natką pietruszki) to posypujemy z wierzchu sałatkę. Można oczywiście posypać jeszcze
Proste Potrawysuszonej; - szczypta soli morskiej; - szczypta pieprzu czarnego; - 3 ząbki czosnku; - 1 łyżka soku z cytryny; - 1 łyżka oregano. Sosy doskonale smakują w połączeniu z warzywnymi sałatkami oraz daniami mięsnymi. SMACZNEGO
MintTasteMarchewka na gęsto Tego typu przygotowana marchewka jest idealnym dodatkiem do dań mięsnych. Koniecznie należy doprawić moją ulubioną przyprawą - kurkumą, wówczas marchewka na gęsto ma znakomity aromat i smak. Czas przygotowania: 15 minut Składniki: - marchewki mini (opakowanie mrożonych) - 2 cebule - 3 łyżki oliwy - kurkuma - sól morska - świeżo mielony pieprz Sposób przygotowania: Cebulę kroimy w paseczki (najlepiej bardzo drobne), smażymy
MintTastezatem lepszego warzywa na jesienno-zimowy okres. Dynia pieczona z piekarnika to doskonały zamiennik tradycyjnych ziemniaków, świetny dodatek do obiadu lub na ciepłą kolację. Pasuje idealnie do wszystkich dań mięsnych i rybnych. Ten przepis na dynię należy do jednych z najprostszych. Dynię upiekłam z gałązkami szałwii, możesz użyć innego ulubionego ziółka. Dodatek kwaskowtych pomidorków doskonale przełamuje słodycz cudownie aksamitnej
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!zalewy z pomidorów. Układamy na papierze do pieczenia. Zapiekamy przez czterdzieści minut w 180 stopniach Celsjusza. Po dwudziestu minutach kromki należy przewrócić na drugą stronę. Podawać do dań mięsnych bądź same z sosem. Roladki ziemniaczane ze szpinakiem Smacznego! Roladki ziemniaczane ze szpinakiem Użyłam pomidorów suszonych w oliwie z pestkami dyni. Można użyć pomidorów bez dodatków kwestia gustu. The post
mecooksMoja propozycja na obiad - kopytka, z pyszną słodką podsmażoną cebulką, kotleciki mielone mocno naczosnkowane i do tego szklanka maślanki! Takie proste, a takie smaczne. Składniki
Lena Gotuje