Prosta surówka obiadowa z marchewki i chrzanu. Bardzo szybko się ją przygotowuje. Dobrze smakuje do dań mięsnych. 2 spore marchewki 1 łyżka gęstej śmietany 18% pół łyżki tartego chrzanu (konserwowego) pieprz Marchew zetrzeć na grubej tarce lub pół na pół, na grubej i średniej. Dodać pozostałe składniki. Wymieszać
Praktyczna plSłyszeliście o boeuf bourguignon? To francuskie danie znamy m.in. dzięki Julii Child. Dzięki dodatku wina potrawa nabiera wysublimowanego smaku, jest to jednak danie dość
nietylkopasta.plNajprostsza na świecie surówka: niepozorna, niecodzienna, niezwykle smaczna. Sałatka z surowej brukselki, utartej z dodatkiem orzechów włoskich jest doskonałym kompanem mięsnych dań. Surówkę z kapusty zna każdy, choć pewnie większość ma na myśli surówkę z kapusty kiszonej. Z surowej kapusty, białej i czerwonej jest równie smaczna, ale lżejsza i delikatniejsza. Surówka z tartej brukselki to jeszcze inny obszar doświadczeń
Niedzielny kucharzCzas przygotowania: 5 minut Ilość porcji: 2-3 porcje Drukuj Sok z ananasa i cytrusów By Piotr 22 marca 2018 Sok z ananasa i cytrusów to
Pogotujmy.plZjedzenie od czasu do czasu domowej roboty pizzy może być jak najbardziej zdrową alternatywą fast food’ów. Takie ciasto nie zawiera ulepszaczy, dodatków smakowych, glutaminianu
Kierunekuchniaochota na warzywa i lżejsze dania. Gulasz libański z warzyw nada lekkości naszej kuchni a jednocześnie delikatnie rozgrzeje w jeszcze zbliżające się chłodne dni. To i inne dania znajdziecie w Walentynkowym numerze magazynu Aromat. Libański rozgrzewający gulasz warzywny Składniki na naprawdę sporą porcję 400 g ciecierzycy (puszka) 2 bakłażany (doskonale też smakuje z cukinią) 2 cebule(...)składniki dusimy aż bakłażan będzie miękki. Podajemy posypane kolendrą lub natką pietruszki. Tak przygotowany warzywny gulasz można jeść samodzielnie, z ryżem, chlebem lub makaronem lub jako dodatek do dań mięsnych. Smacznego! Artykuł Libański rozgrzewający gulasz warzywny pochodzi z serwisu Sierotka maRysia w kuchni
sierotka maRysia w kuchniDostałam ostatnio wyzwanie od marki Saska, zrobić pyszne danie wytrawne z dodatkiem pigwy. Owoc dotychczas kojarzyłam głównie z nalewką, sama miałam okazję robić nalewkę pigwową
nietylkopasta.plKruche i soczyste kotlety schabowe w musztardzie i płatkach kukurydzianych Chrupiąca panierka oraz aromatyczne i soczyste mięsko – takie właśnie powinny być idealne kotlety. Schab przełożony
Blog z ApetytemFilety z kurczaka z młodym groszkiem w sosie TIKKA CURRY na białym winie i śmietanie Ekspresowo, smacznie i pożywnie, danie w tak zwane 5 minut
Wino Francja KuchniaKlasyczne zrazy wołowe Zwane też roladami śląskimi, tradycyjne faszerowane bitki wołowe, najczęściej podawane z kluskami śląskimi i modrą kapustą. Dobre zrazy powinny być mięciutkie, kruche i
Blog z ApetytemŻołądki w sosie myśliwskim Dziś coś dla miłośników podrobów – żołądki drobiowe po myśliwsku. Pyszny i prosty w przygotowaniu gulasz z pieczarkami, papryką oraz ogórkiem kiszonym
Blog z ApetytemCzas przygotowania: 40 minut Ilość porcji: forma 20x30 Drukuj Ciasto “Rafaello” bez pieczenia By Piotr 12 marca 2018 Ciasto "Rafaello" bez pieczenia, czyli pyszny
Pogotujmy.plTym razem nie "to co się nawinie to do gulaszu", tylko faktycznie gulasz z dodatkiem wina :) Przepis ten podpatrzyłam wieki temu w jednym z pierwszych programów
Grunt to przepis!Zgodnie z przysłowiem, że ,,na Świętego Marcina najlepsza gęsina” („Nowa księga przysłów polskich”, red. Julian Krzyżanowski ) moja propozycja pełnego dania obiadowego. Uwielbiam
KierunekuchniaSekretem przepisu na kurczaka, który jest kruchy i soczysty jest MARYNATA. W tym przypadku marynowanie w sosie sojowym i przyprawach (najlepiej przez noc) jest absolutnie nie
Kierunekuchnia