Kurcze pieczone z warzywami Szybki, smaczny i niedrogi obiad, który przez większość czasu praktycznie robi się sam! A do tego całe danie, bo i mięsko
Blog z ApetytemKurczak z makaronem w sosie serowo-porowym Szybki, prosty i pyszny obiad! Filet z kurczaka z makaronem i warzywami zanurzone w delikatnym, kremowym sosie to danie
Blog z ApetytemKarkówka duszona z porem Krucha, soczysta, aromatyczna i mięciutka karkówka duszona w sosie porowym to danie, które wprost rozpływa się w ustach… Polecam!
Blog z ApetytemCzas przyrządzania: 60 minut Ilość porcji: forma 22 cm Drukuj Ucierane ciasto cynamonowe z jabłkami By Piotr 31 sierpnia 2018 Składniki: masło - 170g cukier - 190g cukier
Pogotujmy.plCzas przygotowania: 30 minut Ilość porcji: 3-4 porcje Drukuj Różowe naleśniki z twarogiem i owocami By Piotr 3 września 2018 Składniki: Sok (naturalny barwnik): burak
Pogotujmy.plpolecam tak przygotowane zapiekane warzywa. Zapiekanka idealnie sprawdzi się na niedzielny obiad. Można jeść ją jako danie główne z dodatkiem ulubionego pieczywa, lub jako warzywny dodatek do dań mięsnych. Zapiekanka warzywna Składniki: 2 nieduże cukinie* 2 bakłażany 2 średnie cebule 3-4 ziemniaki 3-4 większe pomidory 4 ząbki czosnku 2 gałązki świeżego rozmarynu 2-3 gałązki
Codzienne GotowanieCzas przygotowania: 60 minut Ilość porcji: forma 25cm Drukuj Naturalny tort By Piotr 27 sierpnia 2018 Naturalny tort "Red Velvet", czyli słynny czerwony biszkopt przełożony kremem
Pogotujmy.plPolędwiczki w sosie whiskey Dziś w menu bardzo smaczny, a jednocześnie szybki i łatwy w wykonaniu obiad – polędwiczki wieprzowe w sosie śmietanowym z dodatkiem alkoholu
Blog z ApetytemOstatnio oglądaliśmy z Madzią program „Gotuj sprytnie jak Jamie” :) Świetny program pokazujący jak w prosty sposób można zaoszczędzić na jedzeniu. Tym razem w naszej
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!pomidorowo-mozzarellowym Tradycyjne kopytka przygotowywane są z dodatkiem mąki pszennej i jajka. Podawane mogą być z sosami np. pieczarkowym lub pomidorowym, z gulaszem bądź jako dodatek do innych dań mięsnych. Kopytka smakują pysznie podsmażone na maśle. Można je zatem śmiało odgrzać na następny dzień i podać takie właśnie odsmażane z chrupiącą skórką. Moje kopytka zrobiłam na bazie mąki bezglutenowej
mecookssię w naszych warunkach i idealnie nadaje się do zrobienia przetworów. Ja proponuję marynowaną dynię z dodatkiem niezwykle aromatycznego cynamonu. Dynia w mojej wersji to świetny dodatek do mięsnych dań. Składniki (na garnek o pojemności 5 litrów ): 3kg obranej dyni 2 litry wody 1 szklanka cukru 1/2 szklanki octu 1 łyżka stołowa cynamonu 1 łyżeczka soli Wykonanie
Szalona Kuchnia EwelinyFaszerowany filet z kurczaka zapiekany w cieście francuskim Wyśmienity pomysł na soczystą i aromatyczną pierś z kurczaka faszerowaną szpinakiem i serem feta oraz zapiekaną w cieście
Blog z ApetytemCzas przyrządzania: 50 minut Ilość porcji: 3-4 mini pizze Drukuj Mini pizze z brązowymi pieczarkami i rukolą By Piotr 22 sierpnia 2018 Składniki: Ciasto na
Pogotujmy.plBataty to warzywo, którego bałam się do tej pory używać. Dzisiaj udało mi się przełamać i połączyć go w dość nie oczywisty sposób. Zapraszam do
Kuchnia moimi oczamiCzas przygotowania: 25 minut Ilość porcji: 2-3 porcje Drukuj Gazpacho pomidorowo-arbuzowe By Piotr 20 sierpnia 2018 Składniki: pomidory - 4-5 arbuz - 2-3 ok
Pogotujmy.pl