ostrożnie tortillę w rulon. Teraz obwiń rulon folią, żeby się nie rozwinął i można wstawić do lodówki na ok 3-4h przed podaniem. // na zdjęciu w kubeczku sos czosnkowy a dodam że sushi to jedno a sos to drugie - natomiast razem to "niebo w gębie". Bardzo dobre jest również z łososiem wędzonym. Smacznego
Mechanik w kuchnilodówki. Palce lizać. świetnie nadaje się do jajek na twardo i jak wiadomo curry pasuje do kurczaka. Na zdjęciu sos curry jest z lewej strony, z prawej jest sos czosnkowy
Mechanik w kuchniogórek obieram i kroję w kawałki. Koperek trzeba drobno posiekać a jajka w kosteczkę (ok 1x1 cm). Czosnek ścieram na tarce na drobnych oczkach (więcej na ten temat : sos czosnkowy ) i mieszam z 2 łyżkami majonezu i 3 łyżkami jogurtu. Kukurydzę odsączam. Wszystkie składniki daję do 1 większej misy i dokładnie mieszam. Doprawiam tylko solą i pieprzem. Smacznego
Mechanik w kuchnitwarogiem i mieszam. Jeśli masa jest zbyt gęsta można dodać odrobinę kwaśnej śmietany. Doprawiam solą i pieprzem. Muszelki nadziewam przy pomocy łyżeczki. Nadziewane muszle można również podać z sosem czosnkowym - jak na jednym ze zdjęć poniżej. Smacznego
Mechanik w kuchnigodz. paseczki filetu przycinam +/- do wysokości boczku i zawijam dobrze zaciągając i łączę całość wykałaczką wbijając ją skośnie. Grilluję ok pół godzinki na średnim żarze. Wyśmienicie smakują z sosem czosnkowym . Jeść tylko i wyłącznie palcami
Mechanik grillujeczyli szaszłyki z grilowanego mięsa z pietruszką, oregano, czerwoną cebulą, czosnkiem, tłuczoną w moździerzu kolendrą i kminem rzymskim, z cynamonem, imbirem, ostrą papryką i pieprzem cayenne do tego sos czosnkowy z limonką i świeżą miętą. Przepis na Kofty, czyli szaszłyki z grilowanego mięsa. Pyszne były te kofty! Polecam. Polecam też przygotować inne grillowane dania w tym stylu: Ćevapčići – Cevapcici Ćevapčići
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięświeży cząber. Ziemniaczki upiekłyśmy w formie obranej oraz w mundurach i możemy spokojnie powiedzieć, że obydwie wersje są bardzo smaczne i chrupiące! Ziemniaczki idealnie smakują z sosem - np. czosnkowym albo jogurtowym lub z kleksem kwaśnej śmietany. Możne ja traktować jako przystawkę lub przekąskę, idealnie spełniłyby się na spotkaniu na świeżym powietrzu np. na działce, na grillu czy tarasie.. Poza
Symfonia Smakówktórą to również oprószamy świeżo zmielonym pieprzem i zapiekamy je jeszcze 10 minut w temperaturze190*C. Przed podaniem ciasto przyozdabiamy świeżą natką lub kolendrą. Idealnym połączeniem byłby również sos czosnkowy lub inny ulubiony dip. Smacznego! (: W przepisie została wykorzystana biała fasola firmy Lestello - serdecznie polecamy! (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return
Symfonia Smakówłyżeczki kminu rzymskiego, 1/2 łyżeczki bazylii, 1/2 łyżeczki oregano, łyżeczka przyprawy do pomidorów (użyłam Kamis), łyżeczka ognistej mieszanki przypraw (użyłam Kamis), łyżka soli czosnkowej (użyłam Kamis), pieprz czarny ziarnisty (użyłam Kamis), łyżka posiekanej natki pietruszki lub szczypioru, 50 g startego żółtego sera, pomidor. Cebulę obrać, drobno posikać, zeszklić na odrobinie oleju, dodać
Z miłości do słodkościświeżych warzyw. Tortille sprawdzą się zarówno jako pożywne śniadanie oraz lekki obiad. Przepis dodaję do kolejnej akcji : Majowego Wyzwania Blogerek. Tortille: 350g mąki pszennej, 1/2 łyżeczki soli czosnkowej (użyłam Kamis), łyżka oleju rzepakowego, niepełna szklanka przegotowanej wody. Mąkę przesiać, dodać sól, czosnek i olej. Zagniatając, stopniowo dolewać wodę. Zagnieść gładkie, elastyczne ciasto. Odrywać małe porcje
Z miłości do słodkościpatelnie grillowa. Zarowno tacki aluminiowe jak i patelnie smarujemy odrobina oleju. Rybe grillujemy po okolo 3 minuty z kazdej strony. Szaszlyki doskonale pasuja do pieczonych ziemniakow i sosu czosnkowego. Smacznego
Przysmaki Karolkizaraz po starciu. Wszystkie skladniki dokladnie laczymy i za pomoca lyzki wykladamy na patelnie z rozgrzana oliwa male placuszki. Smazymy z obu stron na zloty kolor. Podajemy z sosem czosnkowym lub tzatziki. Smacznego
Przysmaki KarolkiDzisiaj coś z działu zrób to sam. Na półkach w sklepach można spotkać wiele rodzajów olejów smakowych, a to czosnkowy, ziołowy, paprykowy itp. firmy prześcigają się w pomysłach. A przecież taki olej można bardzo prosto zrobić d omowym sposobem, dodając takie przyprawy i zioła jakie tylko chcemy i stworzyć swój niepowtarzalny olej smakowy. Taki aromatyzowany o lej rzepakowy jest naturalnym
Bernika - moj kulinarny pamietnik