C - Przetwory - Szczaw - jeszcze nie jest za późno!

C - Przetwory - Szczaw - jeszcze nie jest za późno!

C - Przetwory - Szczaw - jeszcze nie jest za późno!

Lubicie zupkę szczawiową? My ją uwielbiamy, zwłaszcza w wersji z jajeczkiem i czosnkowymi grzankami:) Ponieważ na łące ciągle jeszcze można upolować piękny szczaw zachęcam do zachomikowania go na zimową porę. Poza charakterystycznym smaczkiem szczaw posiada jeszcze szereg właściwości leczniczych! Na stronie: www.luskiewnik.pl/ znalazłam co następuje:     Szczaw był stosowany szeroko w lecznictwie od starożytności, przez średniowiecze, renesans i w XIX wieku. Opisany przez Hippocra... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Carrolyn, 22 sierpnia 2013 11:27:13

zdjęcia super :)Szczaw też zapowiada się rewelacyjnie :)