mrożonych) 450 g pomidorków koktajlowych 1/2 opakowania makaronu spaghetti 100 ml białego wina 3 ząbki czosnku sól, pieprz garść świeżych listków bazylii 1 łyżeczka masła 1 łyżka oliwy czosnkowej Wykonanie: Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie. Krewetki rozmrozić w letniej wodzie. Na patelni rozgrzać oliwę z masłem, podsmażyć drobno posiekany czosnek, dodać krewetki, chwilę smażyć, a następnie dodać pokrojone
Pasja Smakumało ostry. Danie jest dość drogie, ale trzeba pamiętać o tym, że to mięso dobrej jakości. bułka, mięso wołowe, bekon, ser żółty, sałata, czerwona cebula, pomidor, ogórek konserwowy, sos czosnkowy, sos BBQ stek Angus z frytkami Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE Żeby jeszcze lepiej zapoznać się z kulinarnym talentem kucharza postanowiliśmy zamówić jeszcze jedno
Pasja Smakuprzez praskę, dodać oliwę i wymieszać. Odstawić na min. 30 min. Pomidory, oliwki i mozzarellę pokroić w kostkę. Dodać drobno pokrojone listki bazylii, sól i pieprz. Wymieszać. Oliwą czosnkową posmarować kromki bagietek, wystawić do piekarnia i piec w temperaturze 180 st.C przez 7 minut lub do czasu, gdy staną się lekko przypieczone. Następnie na gorące grzanki wyłożyć pomidory połączone
Pasja Smakukotlety- troche grubsze niż na mielone. Grill musi być dobrze rozpalony. Grillujemy łącznie 10 min- co 2-3 min odwracając. Gotowe:) Hamurgery podałam z pieczonym ziemniakami , sałatką I masłem czosnkowym- przepis tutaj Smacznego
Smaki Edytysuszonym lub świeżym oregano. Wkładamy do nagrzanego do 230*C piekarnika i pieczemy ok.12-15 minut. Ja piekę od razu na 3 poziomach na termoobiegu. Do pizzy polecam pyszny sos czosnkowy. Smacznego
Smaczne Zdrowesprawiła to mąka orkiszowa czy taki urok tego ciasta ale były super wilgotne wewnątrz nawet na 3 dzień. No i ta skóreczka...Mmmm... Polecam! Idealne np. z masełkiem czosnkowym . :-) Składniki na 2 ciabatty: - 400g mąki pszennej - 200g mąki orkiszowej (u mnie typ 750) - 30g drożdży - 450ml chłodnej wody - 1,5 płaskiej łyżeczki soli himalajskiej lub morskiej (10g) Drożdże rozpuścić
Smaczne Zdrowenajbardziej wybredne podniebienia. Zawsze to jakaś odmiana dla wielbicieli ziemniaków. U nas były z sosem pieczarkowym ale można podawać je również z dowolnym innym, np.: pieczeniowym, pomidorowym, koperkowym lub czosnkowym. Pomysł zaczerpnięty od Margarytki , z moimi małymi modyfikacjami. Składniki na ok.10 sztuk: -750g ugotowanych ziemniaków (najlepiej mączystych) - 2 jajka - ok.5 łyżek mąki ziemniaczanej - 1/3 łyżeczki soli - 1/3 łyżeczki pieprzu
Smaczne Zdrowetaką panierkę ale kto jeszcze nie robił niech zrobi jak najszybciej. Kurczaczki w płatkach kukurydzianych są pyszne. Chrupiąca panierka i soczyste mięsko w środku. Dobrze smakują podane z sosem czosnkowy. Składniki: 2 piersi z kurczaka 1 jajko 0,5 szkl maślanki sól pieprz słodka papryka 2 szkl płatków kukurydzianych olej do smażenia Przygotowanie: Piersi oczyścić, umyć i osuszyć. Pokroić
Ala piecze i gotujegdzieniegdzie. Na wierzch położyć świeżą bazylię i miętę. Piec w piekarniku nagrzanym do 220 stopni C przez 30-40 minut. Zabieramy się za sosy: Sos czosnkowy: - 110g jogurtu greckiego - dwa ząbki czosnku - kilka listków świeżej mięty posiekanej - odrobina soku z cytryny - sól, pieprz - łyżeczka miodu Sos z sambal oelek - ostry - 110g jogurt greckiego - 2 łyżki
Sajkofanka smakupieczemy około 40 minut w 180 stopniach. 10 minut przed końcem pieczenia posypujemy utartym serem i chwilę zapiekamy. Zajadamy na samo lub z ulubionymi sosami - u mnie ukochany czosnkowy :) Smacznego
Sajkofanka smakumniejsze kawałki. Cebulkę obieramy i kroimy dowolnie. Dorzucamy kapary. Wszystko polewamy olejem i doprawiamy ziołami. Wstawiamy do piecyka nagrzanego do 220 stopni na około40 minut. Podajemy z sosem czosnkowym
Sajkofanka smakumusiałam dodawać żadnych przypraw. Najlepsze jest to, że wkładamy je do piekarnika i same się pieką. Możemy je podać jako dodatek do obiadu lub jako przekąskę z sosem czosnkowym lub ketchupem. Składniki: 0,5 kg ziemniaków(obranych) przyprawa Przekąska Kibica Kamis olej Przygotowanie: Ziemniaki obrać z skórki, umyć i pokroić w cieniutkie plasterki. Przełożyć do naczynia posypać przyprawą - około
Ala piecze i gotujepaluszki z ciasta francuskiego mogą być idealną przekąską nie tylko na sylwestrowy wieczór. Możemy je zrobić bardzo szybko nawet jak goście już w progu. Jako dodatek świetnie pasuje sos czosnkowy lub ketchup. Składniki: ciasto francuskie żółty ser szynka sezam Kresto masło do posmarowania Przygotowanie: Ciasto francuskie rozwinąć pokroić wzdłuż krótszego boku na paski około 5cm. Na połowie paska ułożyć
Ala piecze i gotujedolnej części bułki w dowolnej kolejności zieloną sałatę, żółty ser, szynkę zrazową, plasterki rzodkiewki. Zakończyć zieloną sałatą i przykryć drugą połówką bułki.W wersji bardziej kalorycznej możemy dodać sos czosnkowy, ketchup lub majonez. Ja wybrałam wersję bardziej lajt bez sosów. Wyroby które otrzymałam z linii Nove -Natura nie zawierają: glutenu fosforanów glutaminianu sodu sztucznych przeciwutleniaczy sztucznych konserwantów oraz żadnych składników
Ala piecze i gotujekolację. Tym razem zrobiłam zapiekankę z bułki kanapkowej do której wykorzystałam kiełbasę krakowską z linii Nove -Natura. Bardzo nam smakowała zapiekanka i na pewno powtórzę. Podałam z sosem czosnkowy, pycha. Pomysł klik . Składniki: bułka kanapkowa żółty ser w plasterkach kiełbasa krakowska z linii Nove -Natura pomidory 100 ml kremówki 100 g żółtego sera (na górę) 3 jajka 0,5 łyżeczki
Ala piecze i gotuje