karkówka w płatach szynka szwarcwaldzka, ser cheddar po plastrze na każda karkówkę łyżeczka suszonych pomidorów na każdy płat karkówki suszone zioła (oregano, bazylia) pieprz czosnkowy, sól Płaty karkówki rozłożyłam na desce, potraktowałam tłuczkiem i delikatnie posoliłam. Następnie na każdym płacie ułożyłam szynkę szwarcwaldzką, ser cheddar oraz suszone pomidory. Całość zawinęłam, spięłam wykałaczkami oraz obtoczyłam w mieszance ziół
bastalenapalony słonecznik ;) ostatnio bardzo podoba mi się to połączenie. ok.12 płatów makaronu lasagne 200g szpinaku (mrożonego) 200g groszku zielonego 100g fety 1/2 cebuli przyprawy: czosnek, pieprz czosnkowy, sól garść słonecznika łyżka oliwy masło, mąka, mleko, gałka muszkatołowa na sos beszamelowy Szpinak delikatnie rozmroziłam. Na łyżce oliwy podsmażyłam startą cebulę, dodałam do niej szpinak, oprószyłam pieprzem
bastalenapotrzebnym do przyrządzenia takiego pysznego kurczaka..a potrzebne jest marynata, kleiwo i panierka...a wszystko to dzięki uprzejmości Bella -Bis ..Kurczak naprawdę pyszny...a do tego jeszcze sos czosnkowy ..palce lizać.. kurczak marynata kleiwo panierka american crispy chicken Marynowanie: 50 g [ porcja na 3 kg skrzydełek] marynaty wsypać do 1 l zimnej wody i dobrze wymieszać
Moje domowe kucharzeniesmażyłam we frytkownicy .. skórki drobiowe 50 dkg mięsa mielonego śliwki suszone 1 cebula 2-3 łyżeczki przyprawy do kurczaka sól, pieprz przyprawa do mięsa mielonego sól czosnkowa jajka bułka tarta Skórki wyczyścić , posypać przyprawą do drobiu i odstawić do lodówki na 12 godzin.Do mięsa mielonego dodać jajko, pokrojoną cebulkę i doprawić do smaku. Dokładnie wyrobić, formować niewielkie
Moje domowe kucharzenietnących w robocie mięso "zmiksowałam"..przełożyłam do szynkowaru..wieczorem już mięsko parzyłam a rano już było gotowe do jedzenia.. 1 duża golonka 1 łyżeczka soli czosnkowej 1 łyżeczka przyprawy do wieprzowiny 1-2 łyżeczki przyprawy maggi 3 łyżeczki żelatyny Golonkę obrać z kości i pokroić na niewielkie kawałki.Przełożyć mięso do robota z nożami tnącymi
Moje domowe kucharzeniemini rogaliki ale z farszem z serka topionego wymieszanego z pokrojoną szynką..takie małe rogaliki są pyszne...moje córki zajadały się ze smakiem..do tego był jeszcze sos czosnkowy.. 2,5 szkl. mąki 10 g drożdży 1,5 łyżki oleju 0,5 łyżki cukru 0,5 łyżeczki soli 3/4 szkl. ciepłej wody serek topiony kilka
Moje domowe kucharzenieWierzch lasagne posypujemy startym żółtym serem i wstawiamy całość (pod przykryciem) do nagrzanego piekarnika do 180C i pieczemy przez ok. 40minut. Gotowe! Ps. Lasagne wyśmienicie smakuje z sosem czosnkowym (jogurt naturalny, kilka ząbków czosnku, sól, pieprz, 2-3 łyżki majonezu i mieszamy - sos gotowy ;)) A oto efekt
Emcia Pichciwarzywa oraz pokrojoną w kostkę pierś kurczaka. Całość polewamy sosem i dokładnie mieszamy. Doprawiamy do smaku. Sałatkę podajemy najlepiej ze świeżym i chrupiącym pieczywem (ja polecam czosnkowe
Emcia PichciPiekarnik nagrzewamy do 180 C i pieczemy szaszłyki na kratce przez ok. 25-30 minut. Doskonale smakują w towarzystwie ryżu lub świeżego pieczywa. Polecam podawać szaszłyki z sosem czosnkowym
Emcia Pichciczekamy, aż sos zgęstnieje Kolejno dodajemy 2 łyżki octu winnego i pieprz. Gotujemy jeszcze klika minut. Danie gotowe do podania z pokrojonymi oliwkami zielonymi, najlepiej smakuje z czosnkowymi grzankami
Moja smaczna kuchniadomowe ogórki np. małosolne. Smak nie do opisania. Najlepsze w tym wszystkim jest to, że można doprawić kiełbasę dokładnie tak jak lubimy. My lubimy bardzo pieprzną i mocno czosnkową – w żadnym sklepie nie dostaniemy aż tak aromatycznej kiełbasy. Kupne wyroby są zwykle doprawiane zapobiegawczo. Nasza toruńska mimo małej ilości tłuszczu jest bardzo soczysta. Jeśli lubicie więcej tłuszczu dajcie więcej
OstryKęsdymka kawałek marynowanej, czerwonej papryki i ciut octu z zalewy 1 ogórek gruntowy 1 ząbek czosnku 1 łyżka oliwy z oliwek 2 łyżki zimnej gazowanej wody 1 łyżka grzanek czosnkowych + trochę do dekoracji sól i pieprz do smaku Przygotowanie: Pomidory kroimy na ćwiartki wrzucamy do blendera. W kostkę kroimy obranego ze skórki ogórka, wraz z papryką, czosnkiem i cebulką dodajemy
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniędosypuję mąkę i przez chwilę podsmażam. Cebulę z zasmażką dodaję do garnka z fasolą. Wszystko doprawiam solą, pieprzem odrobiną cukru oraz majerankiem i zmielonym kminkiem. Robię czasami wersję czosnkową, dodając 2 ząbki
Olikowa kuchniaprzez 2-3 minuty z każdej strony, aż zrobią się złotawe. Na koniec dodać posiekaną natkę pietruszki. Doprawić sokiem z cytryny, solą i odrobina pieprzu. Podawać z pieczywem czosnkowym
Mania Gotowania