Czym by były specjalności kuchni greckiej bez podstawowego sosu Tzatzyki...W Polsce często modyfikowany na tzw sos czosnkowy...istnieje mnóstwo sposobów na jego przyrządzenie... ja stosuje jeden od wielu lat, poznałam go własnie podczas pracy w Grecji i smakował mi najbardziej... Składniki: 3 łyżki jogurtu typu greckiego 2 łyżki majonezu 1 ogórek 2 ząbki czosnku duże
NaKońcuJęzykabułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju...po usmażeniu kładziemy na chwilkę na ręczniku kuchennym w wiadomym celu (by usunąć nadmiar tłuszczu) Podajemy z żurawiną lub sosem czosnkowym
NaKońcuJęzykarozdrobniony czosnek. Smarujemy nim placek. Na wierzch układamy warzywa i pokrojona pierś obsypaną przyprawami oraz ser żółty Pieczemy w tem. 180 st. przez 30 min. Pizze podałam z sosem czosnkowym przepis tu !!! Smacznego!!! var _gaq = _gaq || []; _gaq.push(['_setAccount', 'UA-44911160-1']); _gaq.push(['_trackPageview']); (function() { var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true; ga.src = ('https:' == document.location.protocol
NaKońcuJęzykaolej, podgrzewamy i smażymy kuleczki... Po usmażeniu wykładamy kotleciki na ręcznik papierowy żeby odsączyć nadmiar tłuszczu. Moim zdaniem lepiej smakują na zimno niż na ciepło....Podaje ję z sosem czosnkowym
NaKońcuJęzykaoraz pietruszkę. Doprawiamy do smaku przyprawami. Formujemy dość płaskie placuszki. 3. Na rozgrzanej patelni smażymy placki z dodatkiem oliwy około 5min. na zloty kolor. Wyśmienicie smakują z sosem czosnkowym, pomidorowym lub z sałatą doprawioną winegretem
NaKońcuJęzykatemp 200 stopni następnie 35 min w temp. 160-180 stopni i 20 minut znowu w temp. 200 stopni... My uwielbiamy mocno spieczone podane z sosem czosnkowym przepis znajdziecie TU oraz sałatą z dużą ilością winegretu.. Smacznego
NaKońcuJęzykaprzeprowadzać stopniowo, w innym przypadku grożą bóle brzucha i wzdęcia. + orzech czarny – silne działanie odrobaczające, niszczy m.in. owsiki i glistę ludzką + czosnek lub olej czosnkowy – niszczy pasożyty, grzyby i bakterie jelitowe + wyciąg z pestek grejpfruta – niszczy ponad 800 wirusów i bakterii, 100 rodzajów grzybów i pasożytów + srebro koloidalne – niszczy ponad
NaKońcuJęzykajakiegoś czasu pokochałam kasze jaglaną, a zwłaszcza kotleciki jaglane mocno czosnkowe ale tym razem z groszkiem i cukinią.. Składniki: 1 szklanka kaszy jaglanej 1/2 szklanki groszku konserwowego i kukurydzy pół szklanki cukinii drobno pokrojonej 2 łyżki masła 4 ząbki czosnku szczypta soli, pieprzy, kurkumy słodkiej papryki, curry 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżka mąki
NaKońcuJęzykaWegetariańskie kotleciki to jedna z tych rzeczy, które mogłaby jeść na okrągło... Milion razy lepsze od mięsnych.. Świetnie smakują z dipem czosnkowym i świeża sałatka z pomidorków...mmmmmm Składniki: użyłam szkl. pojemności 200 ml. 1 szklanka grochu 1 szklanka fasoli karłowatej 1/2 cukinii 1 papryczka chilli 3 ząbki czosnku 1 bułka (bezglutenowa jeśli cierpimy na alergię) sól, pieprz
NaKońcuJęzykaprzekładamy do blendera i chwile miksujemy, dodajemy jajko, ser żółty oraz warzywa mieszamy i przekładamy do foremek. Pieczemy około 15 minut w tem. 200 stopni Najlepiej smakują z sosem czosnkowym
NaKońcuJęzykabardzo jesienny hummus, a to za sprawą dyni i czosnku! To mój pierwszy hummus, postanowiłam rzucić na głęboką wodę i... opłaciło się! Pyszny, dyniowo-sezamowa pasta z lekkim czosnkowym posmakiem to strzał w dziesiątkę. Idealna do kanapek, nachosów jako dip, a nawet do wyjadania paluszkami ze słoika. Polecam! Do przygotowania korzystam z pasty sezamowej domowej roboty. HUMMUS Z DYNIĄ . /źródło
W kuchni Karmel-itkiWyjątkowo pyszna i prosta przekąska w sam raz dla niespodziewanych gości. Szpinak firmy Krokus jest mocno czosnkowy. W połączeniu z serkiem staje się nadzieniem idealnym. Pycha! Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego 1/2 słoiczka (220g) szpinaku z czosnkiem firmy Krokus 4 łyżki serka mascarpone 1 jajko Przepis: Szpinak odsączamy z zalewy i razem z serkiem dokładnie mieszamy. Ciasto francuskie rozwijamy
Emcia Pichciłyżki oliwy z oliwek aromatyzowanej czosnkiem sól, pieprz kolorowy w młynku Przygotowanie: Posiekany czosnek razem z plastrami cukinii podsmażamy przez 2-3 minuty na czosnkowej oliwie z oliwek. W tym czasie wbijamy jajka do miseczki, dodajemy oregano, sól i pieprz oraz chili, roztrzepujemy. Jajka wylewamy na patelnię z czosnkiem i cukinią i na najmniejszym ogniu czekamy
Moja smaczna kuchnialodówce otwarty. Do tego kukurydza , sos i sałatka wyszła pyszna. Podaję dokładnie składniki. Czego potrzebujemy: 1 puszka kukurydzy 1 brokuł ugotowany cztery plastry ananasa ser feta 4 jajka sos czosnkowy z jogurtu , majonezu, czosnku , curry Wykonanie: Brokuł rozdzielamy na drobne różyczki, dodajemy kukurydzę , pokrojony ananas , jaka ugotowane ma twardo i pokrojone w większe kawałki, ser feta w kostkę. Robimy
W kuchennym oknie Ewykażdą szczelinę. Owinąć w folię aluminiową i piec w piekarniku 180 stopni, przez około pół godziny. Tak przygotowane danie mozŻna polać tratĄ bułką lub dowolnym sosem, np. czosnkowym. SMACZNEGO
W kuchennym oknie Ewy