rozgrzanym na patelni oleju. Podawać ciepłe. SMACZNEGO! Uwagi do przepisu: Z podanych składników wychodzi około 8 sporych kotletów. Kotlety można podawać z sosem pieczarkowym na ciepło, lub z sosem czosnkowym. 1 szklanka ugotowanego ryżu odpowiada około 1/3 - 1/2 surowego ryżu. Szklanka = 250 ml. Z dodatku boczku można zrezygnować. Źródło przepisu: Wielkie Żarcie
Gospodyni Miejskapanierować plastrów w mące, tylko w jajku i samej bułce tartej. Mąka sprawia, że panierka lepiej się trzyma na plastrze cukinii. Kotlety bardzo dobrze smakują np. z sosem czosnkowym lub z ulubioną surówką
Gospodyni Miejskaprzygotowaną cebulę i czosnek zblendować wraz z oregano na gładką masę (tzw. papkę). Na dużej, głebokiej patelni rozgrzać masło wraz z oliwą. Zmniejszyć ogień i wrzucić masę cebulowo-czosnkową z oregano i podgrzewać na bardzo małym ogniu przez około 10 minut. Następnie dodać przecier pomidorowy i 500 ml zimnej wody. Dokładnie wymieszać. Zwiększyć nieco ogień i gotować przez kolejne
Gospodyni Miejskaśledzia można przyrządzić na tysiące sposobów. Dzisiaj bardzo prosty, ale efektowny sposób podania śledzia na wigilijną (i nie tylko!) kolacje. Z dodatkiem czerwonej cebuli, ogórka konserwowego z wyśmienitym, lekko czosnkowym sosem. Pychota! Ilość porcji: 2 Czas przygotowania: 10 minut ( nie licząc czasu potrzebnego na moczenie śledzi) Składniki: 4 filety śledziowe a’la matjas Czerwona cebula 2 ogórki konserwowe Kilka gałązek
Kolizje Smakówfasolą Sałatka z kurczaka i fasoli SKŁADNIKI: piersi z kurczaka -1 podwójne ryż -1 saszetka ogórki kwaszone -2 szt fasola czerwona -1 puszka kukurydza -1 puszka cebula czosnkowa -1 szt sól i pieprz wegeta -1 łyżka majonez -3 łyżki papryka czerwona -0,5 szt PRZYGOTOWANIE: Pierś kurczaka ugotować w wodzie z wegetą, ostudzić. Pokroić piersi
Kuchnia Danusipieprzem i ziołami. Zapiekam 30 minut w piekarniku w temperaturze 180 st. C, wyjmuję posypuję serem i zapiekam jeszcze 15 – 20 min w 200 st. Wybornie smakuje z sosem czosnkowym z jogurtu. Do mięsa, ryby lub jako samodzielne danie
pieprzny smaczekblenduję, podlewam dwoma chochlami wody, w której się gotowały, dodaję czosnek i miksuję do uzyskania gładkiego kremu. Podaję z camembertem, posypane kiełkami i pestkami dyni oraz pieczywem z masełkiem czosnkowym
pieprzny smaczekgorgonzolą lub topionym. Posypać uprażonymi pestkami ewentualnie grzankami. Dodatki: 2 kromki chleba białego i 2 kromki chleba ciemnego pokroić w kostkę. Posypać obficie ziołami prowansalskimi i solą czosnkową. Przysmażyć na patelni wysmarowaną łyżką oliwy
pieprzny smaczeksię tu delikatna kasza jaglana, gdyż reszta sama w sobie jest wystarczająco wyrazista. SKŁADNIKI NA PORCJĘ: 135g fileta z dorsza atlantyckiego 5g suszonych pomidorów bazylia oregano cząber tymianek sól czosnkowa pieprz odrobina soku z cytryny PRZYGOTOWANIE: Suszone pomidory pokroić w cienkie paski Fileta naciąć w poprzek i w powstałe zagłębienia wkłożyć paski suszonych pomidorów Rybę skropić sokiem z cytryny
peanutbuttermonstersezon sprawdzianowo-kartkówkowy, najbliższe 3 tygodnie będą cudowne :3 Teraz pytanie czego mam się zacząć uczyć najpierw? xd A wczoraj zamiast uczyć się niemieckieg o upiekłam sobie chlebek pomidorowo-czosnkowy Następnym razem dam kilka zmian i inaczej podzielę ciasto, ale to następnym razem
More food, love and dreamsmakaron ryżowy w sosie z masła orzechowego z łososiem i warzywami pełnoziarnista pizza ze szpinakiem, pomidorem, szynką i mozzarellą tortilla z sałatą, ogórkiem, wędzonym łososiem i sosem czosnkowym zapiekanka.. hmm(tylko z czym xd) na pewno ryż, kurczak i marchewka w sosie pomidorowym coś takiego muffiny a'la pizza ( z szynką, serem, pieczarkami i sosem pomidorowym
More food, love and dreamskostkę, oliwki kroimy w krążki. Doprawiamy solą i pieprzem .Wszystko dobrze mieszamy. Oliwę mieszamy z wodą,dodajemy bazylie, wszystko razem mieszamy. Polewamy sosem surówkę. Mieszamy. Podajemy z pieczywem czosnkowym np. bagietkami
Z Majeczką w kuchnisałaty, dodajemy oliwki. Wykładamy również ser feta. Do zalewy po pomidorach suszonych dodajemy odrobinę pieprzu ziołowego i ok 1,5 łyżeczki oregano, mieszamy, polewamy sałatkę. Podajemy z pieczywem czosnkowym
Z Majeczką w kuchniłyżki farszu mięsnego.Zwijamyw rolun,końce zaciskamy. Gotowe ruloniki układamy na papierze na blasze do pieczenia,smarujemy odrobiną rozkłóconego jajka,zapiekamy ok.15 minut w 170 st. Podajemy polane sosem czosnkowym i posypane natką pietruszki
Z Majeczką w kuchniPyszne. Tę mielonkę lubimy i My dorośli i dzieciaki..a a ta pyszna galaretka !mniam.. Składniki: 1,5 kg łopatki 1,5 kg boczku 3 łyżki soli czosnkowej Kamis 1 czubata łyżka majeranku Kamis 1 płaska łyżka pieprzu Kamis 1 łyżeczka ostrej papryki Kamis 500 ml wody Wykonanie: Łopatkę i boczek dobrze zmielić. Dodać wszystkie przyprawy, wlać wodę
Z Majeczką w kuchni