kiedy nie wiemy co zrobić na obiad. Dodatek warzyw – papryki , pora i cebulki sprawia , że są nie tylko smaczne , ale i bardziej sycące. Podane z ulubionymi sosami , np. czosnkowym i ketchupem zachwycą zarówno dzieci jak i dorosłych! Polecam! SKŁADNIKI : * zupa chińska ( rosół ) – 1 op * papryka – 1 szt * cebula – 1 szt * por – 1 szt * jajko
Ostra na Słodkoprzez ok. 4-5 min. z każdej strony. Po usmażeniu przekładamy na papierowy ręcznik, by pozbawić je nadmiaru tłuszczu. * Możemy zjadać solo lub z ulubionym sosem np. jogurtowo – czosnkowym
Ostra na Słodkołopatki wieprzowej 1,2 kg przerośniętego boczku wieprzowego 1 łyżka soli 1,5 łyżki peklosoli ok. 20 g/kg 1 łyżka cukru 1 łyżeczka pieprzu czarnego 1 łyżeczka pieprzu czosnkowego po 1 łyżeczce ziaren, ziela angielskiego, kolendry, jałowca 3 łyżki majeranku 4 ząbki czosnku 1 szklanka wody cienkie jelita wieprzowe Przygotowanie: Mięso myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Schłodzone wcześniej mięso kroimy
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniękupionej w sklepiej z orientalną żywnością panierki do chrupiącego kurczaka. Cukinię pokroiłam w plasterki, wymoczyłam w masie jajecznej, obtoczyłam w panierce i wrzucałam na dobrze rozgrzaną patelnie z olejem czosnkowym (własnej roboty). Nie smażyłam długo, bo cukinii wystarczy, że zmięknie a panierka się zarumieni. Podałam ją z jogurtowym sosem koperkowym. Zniknęła szybciej niż się robiła
Z butelką mleczka w tleząbków czosnku, 3 łyżek stołowych suszonego tymianku, 2 łyżeczek cukru, oliwy, soli, czarnego świeżo mielonego pieprzu. Przygotowanie perliczki zacząłem wcześnie rano od zamarynowania mięsa, które powinno przesiąknąć tymiankowo - czosnkowym aromatem, a w tym celu natarte marynatą musi spędzić co najmniej dwie godziny w lodówce. Zaznaczę, iż dzisiejszy obiad przeznaczony był na większą ilość osób, stąd też na niektórych zdjęciach widać
Wyprawy kulinarnemakaron, pizzę czy klasyczne risotto milanese , ale na tym koniec. Receptury utrzymane są w moim ukochanym stylu "la cucina povera" czyli kuchni włoskiej biedoty. Najwymowniejsze przykłady to skromna zupa czosnkowa, chleb z ziemniakami, zupa z pokrzywy oraz zupa kapuściana z Canavese w Piemoncie, którą mama Carluccio przygotowywała zimą. Sporo jest właśnie przepisów z rodzinnych stron autorów, czyli Piemontu i Kampanii
Chilli Czosnek i Oliwamięsa. Mąki nie należy dociskać do kurczaka. Stripsy smażymy w głębokim oleju na złoty kolor (przez ok. 4-5 minut z każdej ze stron). Podajemy z dowolnymi sosami. Polecam czosnkowy i barbecue. Moje posty
Słodka Stronadodatki). Mini pizze układamy na blaszce wyłożonej pergaminem i umieszczamy w piecu nagrzanym do temperatury 250 stopni na ok. 4-6 minut (do zrumienienia ciasta). Podajemy z sosem czosnkowym i ketchupem. Moje posty
Słodka StronaMąki nie należy dociskać do mięsa. Stripsy smażymy w głębokim oleju n a złoty kolor (przez ok. 4-5 minut z każdej ze stron). Podajemy z dowolnymi sosami. Polecam czosnkowy i koperkowy i słodki sos chili . Moje posty
Słodka Stronakładziemy gotowego strips'a, wykładamy drobno pokrojoną sałatę lodową. Wierzchnią część bułki smarujemy od wewnątrz ketchup'em i przykrywamy całość. Longer'y możemy podać z frytkami oraz sosami np. czosnkowy, barbecue. Moje posty
Słodka Stronagotowego strips'a, wykładamy drobno pokrojoną sałatę lodową. Wierzchnią część bułki smarujemy od wewnątrz majonezem i przykrywamy całość. Gotowe Zin ger'y możemy podać z frytkami oraz sosami np. czosnkowym, barbecue. Moje posty
Słodka Stronaróżyczki. Różyczki przekładamy do formy na muffinki wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w temperaturze 170 stopni przez ok. 15-20 minut do zrumienienia. Podajemy z ketchupem i sosem czosnkowym. Moje posty
Słodka Stronaosób lubiących eksperymentować. Myślę, że warto spróbować muffinków w nowej, wytrawnej wersji, ponieważ może się okazać, że niejednej osobie przypadną do gustu. Babeczki warto podać z sosami, np. czosnkowym, meksykańskim. Muffiny z Pieczarkami i Serem - Składniki: 2 jajka 340 g mąki pszennej 130 g masła + ok. 1 łyżka do podsmażenia pieczarek (lub 125 ml dobrej jakości oliwy
Słodka Stronalubiących eksperymentować. Być może warto spróbować muffinków w nowej, wytrawnej wersji - ponieważ może się okazać, że niejednej osobie przypadną do gustu. Babeczki warto dodatkowo podać z sosami, np. czosnkowym, meksykańskim. Muffiny z szynką i serem będą świetną przekąska do piwa lub np. jako dodatek do potraw grillowych zastępując tradycyjne pieczywo. Muffiny z Szynką i Serem - Składniki: 2 jajka
Słodka Stronałuski". Hot Wingsy smażymy w głębokim oleju, na średnim ogniu, na złoty kolor (przez ok. 5-7 minut z każdej ze stron). Podajemy z frytkami i dowolnymi sosami, np. czosnkowy i barbecue. Moje posty
Słodka Strona