szybkie w przyrządzeniu oraz bardzo smaczne. Polecam każdemu, kto nie do końca polubił się z gotowaniem np. rosołu. Mój krem brokułowy jest naprawdę bardzo łatwy i pyszny, o wyrazistym czosnkowym smaku. Jeżeli ktoś nie przepada za czosnkiem, to może dodać go mniej, albo wyeliminować go z przepisu, a zamiast tego przyprawić swoją zupę np. świeżą bazylią lub innymi ulubionymi ziołami
Sagneska - gotowanie i lifestylecienkie. Farsz szupinkowy rozsmarowywać cienko na naleśniku. Składać w trójkąt lub, jak kto woli prostokąt, rulon. Naleśniki podpiec na gorącym masełku z obu stron. Podawać z sosem jogutrtowo- czosnkowym. Przygotowanie sosu: Wszystkie składniki połączyć ze sobą. Czosnek wycisnąć przez praskę, wymieszać. SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić
W kuchennym oknie Ewyszklanki mąki pszennej typ 450 1 łyżeczka oliwy z oliwek 1/3 łyżki cukru 3/4 łyżeczki soli Dodatkowo: 4 wędzone szprotki ok. 10 plasterków salami ser żółty sos czosnkowy light z ogórkiem dla leniwych :) sos pomidorowy Wykonanie: Do miski wsypuję sól, następnie przesiewam mąkę, robię wgłębienie, do którego wsypuję cukier, kruszę drożdże i wlewam ciepłą wodę, jednocześnie mieszam
Blondynka Gotujekażdej strony. Gotowe pieczarki przekładam do naczynia żaroodpornego i wstawiam do piekarnika aby utrzymać ich ciepło aż do momentu podania (choć zimne są również dobre). Podaję z sosem czosnkowym albo serowym. Tak przygotowane pieczarki mogą stanowić ciepłą przekąskę, ale mogą być również elementem wegetariańskiego obiadu. U mnie pojawiają się na obiad w towarzystwie kaszy bulgur i surówki. Smacznego
Magiczna kuchnia Dariidzień. składniki ( na jedną porcję) tortilla 4 liście sałaty 3 plastry szynki prosciutto lub polędwicy sopockiej 3-4 plastry sera żółtego gouda 1/4 papryki 1/2 pomidora sos czosnkowy: jogurt grecki 5 ząbków czosnku pieprz, sól, cukier, ostra papryka. sposób przygotowania: Czosnek przeciskamy przez prasę , dodajemy do jogurtu mieszamy dodajemy przyprawy. Tortille smarujemy sosem i układamy sałatę , szynkę
Cukier&Puderpołączy. Zgrabne placuszki dajemy na suchą patelnie lub rozgrzane blachy pieca. Smażymy po 2 minuty z każdej ze stron. Wychodzą cudowne i miękkie placuszki. Do takich placków pasuje masło czosnkowe, bryndza (ale na nią teraz nie ma sezonu), kwaśna śmietana, a nawet miód. Ja proponuję zrobić masło z ziołami i suszonymi pomidorami. Kostkę dobrego, miękkiego masła mieszam z utartym ząbkiem
ladykitchenBanalnie proste a do tego naprawdę pyszne. Rozpływające się na nich czosnkowo-pietruszkowe masełko i dodatek bryndzy którą uwielbiam to prawdziwe niebo w gębie :) 1 kg
Mienta blogJest wiele wersji na kremową zupę z brokułów. Moja dzisiejsza wersja jest z czosnkowymi grzankami, które dodają tej delikatnej zupie lekkiej pikanterii. SKŁADNIKI 1 brokuł 2 ziemniaki 1 ząbek czosnku czosnek granulowany pieprz gałka muszkatołowa przyprawa warzywna do potraw (chodzi gotową o mieszankę bez glutaminianu sodu, barwników i aromatów, którą można dostać w wielu sklepach) sól kilka kromek chleba
Zofianachlebem pełnoziarnistym z migdałami, które wczoraj kupiłam. A że w weekend mamy więcej czasu, głównym składnikiem jest grillowany chleb. Śniadanie odrazu smakuje inaczej! I propozycja: grillowany chleb z serkiem czosnkowym, szynką i grillowaną cukinią z mozarellą. Rozgrzewamy patelnię, kładziemy na niej skibki chleba i grillujemy z dwóch stron. 1/3 cukinii myjemy i kroimy w plastry. Ściągamy chleb
Kitchens Alphabetjako przekąskę :) Wkrótce przestawię Wam moje propozycje wykorzystania Habżyków :) Można je zamówić na stronie sklepu 42* Raw and Happy. Obecnie są dostępne trzy smaki: - Habżyki pomidorowo-bazyliowe - Habżyki cebulowo-czosnkowe - Habżyki słonecznikowo-lniane Każde opakowanie chlebków (70g) kosztuje 10,69 zł. Może cena jest troszkę duża, ale warta produktu. Płacimy za zdrową, pełnowartościową żywność. Nie musimy ich jeść przecież codziennie
Zdrowie na języku :Pmnie Habżyki naturalne :) Habżyki naturalne zawierają, oprócz siemienia lnianego całe ziarna słonecznika, które można zobaczyć i wyczuć podczas chrupania. Nie mają dodatkowych przypraw tak jak pomidorowo-bazyliowe czy cebulowo-czosnkowe, dlatego można je dodawać do potraw słodkich :) Polecam
Zdrowie na języku :Pkawałek selera - kawałek pora - pęczek botwinki z buraczkami (ok. 5 sztuk) - połowa cytryny - przyprawy: sól, pieprz ziołowy, czerwony, caynne - 200 g jogurtu naturalnego - natka pietruszki do posypania - habżyki cebulowo-czosnkowe Buraczki należy delikatnie oskrobać i skropić sokiem z cytryny. Marchewkę, pietruszkę, seler, por - obierz i pokrój według upodobań. Włóż do wody razem z buraczkami, przypraw i gotuj 40 min. Następnie
Zdrowie na języku :Pzyskało fajną puszystość? Trudno to opisać, nie jest puste i wyrośnięte, ale takie fajne mięciutkie, oczywiście wyrośnięte :) Smak jako całość? Rewelacja! Porcja idealna na dwie osoby. Podałam z sosem czosnkowym, moją wersją light i dla leniwych :) Źródło: White Plate . Ciasto: 100 g mąki pszennej typ 0 (użyłam ze sklepu Mantini) 50 g mąki pszennej typ 450 85 ml wody
Blondynka Gotujeostrym nożem pokrój na plastry.Na dużej formie rozłóż papier do pieczenia i ułóż na nim pojedyncze ślimaki. Piecz w 200stopniach 12-15 minut.Do ślimaków bardzo dobry będzie sos czosnkowy lub dressing jogurtowy :)Gotowe :)Smacznego
Lawendowe NieboTrzeba oddać mężowi resztę jego zasług na polu gastronomicznym :) Wspólnie zrobiony obiad, którego nie powstydziłby się niejeden lokal. Domowe smaki jednak bardziej do nas przemawiają...Przepis
Lawendowe Niebo