czosnkowy - 2634 przepisów (strona:115/176)

Na wielkanocnym stole 210

pomarańczowo-cytrynowe Babka kwitnący tulipan Babka kajmakowa Babeczki mini szarlotki   Sałatki Sałatka świąteczna I Sałatka świąteczna II Śledzie w śmietanie z jabłkiem Brokuły z serem feta i sosem czosnkowym Sałatka z tuńczykiem Sałatka z tuńczykiem i czerwoną fasolą Sałatka śledziowa z zielonym groszkiem Sałatka śledziowa na różowo Sałatka z makaronem i kurczakiem Sałatka z makaronem i szy nką Sałatka

Kuchnia domowa Ani
Mix sałat z tuńczykiem i fetą 366

dużej misce, lekko zamieszać. 3. Do sałatki dodać olej wymieszany z przyprawą do sałatek lub ulubiony dressing, np. taki ( KLIK ). 4. Całość zamieszać. 5. Podawać np. z pieczywem czosnkowym. Smacznego

Kuchnia domowa Ani
Calzone 455

serem. Złożyć i skleić ze sobą boki ciasta. Zrobić zakładkę by nic nam nie wyciekło podczas pieczenia. Piec w 250 stopniach przez około 15-20 minut. Podawać z sosem czosnkowym

Magiczne Życie Marty
Drogi Mikołaju... 5 książek kulinarnych, które chciałabym dostać na Święta 247

grają smakowite potrawy lub ich składniki. Bryan Bruce poszukuje źródeł powstania czekolady w Meksyku, uczy się, jak przyrządzać najprawdziwszą nowoorleańską jambalayę z sosem Tabasco, przekonuje się, czy transylwański sos czosnkowy chroni przed wampirami. " To mi się podoba. Książka historyczna o jedzeniu, którą można czytać z wypiekami na twarzy niczym najlepszy kryminał! Cena: 59,90 zł Moja kuchnia w Paryżu David

Chilli Czosnek i Oliwa
Mini quiche z ziemniaczanym spodem - Styczniowe Wyzwanie Blogerek i Blogerów 155

dużo - boczek jest słony, popieprzyć. Quiche formę z podpieczonymi ziemniaczanymi babeczkami wyjąć z piekarnika. Do każdej babeczki nałożyć boczek, cebulę, zalać masą serową. Posypać wierzch mieszanką pietruszkowo czosnkową. Wstawić do piekarnika na ok 15 min, aż masa się zetnie.  Smacznego! Uwagi: Miałam troszkę kłopotów z wydobyciem babeczek z foremek. Może następnym razem wyłożę blaszkę papierem do pieczenia Wpis dodaję

Stare Gary
Stek wołowy z sosem chimichurri 149

patelni grillowej. Tym razem steki przyprawiałam zgodnie z przepisem Jamie'go Oliver'a (Dania w 30 minut) Mięso wyszło soczyste, o lekko orientalnym smaku, a z dodatkiem zielonego, mocno czosnkowego  chimichurri naprawdę godne polecenia.  składniki 2 x stek z antrykotu - Rib Eye Steak (ok 250g każdy) 1 łyżeczka pieprzu syczuańskiego, zmielonego w moździerzu 1/2 - 1  łyżeczka przyprawy

Stare Gary
Małe pieczone bakłażany 148

internecie i znalazłam na YouTube  filmik  z bardzo prostym przepisem na takie małe coś. Bakłażany wyszły bardzo miękkie, są świetną przystawką, jedliśmy zimne z dodatkiem czosnkowego jogurtu. Polecam! składniki 9 malutkich bakłażanów 1 puszka krojonych pomidorów sól, pieprz oregano oliwa z oliwek ser Pecorino Romano, świeżo starty, do posypana przygotowanie Rozgrzać piekarnik

Stare Gary
Rembertowskie śledzie majerankowe 156

Śledzie bardzo czosnkowe i bardzo majerankowe. I bardzo smaczne.  inspiracja "Śledzie"  - Małgorzata Caprari składniki 250 g filetów śledziowych - matiasów - używam śledzi w oleju 5 ząbków czosnku (dałam więcej) 1-2 łyżki suszonego lub świeżego majeranku sok z cytryny oliwa lub dobry olej przygotowanie Śledzie obficie skropić sokiem z cytryny odstawić na pół godziny, następnie  pokroić na mniejsze

Stare Gary
Burgery serowe z botwinką 184

dodać do masy. Na rozgrzanej patelni układać burgery i smażyć z dwóch stron do zarumienienia. Podać z ulubioną surówką. Świetnie pasuje do burgerów również sos jogurtowo-koperkowy lub czosnkowy  z tego przepsiu . Smacznego

Kraina Miodem Płynąca
Pstrąg nadziewany boczkiem z sosem porowym 219

Ostatnio coś mnie wzięło na ryby, to chyba przez tego dorsza w maśle czosnkowym , który smakował tak wyśmienicie, że nabrałam ochoty na więcej :) Tym razem wybrałam pstrąga, którego wzbogaciłam wędzonym boczkiem i sosem z pora. Kompozycja może wydawać się dosyć dziwna, ale uwierzcie, że wszystkie te smaki mieszają się w idealną całość! Polecam, danie szybkie, proste, a do tego smakuje

Kraina Miodem Płynąca
G... Gnocchi pomodoro&mięso mielone&mozarella 236

Dziś postawiłam na gnocchi , czyli rodzaj włoskich klusek, których tradycyjny, ziemniaczany smak kojarzy się z naszymi kopytkami. Podaje się je z przeróżnymi sosami. Ja postawiłam na klasykę czyli bardzo czosnkowy i bazyliowy sos pomidorowy z mięsem mielonym. Proste, a jakie pyszne! Składniki: 1 opakowanie gnocchi (u mnie smak naturalny) 1 puszka pomidorów z puszki 1 duża cebula 2 ząbki czosnku

Kitchens Alphabet
Szybkie roladki z serem 172

Pyszna i szybka przekąska na ciepło Można przygotować wcześniej, a przy gościach tylko usmażyć lub wrzucić na grill/patelnię grillową i gotowe! Podawać z sosem czosnkowym lub majonezowo-keczupowym. SKŁADNIKI: 12 kromek chleba tostowego (u mnie wieloziarnisty) 12 plastrów sera żółtego ew. 1-2 łyżki masła   1. Z kromek chleba tostowego usunąć skórki a pozostały miąższ lekko rozwałkować

Kto ugości moich gości?
Szybkie roladki z serem i szynką 299

Pyszna i szybka przekąska na ciepło - wersja exclusive Roladek z serem   Można przygotować wcześniej, a przy gościach tylko usmażyć i gotowe! Podawać z sosem czosnkowym lub majonezowo-keczupowym. SKŁADNIKI: 12 kromek chleba tostowego (u mnie wieloziarnisty) 12 plastrów sera żółtego 12 plastrów szynki ew. 1-2 łyżki masła do smażenia Panierka: mąka jajko bułka tarta 1. Z kromek chleba

Kto ugości moich gości?
Kęski kurczaka w cieście - na ciepło lub na zimno 1626

mniejsze kawałki lub w paski. Posolić i oprószyć pieprzem. 2. Składniki ciasta wymieszać dokładnie, maczać kawałki kurczaka i smażyć na oleju. 3. Podawać na ciepło lub zimno z dipem czosnkowym lub majonezowo-keczupowym

Kto ugości moich gości?
Śledzie po kaszubsku 3804

Śledzie płuczemy pod bieżącą wodą, następnie wkładamy do mleka i moczymy przez kilka godzin, a najlepiej przez całą noc. Cebule kroimy w półplasterki. Na patelni rozgrzewamy 4 łyżki oleju czosnkowego (lub olej i cały rozgnieciony ząbek czosnku, który po chwili smażenia wyjmujemy). Podsmażamy cebulę, aż będzie szklista – w trakcie smażenia lekko ją solimy i pieprzymy. Dodajemy do niej drobno

Poezja smaku