ciasto i przełożyć szpinak. Włożyć jeszcze raz do piekarnika i piec około 15 minut ( wiadomo że każdy piekarnik piecze inaczej ) Po upieczeniu i ostygnięciu taka tartę podaję z sosem czosnkowym lub majonaezowo - ketchupowym moja rodzinka takie dodatki uwielbia
Sama słodycz i szczypta chiliBUŁECZKI SZEFA można podać z sosem koperkowo-czosnkowym Składniki: - 500g mąki pszennej - 3 jajka - 1 łyżeczka soli - 4 łyżeczki cukru - 125ml mleka - 3/4 margaryny - pół kostki drożdży - 300g parówek koktajlowych - 250g salami - 200g sera żółtego Sposób przygotowania: Na początek podgrzewamy mleko. Ciepłe mleko wlewamy do miski i w nim rozpuszczamy drożdże, dodajemy kolejno mąkę, jajka, sól i cukier
Mentor Smakuszklanka startej na grubych oczkach dyni 4 kostki mrożonego szpinaku (brykiet) 500 ml bulionu 1/3 łyżeczki imbiru ¼ łyżeczki cayenne 1 łyżeczka curry 80 ml mleczka kokosowego Dodatkowo grzanki np. czosnkowe Przygotowanie: Do gotującego bulionu dodać dynię. Gotować kilka minut. Zblendować. Dodać szpinak. Gotować do rozmrożenia. Doprawić curry, imbirem i cayenne. Na koniec wlać mleko kokosowe. Podawać z grzankami. Smacznego, Anulla
Fabryka pomysłówmasła (aczkolwiek spokojnie można pominąć), - 3 jajka, - 2 serki do smarowania - ważne aby konsystencja nie była ani za rzadka, ani za gęsta. Smak do wyboru - zarówno naturalny, jak i czosnkowy, ziołowy, paprykowy, - przyprawy wedle uznania, - mozzarella (można pominąć), - główka czosnku, WYKONANIE: Na rozgrzane na patelni masło wrzucamy szpinak, który w ten sposób (mieszając aby się nie przypalił) odparowujemy. Staramy się
Wypisz Wymalujuzyskasz. Najlepiej spróbować najpierw rzadszej wersji, a w razie czego mąki można przecież dosypać po próbnych placuszkach. Zdecydowanie naszym nr jeden jeśli o dodatki do nich chodzi jest dip czosnkowy! Idealnie przełamuje smak, nie zakłócając głównego zamysłu dania. Jak najbardziej polecamy to smakowe połączenie. Jesteśmy miłośnikami cukini, którzy na szczęście mają jej pod dostatkiem (w tym roku nasz 'ogródek
Wypisz WymalujPolane lekko masełkiem, bo co im więcej trzeba? Choć... teraz, gdy już spoglądając na talerz widzimy ich zdecydowanie mniej, wpadło nam do głowy aby zjeść je z dipem czosnkowym (domowa tradycja - czosnek, czosnek i jeszcze raz czosnek). Prawdziwe 'psy na pierogi' z nas, co zresztą widać. Ostatniego słowa w pierogowych przepisach zdecydowanie nie powiedziałyśmy (i prędko nie powiemy, bo lista
Wypisz WymalujWykwintny obiad robi się z przyjemnością. Coś co każdemu posmakuje. Serek stał się nie tylko spoiwem (na szczęście miałyśmy dwa opakowania), ale i bazą do wykonania dodatku. Mowa o czosnkowym dipie z którym podawałyśmy nasze danie. Receptura jak zwykle ta sama! Domowy dip - mieszanka dużej ilości czosnku (z własnego ogródka), odrobiny majonezu domowego i... wyżej wspomnianego serka. Do tego domowa
Wypisz Wymalujdzień. Oczywiście można również spożywać go "bez dodatków" lub z czymś na co tylko mamy ochotę. Może to dziwne, ale my jadłyśmy go też... w "wytrawnej wersji" - z dipem czosnkowym i łososiem. Tak - jesteśmy dziwne (obie), nie - nie jesteśmy w ciąży (ani matka, ani córka). Ps. ze szklaneczką gorącego mleka - Rewelacja!!! Dumne i blade, szczęśliwe i najedzone, uśmiechnięte
Wypisz Wymalujdyni 2 piersi z kurczaka sól i pieprz do smaku 1 łyżeczka czubrycy czerwonej Opcje podania: z ryżem naturalnym z grillowanymi ziemniaczkami z naszym ulubionym sosem (u mnie czosnkowy) Przygotowanie: Kurczaka pokroić w kostkę przyprawić solą i pieprzem. Odstawić na czas przygotowania warzyw. Cebulę pokroić w piórka podsmażyć na maśle, pod koniec smażenia dodać rozgnieciony czosnek. Wyłożyć do garnka
cooklifesolą z pieprzem. Zalewamy masą śmietanową ciasto z farszem. Pieczemy przez ok 50-65 minut w temperaturze 175 C bez termoobiegu. Tartę podajemy posypana świeżą pietruszką. Idealnie pasuje dip czosnkowy :) Smacznego
Niezły Młynekjeśli olej będzie za mało gorący krokiety mogą się rozpadać). Podajemy z ulubionym sosem na ciepło np. pieczarkowym, lub z ulubioną surówką, albo na zimno np. z sosem czosnkowym
Walijskie PichceniePyszna, chrupiąca, lekko czosnkowa bagietka + słodkie pomidory i ciągnąca się mozzarella to wspaniały pomysł na ciepłe śniadanie, kolację czy popołudniową przekąskę. Oryginalny przepis pochodzi z Włoch - stąd też nazwa tej pysznej grzanki. Każdy kto raz spróbuje bruschettę zakocha się w jej smaku bez pamięci ... Składniki: 1 bagietka 2-3 pomidory (dojrzałe i słodkie) 1 drobno posiekana cebula 1 ząbek
Walijskie Pichceniestron na złoty kolor. Po usmażeniu układamy na papierowym ręczniczku, aby ten wchłonął nadmiar tłuszczu. Podajemy na ciepło jako danie obiadowe lub np. na zimno z sosem czosnkowym czy pomidorowym. Smacznego
Walijskie Pichcenieszpinak umyć, osuszyć. Przełożyć do miski, pozostałe składniki pokroić w mniejsze kawałki. Do słoiczka dodać składniki dressingu, wymieszać i polać naszą sałatkę. Podawać od razu np z pieczywem czosnkowym. W Tygodniowym Wyzwaniu razem ze mną wzięła udział Dorota, która napisała o zielonych oczach , oraz Sabina z wpisem o jabłuszkach . Dziękuję dziewczyny
Magiczne Życie Martywykałaczkę wchodzi ok 3-4 roladki. Gotowe szaszłyki z cukinii ponownie skrapiamy olejem rzepakowym i grilujemy po kilka minut z każdej ze stron. Można podawać z sosem pomidorowym, czosnkowym, ziołowym.... pieczywem. Ja uwielbiam je w czystej wersji
Malinowe Pocałunki