Polak Węgier dwa bratanki...

Polak Węgier dwa bratanki...

Polak Węgier dwa bratanki...

Przepis na : obiad

Podstawowe składniki to oczywiście mięso, cebula, papryka. Jednak ilu kucharzy, tyle wersji.  Ja eksperymentalnie dodałam marchew i groch. Pewnie niejeden Węgier nazwałby to profanacją, ale do odważnych świat należy. W końcu to moja gulyás * ;) 500 g skrawków mięsnych 1 cebula 2 ziemniakimarchew groch łuskany (namoczyć przez noc w wodzie) 2 łyżki koncentratu pomidorowego papryka ostra i słodka majeranek kminek czosnek sól, pieprz Przygotowanie: Mięso zamarynowałam przez ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu bastalena

Warto przeczytać

Jak uratować przesoloną zupę?

Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?

Czytaj dalej...

Dieta kapuściana

Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.

Czytaj dalej...

Autor

bastalenabastalena

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

cebula, marchewka, papryka, gulasz, ziemniak, słodkie, mięso, zupa, sosy, pieczywo, lekka, ziemniaki, przepisy z ziemniakami, czosnek, czosnkowy, gotowana marchewka, placek po węgiersku, obiad, pieczarki, placki, sos pomidorowy, zupa pomidorowa, pieczarki w sosie, gulasz po węgiersku, gulasz pomidorowy, placki z gotowanych ziemniaków, sos czosnkowy, ziemniaki na obiad, sos mięsny, gulasz mięsny

Inne przepisy z bastalena

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.