czosnek w ziołach - 2842 przepisów (strona:49/190)

Świąteczna szynka glazurowana miodem 242

kilkanaście goździków 3 łyżki płynnego miodu 100 g cukru  100 ml czerwonego wina PRZYGOTOWANIE Szynkę nacinamy lekko w skośną kratkę. Oliwę mieszamy z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, pokruszonym liściem laurowym, ziołami (po 1 łyżeczce) oraz solą i pieprzem. Nacieramy mięso marynatą i wstawiamy na noc do lodówki. Przygotowujemy wywar - warzywa kroimy na kawałki, dodajemy ziele angielskie, liść laurowy

Moje Kuchenne Rewelacje
Burrito z czarną fasolą i cheddarem 136

oliwy   marchewka łyżeczka chrzanu sól i pieprz do smaku   cheddar z wasabi cheddar z czerwonym pesto Cebulę drobno siekamy. Podsmażamy ją na patelni, dodajemy passatę, czosnek, posiekane drobno chili, zioła i odsączoną i przepłukaną fasolę. Całość doprawiamy przyprawami, które wcześniej ucieramy w moździerzu oraz sokiem z limonki i dusimy aż sos zgęstnieje. Marchewkę drobno ścieramy i mieszamy

Mienta blog
Makaron w sosie chrzanowym 186

przepisu na opakowaniu  (ja jedynie do bulionu dodałam dużą ilość różnorodnych ziół, tak na prawdę to co mi się przewinęło przez ręce - między innymi :  zioła prowansalskie, tymianek, rozmaryn, czosnek granulowany,  Uwaga: bulion w którym gotowaliśmy kotlety, możemy wykorzystać do sosu.  2. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Po ugotowaniu odcedzamy.  3. Ugotowane kotlety

Mój pomysł na
pulled lamb - udziec jagnięcy długo pieczony 161

siekanej natki pietruszki, garść siekanej natki kolendry, sól, świeżo mielony pieprz (u mnie kolorowy), 1 cebula, 4-5 łyżek oliwy, Udziec umyć, osuszyć, oprószyć solą i pieprzem. Czosnek posiekać. Wymieszać wszystkie zioła i przyprawy z miodem i sokiem z cytryny. Otrzymaną mieszanką natrzeć mięso i odstawić na noc lub co najmniej na dwie godziny. Cebulę pokroić w niezbyt drobną

królestwo garów
Sałatka z cukinią 155

słoik suszonych pomidorów słoik czarnych oliwek 1 cukinia 1 czerwona cebula 15 dag tartej mozarelli sos: 8 łyżek zalewy z pomidorów łyżka oregano łyżka ziół prowansalskich 2 ząbki czosnku sól, pieprz Sposób przygotowania : Makaron przygotowujemy według przepisu na opakowaniu. Cukinię dokładnie myjemy i kroimy w półplasterki. Opruszamy solą i pieprzem. Wykładamy na papier do pieczenia. Pieczemy w 180 stopniach

Pobite gary Barbary
Sałatka z brokułem i dressingiem jogurtowo-ziołowym 131

jogurtu naturalnego 2 łyżki majonezu 1 ząbek czosnku (albo łyżeczka suszonego) koperek (może być suszony) pietruszka (może być suszona) Jogurt wymieszać z majonezem, przeciśniętym przez praskę ząbkiem czosnku (lub suszonym) i ziołami

Di gotuje
Zapiekany łosoś z jarmużem 164

smakował jak chipsy z piekarnika - polecam :) Potrzebne składniki:  garść jarmużu 2 plastry łososia wędzonego 1/3 kulki mozzarelli 3 suszone pomidory   1/2 łyżeczki pomidorów z czosnkiem niedźwiedzim i czarnuszką zioła zamiast soli pieprz Przygotowanie: W foli układamy jarmuż, łosoś, pokrojoną w kostkę mozzarellą,  suszone pomidory,  pieprz, sól i zawijamy w folię. Pieczemy na grillu przez

Łycha smaków
SAŁATKA ZIELONA Z SAŁATY MASŁOWEJ 225

prostej, lekkiej i całej zielonej ;) Składniki: zielona masłowa sałata zielony ogórek dymka koperek ser feta Sos: oliwa z oliwek ocet winny miód musztarda francuska lub dijon zioła do sałatek granulowany czosnek sól pieprz słodka papryka Sałatkę można oczywiście urozmaicić o inne składniki zielone...lub kolorowe. Pokroiłam: dymkę zielony ogórek liście sałaty masłowej drobno pokrojony koperek pokrojony w kostkę

potrawyregionalne
Pieczona łopatka w marynacie cytrynowej 147

pieprz łyżka oliwy lub oleju łyżka miodu pół cytryny Przygotowanie Cytrynę wkładamy na chwilę do wrzątku, następnie wyciskamy z niej sok, a skórkę ścieramy na drobnej tarce. Czosnek przeciskamy przez praskę, zioła siekamy. Wszystkie składniki na marynatę mieszamy ze sobą i wylewamy na plastry łopatki. Mięso obtaczamy dokładnie w marynacie. Odstawiamy do lodówki na kilka godzin, a najlepiej

e-PrzepisyKulinarne
Krakersy 246

Składniki: 2 szklanki mąki pszennej pełnoziarnistej 3 łyżki oleju rzepakowego 3/4 szklanki wody łyżeczka soli 1/4 szklanki roztopionego masła ulubione przyprawy (ja użyłam czarnego sezamu, pieprzu, soli, ziół prowansalskich, ostrej papryki, czosnku) Przygotowanie: Mąkę przesiałam do miski, dodałam olej, wodę, sól i wyrobiłam dokładnie na jednolite ciasto. Ciasto zostawiłam w misce, przykryłam ściereczką i odstawiłam na pół godziny, aby odpoczęło

Kulinarny Pamiętnik
Do diabła z dietą! Pieczony boczuś :-P 178

tymianek świeży rozmaryn główka czosnku 4 łyżki oleju sól, świeżo mielony pieprz Boczek myjemy, osuszamy a następnie wcieramy w niego oliwę, sól, pieprz oraz zioła i przeciśnięty przez praskę czosnek. Odstawiamy boczek na całą noc do lodówki. Na następny dzień pieczemy w 190 stopniach około 40 minut.  pieczony boczek

Bon Appetit Małgorzaty
Domowy majonez z czosnkiem niedźwiedzim 185

oleju. Na sam koniec dodajemy ocet oraz odrobinę wody do rozcieńczenia. Doprawiamy solą, pieprzem oraz sokiem z cytryny.  Jeśli  mamy i chcemy to dodajemy siekany czosnek niedźwiedzi lub inne zioła. Majonez przechowujemy w lodówce. Ma krótszą przydatność niż sklepowy ponieważ jest bez konserwantów :)  domowy majonez

Bon Appetit Małgorzaty
Pieczone warzywa czyli prażonka-pieczonka. 197

koniec pieczenia możemy posypać zapiekankę pokruszoną fetą. Ja sos czosnkowy uwielbiam więc zrobiłam go sporą ilość w proporcjach: 1/3 śmietany 18% 1/3 jogurtu naturalnego 1/3 majonezu Czosnek przeciśnięty przez praskę, zioła, sól, pieprz - sos robimy najlepiej kilka godzin wcześniej, żeby miał czas się przegryźć. Warzywa możemy jeść jako oddzielny posiłek lub z dodatkiem dowolnego kotleta czy innej formy mięsa

Z butelką mleczka w tle
Liebster Blog Award 190

kuchnię? Ooooo temat rzeka, ale tak na szybko to w stylu rustykalnym, z wielką spiżarnią za ścianą. Kuchnia powinna mieć co najmniej 10 m kw. Wiszące warkocze czosnku i kiełbasy, pachnące zioła na parapecie itd itd. Uwielbiam kuchnię w filmie "U Pana Boga za miedzą" - wiejska kuchnia z własnym siadłym mlekiem, ogórkami, kiełbasą, itd itd Moje pytania: 1. Ulubione

Z butelką mleczka w tle
Makaron z Kiełbasą i Pieczarkami 340

pieczarek marynowanych cebula 2 ząbki czosnku 3 łyżki przecieru pomidorowego (słoiczek 80 g) kostka bulionu warzywnego + 300 ml wody ok. 40 g żółtego sera przyprawy: czosnek w proszku, lubczyk, tymianek, zioła dalmatyńskie, natka pietruszki, sól, pieprz Makaron z Kiełbasą i Pieczarkami - Sposób przygotowania: Pokrojoną w kostkę cebulę zeszklić, dodać posiekany czosnek, zrumienić, wrzucić kiełbasę, a po chwili pieczarki - dalej

Słodka Strona

Proponowane wyszukiwania