czerwona kapusta - 4242 przepisów (strona:39/283)

Pęczak z sosem grzybowym i modrą kapustą z jabłkami 217

sałatek i czereśni. Czas jeść! Ale tak naprawdę. Idzie zima. Wyciągamy koce, grube socksy, zakładamy dres i jemy. Bang! Składniki: 1 szklanka pęczaku 1 pierś z kurczaka 1 czerwona kapusta 1 jabłko 1 cebula 50 g suszonych grzybów 1 marchewka 1 pietruszka rozmaryn kolendra cząber goździki cynamon ocet winny (czerwony) cukier, sól, pieprz olej do smażenia 1 łyżka mąki(...)zaparzaczu do herbaty, najłatwiej je wtedy odłowić. Jabłko myjecie, obieracie, wycinacie gniazda nasienne i kroicie w kawałki. Je też wkładacie do garnka, podlewacie wodą albo czerwonym winem i dusicie, aż kapusta będzie miękka, a jabłka się rozpadną. Przyprawiacie wtedy cukrem, solą, pieprzem i octem z czerwonego wina. Grzyby zalewacie wrzątkiem. Po pięciu minutach odcedzacie i płuczecie. Kroicie

GRUBY WAŁEK
Środa: Wegetariańskie burgery z cieciorki i koziego sera 144

ziaren kolendry Łyżeczka soli Łyżeczka grubo mielonego pieprzu Olej do smażenia 4 bułki z mąki pełnoziarnistej 1 mała cebula Kilka liści sałaty lub garści rukoli, lub poszatkowana kapusta biała albo czerwona, posiekana kalarepka, cukinia itp Kilka łyżek sosu pomidorowego lub keczupu (opcjonalnie(...)Wegetariańskie burgery z cieciorki i koziego sera – takim daniem naprawdę można się najeść, choć ma zdecydowanie mniej kalorii niż zwykły hamburger. To ulubiony burger Eugeniusza z mieszkają kapusty czerwonej, cukini, papryki i marchewki. Przygotowanie: Krok 1 Cieciorkę miksujemy na gładką masę. Jeśli używacie konserwowej odsaczcie ją dobrze z płynu. Dodajemy drobno startą na tarce pietruszkę, utarty ząbek czosnku

Niedzielny kucharz
Czerwona kapusta o korzennej nucie 102

Pyszny dodatek do mięsnego obiadu Składniki 1 mała główka czerwonej kapusty ( 700-800 g ) 1 średnia cebula 3 łyżki masła 200 ml półsłodkiego czerwonego wina 5 ziaren ziela angielskiego 5 goździków pół małej laski cynamonu sól pieprz ocet z czerwonego wina Przygotowanie Z kapusty usunąłem uschnięte wierzchnie liście, drobno ją poszatkowałem. Posiekana cebulę zeszkliłem na maśle, dodałem kapustę

R'n'G Kitchen
Lekkie dania na zimę – odpoczynek dla żołądka 129

i przyrządzać je na różne sposoby i zgodnie z różnymi tradycjami kulinarnymi. Przykładowo, pieczona brukselka z sosem miso i sojowym, jest wyśmienitym daniem kuchni japońskiej, a plastry czerwonej kapusty w sosie BBQ, wraz z pieczonymi ziemniakami i sałatą, będą wegetariańską imitacją amerykańskich steków. Potrawy mięsne nie muszą być tłuste Najważniejsze, to wybrać odpowiedni rodzaj mięsa i przyrządzić

codojedzenia
Kolorowa kapusta kiszona w słoikach 415

kiszoną w słoiku. Jeszcze nigdy takiej nie próbowałam, więc się skusiłam. Jestem bardzo ciekawa jak wyjdzie.  KOLOROWA KISZONA  KAPUSTA Składniki: 1 kg białej kapusty 1 kg czerwonej kapusty 1 marchew ok. 15 cm pora 3 ząbki czosnku 1/2 łyżeczki nasion kopru i kminku 3 l wody 3 łyżki soli niejodowanej Przygotowanie: Obydwie kapusty cienko szatkujemy. Marchew

Bon appetit mon amie
Coleslaw z wegańskim, orzechowym sosem 158

jest wegańska. Spróbujcie, bo świetnie nada się do obiadu dla całej rodziny czy też na grilla. Do przygotowania sałatki potrzebujemy: 1/2 główki małej kapusty 1/3 – 1/2 czerwonej kapusty 4 spore marchewki 10 łyżek jogurtu wegańskiego 10 łyżek zmielonych orzechów 2 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżka octu winnego jabłkowego odrobina soku z cytryny sól, pieprz i ewentualnie zioła

Szybko Tanio Smacznie
Śląski obiad czyli rolada, kluski i modro kapusta 923

margaryny 4 liście laurowe kilka ziaren ziela angielskiego sól, pieprz, musztarda Na kluski śląskie: 1 kg ziemniaków 1 jajko mąka ziemniaczana szczypta soli Na modrą kapustę: 1 główka czerwonej kapusty 1/2 cytryny 1 średnia cebula mały kawałek słoniny sól, ocet, pieprz, cukier WYKONANIE Rolady śląskie: Mięso wołowe umyć, podzielić na części i rozbić tłuczkiem. Przyprawić z obu stron solą

Passions hobbies life
Wątróbka w sosie z majerankiem 139

podczas duszenia sos naturalnie się zagęścił, można dodać do sosu trochę śmietany. Gulasz z wątróbki gotowy. Podałam go z surówką z drobno poszatkowanej modrej kapusty/ surówka z czerwonej kapusty. Smacznego! The post Wątróbka w sosie z majerankiem appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Burgery z kalafiora na ostro 149

startej mozzarella 1½ łyżeczki soli 3 jajka Zielony dip z awokado tutaj przepis Dip z majonezu i pieczonej pparyki tutaj przepis Surówka z kapusty 100 g czerwonej kapusty sok z limonki oliwa sól do smaku Podziel kalafior na małe różyczki i ułóż na blasze do pieczenia. Skrop oliwą, posól, wymieszaj i wstaw do nagrzanego na 180ºC. Piecz przez

codojedzenia
Rolada wołowa! 132

przykryciem tak długo, aż rolady zrobią się mięciutkie - około 3 lub 4 godzin. Na koniec redukujemy ilość sosu i dodajemy śmietanę. Rolada najlepiej smakuje z kluskami śląskimi, czerwoną kapustą i lampką czerwonego wina.    Obiecuję, że się nie zawiedziecie

Kuchnia Pani Wiosny
Sałatka z tuńczykiem i ryżem 459

Sałatka z tuńczykiem i ryżem to propozycja Madzi na szybką i bardzo pyszną przystawkę na przyjęcie. Smak tuńczyka dzięki odpowiednio dobranym składnikom jest praktycznie niewyczuwalny. Złoty

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Sałatka z czerwonej kapusty z granatem i pistacjami (Insalata di cavolo rosso con melagrana e pistacchi) 148

SKŁADNIKI 500 g czerwonej kapusty 100 ml soku z czerwonej porzeczki 3 łyżki octu winnego 2 łyżki cukru trzcinowego 50 g granatu 30 g pistacji oliwa extravergine s ó l, pieprz  **** INGREDIENTI 500 g di cavolo rosso 100 ml di succo di ribes rosso 3 cucchiai di aceto di vino bianco 2 cucchiai di zucchero(...)canna 50 g di chicchi di melagrana 30 g di pistacchi olio extravergine d'oliva sale, pepe PRZYGOTOWANIE Kapustę bardzo cienko siekamy. Przygotowujemy sos: mieszamy sok z porzeczki, 3 łyżki oliwy, 3 łyżki octu winnego i 2 łyżki cukru trzcinowego. Doprawiamy solą  i pieprzem.   Kapustę polewamy przygotowanym sosem, dokładnie mieszamy i odstawiamy

La grande e la piccola cuoca
Sałatka Król Imprezy 133

znika bardzo szybko. Zazwyczaj przygotowywałam ją z mięsem mielonym tym razem postawiłam na kurczaka i ta wersja bardzo wszystkim zasmakowała. Ok 300 gramów fileta z kurczaka 1 cebula czerwona kapusta pekińska ćwiartka małej 1 puszka fasoli czerwonej pól puszki kukurydzy ok. 100 gramów  ostrego w smaku żółtego sera kilka łyżek sosu czosnkowego kilka łyżek keczupu sol pieprz(...)Fasolę czerwoną i kukurydzę odsączyć z zalewy. Cebule kroimy w małą kosteczkę. Kapustę pekińską kroimy na mniejsze kawałki. Ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach W salaterce układamy kolejno ⏬⏬⏬ kapusta pekińska podsmażony kurczak  cebula smarujemy keczupem wyłożyć kukurydzę przelać sosem czosnkowym wyłożyć fasolę czerwoną posypać żółtym serem posmarować keczupem polać sosem czosnkowym Dookoła miski układamy nachos

Andzia Pichci

Proponowane wyszukiwania