możemy użyć octu jabłkowego. Jedna do dwóch łyżek wystarczą. Do surówki możemy dodać świeżą natkę pietruszki. Lubisz surówki? Jeśli tak to koniecznie wypróbuj nasz przepis na Surówkę z czerwonej kapusty. The post Surówka Colesław z młodej kapusty appeared first on MeCooks
mecooksSkładniki: kapusta czerwona 1 główka/mała, jabłka 1 sztuka, cebula 1 sztuka, sól morska 3/4 łyżeczki, cukier 2 łyżeczki, pieprz czarny mielony 1/2 łyżeczki, cynamon - szczypta, olej rzepakowy 2 łyżki, ocet winny 2 łyżeczki kapustę drobno pokroić, zalać wrzącą wodą na 5 minut, odlać na durszlak, odsączyć i wsypać do większej miski do kapusty wsypać cukier, sól, pieprz
W Mojej Kuchni LubięWielu z Was patrząc na zdjęcie pewnie pomyślało, że coś mi się pomyliło, bo przecież to nie biała, a czerwona kapusta. Ale nie, nie... Nic bardziej mylnego 😂 Spójrzcie tylko jaką fajną surówkę ostatnio wyczarowałam! Zastanawiam się, czy nie pomyśleć o podobnej do słoików na zimę, bo jest naprawdę genialna. Łapcie przepis i działajcie! Normal 0 21 false false false
Kuchnia w czekoladziepanią z wózkiem w połowie wypełnionym rzeczonym owocem. Tym razem pomyślałem tak: SUV, crossover, czy ewentualnie uterenowione kombi? A następnie: czy zostawiła chociaż jedno? Zostawiła! Składniki: 1/4 małej kapusty czerwonej 1 dojrzałe mango 1/4 czerwonej cebuli sok i otarta skórka z 1 limonki sok z 1/2 pomarańczy 1 łyżka oliwy 1/2 pęczka kolendry lub pietruszki 1/2 papryczki jalapeno(...)zielonego chili) 1/2 łyżeczki soli 1 łyżeczka brązowego cukru (opcjonalnie) Wykonanie: Kapustę i cebulę bardzo cienko posiekać. Wymieszać w dużej misce z solą i odstawić na 15 minut. Wymieszać z sokiem i skórką limonki, sokiem z pomarańczy i oliwą. Pozostawić na kolejne 15 minut. Wymieszać delikatnie z obranym i pokrojonym w większą kostkę mango, posiekaną ostrą papryczką i natką. Jeżeli
zadanie-gotowanieLawson z 'Nigella Christmas' . Składniki: (z dodatkiem ziemniaków, mięsa, itp. spokojnie na jakieś 5-6 porcji) 1 łyżka oleju 1 mała, czerwona cebula, obrana i przepołowiona 1/2 łyżeczki soli 1 czrwone jabłko niewielka główka czerwonej kapusty, lub połowa większej 1 1/2 łyżki miałkiego, ciemno-brązowego cukru 1 łyżeczka mielonego ziela angielskiego 250ml soku z granatów 125ml soku pomarańczowego
Lejdi of the housekminku 1 cebula 1/2 szklanki białego wina garść suszonych grzybów 2 ząbki czosnku, pokrojone w drobną kosteczkę 1 łyżka posiekanej natki pietruszki sól, pieprz, chili, papryka czerwona Kapustę odcisnąć z soku, włożyć na sitko i przepłukać pod bieżącą wodą, odcisnąć. W szerokim nieprzywierającym garnku rozgrzać oliwę i masło, dodać kminek oraz pokrojoną w kosteczkę cebulę, Zeszklić
MarciochaKucharzyjesienny lub zimowy obiad. Kaczkę możemy też nadziać farszem przygotowanym z kaszy, jabłka i żurawiny. Wtedy będziemy mieć kompletne danie, wystarczy dodać tylko jakąś jarzynkę, nas przykład czerwoną kapustę na ciepło i gotowe. Pieczona kaczka z kaszą gryczana Czas przygotowania: 120 minut + marynowanie Składniki: oczyszczona kaczka o wadze 2200 g 150 g kaszy gryczanej 1 łyżeczka
Kulinarne przygody Gatitychcesz możesz ją polać ulubionym sosem. Czas: 35 minut Poziom trudności : Bardzo łatwe Liczba porcji: 2 Składniki: 1 duży ziemniak 2 puszki cieciorki (2×400 ml) Kawałek czerwonej kapusty Garść jarmużu (150 g) 1 łyżeczka suszonego czosnku 1 łyżeczka majeranku 1 łyżeczka rozmarynu 1 łyżeczka oregano 1 łyżeczka słodkiej papryki 3 łyżki oleju Sok z cytryny Sól Pieprz
Niedzielny kucharzłyżeczka sosu sojowego 1/2 ząbka czosnku (startego na drobnej tarce) kawałek imbiru (startego na drobnej tarce, 2x więcej niż czosnku) sól pieprz olej do smażenia Dodatki: mała, czerwona kapusta sok z 1 cytryny pieprz sól fioletowa marchew kwaskowate jabłko orzechy włoskie olej fioletowe ziemniaki koperek borówki amerykańskie jajko wymieszaj miód z sosem sojowym, startymi czosnkiem i imbirem, dopraw solą(...)pieprzem posmaruj łososia marynatą, ułóż skórą do góry na talerzu i wstaw do lodówki na noc kapustę albo pokrój na drobne kawałki, zalej sokiem z cytryny i dopraw solą i pieprzem, albo zrób jak ja – pokrój na plastry (nie usuwając głąba), ułóż na talerzu, posyp solą i pieprzem i zalej sokiem z cytryny. W obu przypadkach odstaw na około
SandraFrej.comRobiąc porządki w kuchni, znalazłam duże zapasy makaronów ryżowych. Pora zacząć je wykorzystywać. Nie chciałam klasycznej "chińszczyzny" dlatego zdecydowałam się na dodatek kalarepy i czerwonej kapusty. Azjatyckiej nuty dodaje sezam i sos sojowy. Czytaj więcej
Kasia Sarnajako dodatek do dań mięsnych. Zwykle robię ją wg przepisu mojej mamy gdyż taka smakuje nam najbardziej. Przepis bardzo prosty, bez żadnych udziwnień a jak smakuje :) główka czerwonej kapusty 3 łyżki tłuszczu, u mnie smalec 2-3 łyżki octu lub soku z cytryny sól, pieprz do smaku Kapustę poszatkować, zalać wodą i gotować do miękkości. Odcedzić, dodać przyprawy
Smakołyki Asikapusta Farsz: 2 czerstwe kajzerki 300 g dobrej kiełbasy 2 jajka 2 łyżki natki pietruszki cebula łyżka masła ząbek czosnku sól i pieprz do smaku bułka tarta kawałek boczku woda i 3 łyżki octu do gotowania kapusty Z kapusty wycinamy głąb i gotujemy ją w wodzie z octem, aż liście zmiękną. Muszę powiedzieć, że kapusta kapuście nierówna(...)Gotowe podajemy ze skwarkami. Dodatki mogą być przeróżne, ja chciałam być najbliżej oryginału, dlatego nic więcej nie dodawałam, a z zieloną natką na pewno pięknie by się komponowała czerwona papryka
Dieta moja pasjaMięso jest (a w zasadzie było :P ) bardzo delikatne i kruche, a całość bardzo dopełnia wyrazisty i dobrze doprawiony farsz... Do tego podałam kaszę gryczaną i surówkę z czerwonej kapusty. No co ja tu będę Wam opisywać, musicie spróbować! ;) Składniki: Mięso-marynata: 1,5kg schabu 2-3 ząbki czosnku rozmaryn sol, pieprz 2 łyżki oleju Farsz: 200g mięsa mielonego
Czerwona Porzeczkarobiła takie kotleciki i nam smakowały :) Dzisiaj ja zrobiłam je swoim dzieciom :) Pyszne z chrupiącą panierką i aromatyczną pietruszką . Kotlety podałam z ziemniakami i pyszną Zasmażaną kapustę czerwoną firmy Orzech http://www.orzech.com.pl(...)kotletów 1/2 szklanki startego sera żółtego 1 cebula sól, pieprz do smaku olej do smażenia około 1/2 szklanki bułki tartej do obtaczania kotletów jako dodatek Zasmażana kapusta firmy Orzech
Sama słodycz i szczypta chilinigdy dość, tym razem zapraszam na smakołyk wprost z Turcji. Przepis znalazłam u Kasi w jej Kuchni bez granic . Zapraszam serdecznie, popróbujcie bo pyszna jest. Turecka surówka z czerwonej kapusty i selera. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanie