kminku 1 cebula 1/2 szklanki białego wina garść suszonych grzybów 2 ząbki czosnku, pokrojone w drobną kosteczkę 1 łyżka posiekanej natki pietruszki sól, pieprz, chili, papryka czerwona Kapustę odcisnąć z soku, włożyć na sitko i przepłukać pod bieżącą wodą, odcisnąć. W szerokim nieprzywierającym garnku rozgrzać oliwę i masło, dodać kminek oraz pokrojoną w kosteczkę cebulę, Zeszklić
MarciochaKucharzyjesienny lub zimowy obiad. Kaczkę możemy też nadziać farszem przygotowanym z kaszy, jabłka i żurawiny. Wtedy będziemy mieć kompletne danie, wystarczy dodać tylko jakąś jarzynkę, nas przykład czerwoną kapustę na ciepło i gotowe. Pieczona kaczka z kaszą gryczana Czas przygotowania: 120 minut + marynowanie Składniki: oczyszczona kaczka o wadze 2200 g 150 g kaszy gryczanej 1 łyżeczka
Kulinarne przygody Gatitychcesz możesz ją polać ulubionym sosem. Czas: 35 minut Poziom trudności : Bardzo łatwe Liczba porcji: 2 Składniki: 1 duży ziemniak 2 puszki cieciorki (2×400 ml) Kawałek czerwonej kapusty Garść jarmużu (150 g) 1 łyżeczka suszonego czosnku 1 łyżeczka majeranku 1 łyżeczka rozmarynu 1 łyżeczka oregano 1 łyżeczka słodkiej papryki 3 łyżki oleju Sok z cytryny Sól Pieprz
Niedzielny kucharzłyżeczka sosu sojowego 1/2 ząbka czosnku (startego na drobnej tarce) kawałek imbiru (startego na drobnej tarce, 2x więcej niż czosnku) sól pieprz olej do smażenia Dodatki: mała, czerwona kapusta sok z 1 cytryny pieprz sól fioletowa marchew kwaskowate jabłko orzechy włoskie olej fioletowe ziemniaki koperek borówki amerykańskie jajko wymieszaj miód z sosem sojowym, startymi czosnkiem i imbirem, dopraw solą(...)pieprzem posmaruj łososia marynatą, ułóż skórą do góry na talerzu i wstaw do lodówki na noc kapustę albo pokrój na drobne kawałki, zalej sokiem z cytryny i dopraw solą i pieprzem, albo zrób jak ja – pokrój na plastry (nie usuwając głąba), ułóż na talerzu, posyp solą i pieprzem i zalej sokiem z cytryny. W obu przypadkach odstaw na około
SandraFrej.comRobiąc porządki w kuchni, znalazłam duże zapasy makaronów ryżowych. Pora zacząć je wykorzystywać. Nie chciałam klasycznej "chińszczyzny" dlatego zdecydowałam się na dodatek kalarepy i czerwonej kapusty. Azjatyckiej nuty dodaje sezam i sos sojowy. Czytaj więcej
Kasia Sarnajako dodatek do dań mięsnych. Zwykle robię ją wg przepisu mojej mamy gdyż taka smakuje nam najbardziej. Przepis bardzo prosty, bez żadnych udziwnień a jak smakuje :) główka czerwonej kapusty 3 łyżki tłuszczu, u mnie smalec 2-3 łyżki octu lub soku z cytryny sól, pieprz do smaku Kapustę poszatkować, zalać wodą i gotować do miękkości. Odcedzić, dodać przyprawy
Smakołyki Asikapusta Farsz: 2 czerstwe kajzerki 300 g dobrej kiełbasy 2 jajka 2 łyżki natki pietruszki cebula łyżka masła ząbek czosnku sól i pieprz do smaku bułka tarta kawałek boczku woda i 3 łyżki octu do gotowania kapusty Z kapusty wycinamy głąb i gotujemy ją w wodzie z octem, aż liście zmiękną. Muszę powiedzieć, że kapusta kapuście nierówna(...)Gotowe podajemy ze skwarkami. Dodatki mogą być przeróżne, ja chciałam być najbliżej oryginału, dlatego nic więcej nie dodawałam, a z zieloną natką na pewno pięknie by się komponowała czerwona papryka
Dieta moja pasjaMięso jest (a w zasadzie było :P ) bardzo delikatne i kruche, a całość bardzo dopełnia wyrazisty i dobrze doprawiony farsz... Do tego podałam kaszę gryczaną i surówkę z czerwonej kapusty. No co ja tu będę Wam opisywać, musicie spróbować! ;) Składniki: Mięso-marynata: 1,5kg schabu 2-3 ząbki czosnku rozmaryn sol, pieprz 2 łyżki oleju Farsz: 200g mięsa mielonego
Czerwona Porzeczkarobiła takie kotleciki i nam smakowały :) Dzisiaj ja zrobiłam je swoim dzieciom :) Pyszne z chrupiącą panierką i aromatyczną pietruszką . Kotlety podałam z ziemniakami i pyszną Zasmażaną kapustę czerwoną firmy Orzech http://www.orzech.com.pl(...)kotletów 1/2 szklanki startego sera żółtego 1 cebula sól, pieprz do smaku olej do smażenia około 1/2 szklanki bułki tartej do obtaczania kotletów jako dodatek Zasmażana kapusta firmy Orzech
Sama słodycz i szczypta chilinigdy dość, tym razem zapraszam na smakołyk wprost z Turcji. Przepis znalazłam u Kasi w jej Kuchni bez granic . Zapraszam serdecznie, popróbujcie bo pyszna jest. Turecka surówka z czerwonej kapusty i selera. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniechleba, bez ziemniaków, bez frytek... Taki obiad u mnie dzisiaj. Składniki -mięsne żeberka -pół kapusty białej małej -pół kapusty czerwonej małej -pieprz ziołowy SKWORCU -przyprawa do wołowiny SKWORCU -oliwa z oliwek u mnie Olitalia INDEX FOOD -marynata w płynie do żeberek Umyj żeberka i je poporcjuj, zalej marynatą w płynie, oliwą z oliwek, dodaj przyprawy(...)wołowiny i pieprzu ziołowego. Pozostaw w lodówce na całą noc. Naczynie do zapiekania wysmaruj masłem, włóż żeberka. Kapustę pokrój w ćwiartki i wciśnij między żeberka. Możesz dosmaczyć oliwą, pieprzem, przyprawą. Włóż do nagrzanego do 200 stopni piekarnika. Gdy się upiecze mięso ,a kapusta będzie miękka, wyłóż na talerze, skrop jeśli chcesz sosem tatarskim..i smacznego
Z Kuchni Do Kuchnisałatka z kuskusem i mango. Jest lekka, nieco owocowa i pełna witamin. Serdecznie zapraszam Was po przepis! Na blogu znajdziecie też inne przepisy na zdrowe sałatki: Sałatka z czerwonej kapusty i cytrusów Sałatka z zielonym kuskus i mozzarellą Sałatka z bazyliowym bulgurem i mozzarellą Sałatka z mango i kurczakiem Sałatka ze świeżym ananasem i kurczakiem Sałatka z kuskusem
Kulinarne przygody Gatity