czerwona kapusta - 4242 przepisów (strona:170/283)

Sajgonki na zimno 228

prawda chrupiące ale nie ociekają tłuszczem i są pełne surowych warzyw. Składniki: - kilka płatów papieru ryżowego (u mnie 6), - 1/2 czerwonej papryki, - 2 pałki selera naciowego, - 2-3 liście sałaty lodowej lub kapusty pekińskiej, - 1 mała cebula, - kiełki rzodkiewki, - 1 mała marchewka. Wykonanie: Warzywa myjemy, paprykę i sałatę kroimy w paski, marchew obieramy i obieraczką kroimy w cienkie paski

Co na wege obiad?
Paszteciki a'la szczecińskie 302

Paszteciki a'la szczecińskie Jestem rodowitą szczecinianką, choć już niemal 10 lat mieszkam na Podlasiu, to nie zapomniałam smaku szczecińskich pasztecików, popijanych czerwonym barszczem instant z plastikowego kubeczka. Ależ to było dobre... Z pasztetem, kapustą i grzybami, czy też moje ulubione z pieczarkami i serem. Zwłaszcza te paszteciki z ul. Wyszyńskiego, a kiedyś kiedyś ul. Wielkiej. Brakuje

na moim stole...
Zapiekanka chłopska w kapuście 115

szybko. Czyli zapiekanka z tego co pod ręką :) Składniki: ½ kg ziemniaków 25dag pieczarek 1 czerwona papryka 1 cebula 1 pętko wiejskiej kiełbasy 1 duża marchewka 1 mały por 1 czerwony burak 1 łyżka masła 1 łyżka przyprawy typu Vegeta Pieprz Liście kapusty Wykonanie: Warzywa umyć, pokroić w drobną kostkę razem z kiełbasą ( oprócz cebuli). Warzywa dokładnie wymieszać dodać lekko

Tradycyjna Kuchnia
Sałatka z kurczakiem 249

sosem czosnkowym. Zapraszam do wypróbowania. Składniki: filety z piersi kurczaka (opcjonalnie indyka) Papirus Winiary (z czosnkiem i ziołami) kukurydza konserwowa pomidorki koktajlowe kapusta pekińska ser sałatkowy- kozi mały por 3 jajka ugotowane na twardo czerwona papryka 1/2 szklanki jogurtu naturalnego 2 ząbki czosnku 2 łyżki majonezu Sposób przygotowania: Kawałki kurczaka smażymy w papirusie wg.instrukcji. Studzimy go i kroimy

Wielki apetyt
Sałatka z Surimi 340

jedność...;* Moją propozycją na dziś jest szybka sałatka z paluszkami surimi Składniki: opakowanie paluszków surimi 3 jajka 1 puszka mieszanki meksykańskiej konserwowa tj. kukurydza, groszek i czerwona fasolka 1/2 pora 6 liści kapusty pekińskiej sól ziołowa mieszanka pieprzu mielonego 1/2 ogórka zielonego opcjonalnie można dodać makaron 3 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżka majonezu

NaKońcuJęzyka
Kebab z mięsa mielonego 228

pewno same niespodzianki... Przygotowując je w domu możemy na pewno lepiej odtworzyć smak oryginalnej potrawy. Kebab z mięsa mielonego   Składniki: 400 g mięsa mielonego wołowego ½ czerwonej cebuli 1 duży pomidor 1/3 kapusty pekińskiej ½ zielonej części cebulki dymki 4 chlebki pita Przyprawy: 1 łyżeczka przyprawy do kebaba 1 ząbek czosnku 1 łyżka sosu Worhestershire szczypta mielona kolendra (można rozgnieść

Mania Gotowania
Drożdżowe kapuśniaczki z kapustą kiszoną i pieczarkami 2832

barszczu czerwonego bardzo mi smakują drożdżowe "bułeczki" z farszem z kiszonej kapusty i pieczarek. U mnie nazywane kapuśniaczki. Zapraszam częstujcie się. Składniki:  500 g mąki pszennej 250 ml mleka 8 g drożdży suszonych instant 2 mniejsze jajka 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka cukru 50 g masła masło do posmarowania mak do posypania Farsz 300 g pieczarek 500 g kiszonej

Ala piecze i gotuje
Domowe hot - dogi 159

wtedy będą takie same jak z typowej budki z jedzeniem.        Składniki : * bułki do hot-dogów  * parówki najlepiej z szynki * kapusta pekińska * pomidor * ogórek konserwowy  * cebula czerwona * majonez * ketchup Przygotowanie : Bułki podgrzewam w piekarniku . Parówki gotuję i uważam żeby nie pękły .Smaruję ciepłe bułki ketchupem i majonezem. Wkładam dodatki , parówkę. Polewam ketchupem. Podaje kiedy

Magiczne Życie Marty
Sałatka z kurczakiem i pieczarkami 180

aromatycznym sosem na bazie oliwy. Kto lubi takie połączenia albo jest ciekawy jak smakują przesmażone pieczarki w sałatce to zapraszam do spróbowania.    Składniki : * kawałek kapusty pekińskiej * ogórki kiszone * rzodkiewki * pomidor * czerwona papryka * smażone pieczarki z cebulą * filet z kurczak pieczony w ulubionych ziołach * plasterki gotowanej kukurydzy Sos : * 4 łyżki oliwy * papryka czerwona mielona * ulubione zioła * opcjonalnie

Magiczne Życie Marty
Domowe Sajgonki z Mięsem Mielonym 139

tylko, najlepiej podawać z ulubionym sosem. przepis na 28 sztuk SKŁADNIKI: 500g mięsa mielonego wieprzowego 28szt płatów papieru ryżowego 160g kapusty pekińskiej 100g makaronu ryżowego 5 łyżek sosu sojowego 25g grzybów mun 2 cebule 1/2 papryki czerwonej 1 jajko sól pieprz papryka słodka chilli olej sos sweet chilli firmy Tarsmak dostaniecie go tutaj https://sklep24.comarch-esklep.pl/sos-sweet-chilli-320g-tarsmak,3,49,38 WYKONANIE: 1. Grzyby(...)zalewamy gorącą wodą, pozostawiamy na około 20 minut. 2. Makaron ryżowy także zalewamy gorącą wodą, pozostawiamy na 5 minut. 3. Do miski przekładamy mięso mielone, dodajemy kapustę pekińską drobno posiekaną, cebulę i paprykę pokrojoną w kostkę. Grzyby i makaron odcedzamy, kroimy na mniejsze kawałki. 4. Do farszu dodajemy jajko, doprawiamy wedle uznania. Dokładnie wyrabiamy. 5. Papier ryżowy na kilka sekund

Dziś Ja gotuje
Lasagne z młodą kapustą oraz kurczakiem 117

Lasagne z młodą kapustą oraz kurczakiem Zapiekanka kapustką, pomidorem, kurczakiem zapiekane z serem Składniki: ·        1 filet z kurczaka ·        Cebula ·        Olej do smażenia ·        ½ główki kapusty młodej ·        4 łyżki ketchupu(...)plasterki sera żółtego ·        12 płatów lasange ·        2 pomidory ·        1 papryka czerwona ·        20 dag sera żółtego ·        Sól ·        Pieprz

Kulinarna Chwila
Coleslaw 380

jogurtem naturalnym) zamiast winegret. Spotkałam się też z przepisami w których były też rodzynki, jabłka oraz inne warzywa (np czerwona papryka, ogórek). Tak więc, przepis podstawowy możemy dowolnie wzbogacać. Tylko czy nadal to będzie coleslaw? Składniki: 1/2 główki białej kapusty 1 marchew 1 cebula 2 łyżki majonezu 3 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżeczka musztardy sok z 1/2 cytryny sól

Smakowity Blog Kulinarny
Dan dan noodles – makaron z wieprzowiną po syczuańsku 237

czubate łyżki tak właśnie przygotowanej – bardzo, bardzo mocno odciśniętej z wody i drobniusieńko posiekanej, dodajcie ją do mięsa po jego całkowitym usmażeniu i smażcie razem tak długo, aż kapusta lekko zbrązowieje.   Jeśli nie macie pasty chili możecie użyć łatwiej dostępnej Srirachy – nie używajcie wtedy octu ryżowego do „smaku”. SKŁADNIKI 2 porcje MIĘSO – 300g grubo zmielonej tłustej wieprzowiny (karkówka(...)łyżka pasty sezamowej – 1 łyżka jasnego sosu sojowego – 1 łyżka oleju sezamowego – 1 łyżka (lub więcej!) pasty z czerwonego chili – 1 łyżeczka octu ryżowego – 1 łyżeczka brązowego cukru DO PODANIA – 2 liście kapusty pekińskiej, mała sałata rzymska albo pak choy – 2 op. pszennego makaronu cienkiego do ramenu, paczkowany świeży taki

Karo in the Kitchen
Knedle z kiszoną kapustą, morelami, grzybami... wg Ewy Wachowicz 175

mąki pszennej 60 g (2 łyżki) mąki ziemniaczanej 1 jajko Składniki na farsz: 350 g kapusty kiszonej kilka suszonych grzybów 100 g pieczarek kilka moreli suszonych 1 średnia cebula 1 łyżka masła sól świeżo zmielony pieprz Do podania: Konfitura z czerwonej cebuli Składniki na konfiturę: 3 czerwone cebule 2   łyżki miodu 1 łyżka octu balasamico(...)łyżeczki tymianku 2 łyżki oliwy sól pieprz Wykonanie: Farsz: Grzyby namoczyłam przez noc. Rano bardzo drobno pokroiłam. Kapustę odsączyłam z nadmiaru soku, drobno posiekałam i przełożyłam do garnka razem z grzybami i wodą, w której się moczyły. Wstawiłam do gotowania na średnim ogniu na około 30 minut. Cebulę i pieczarki drobno posiekałam. Na patelni rozgrzałam łyżkę masła wrzuciłam cebulę

Kuchnia u Krysi
Bigos 226

obaw przechowywać w lodówce przez kilka dni lub zamrażać, a odgrzewany uchodzi za nawet lepszy. Ponieważ odgrzanie może wymagać dodania nieco płynu, możemy w tym celu użyć dodatkowej niewielkiej porcji czerwonego wina. Bigos to danie dość wszechstronne, gdyż może być zarówno ciepłą przystawką jak i samodzielnym daniem. Zwłaszcza w tym drugim przypadku warto podać go pełnoziarnistym pieczywem, choć można(...)składników łatwo dostępnych współcześnie. Zapisz przepis Drukuj Składniki 800g kiszonej kapusty 400g świeżej białej kapusty 2 średnie cebule (po 120g) 250g średnio przerośniętego wędzonego boczku 200g wędzonej polędwicy wieprzowej 200g pieczonej szynki lub schabu 200g kiełbasy jałowcowej 250ml (pół)wytrawnego czerwonego wina 50ml wzmacnianego czerwonego słodkiego wina (np. porto) 250ml bulionu mięsnego 100g suszonych śliwek 20g suszonych grzybów leśnych

Kulinarna Pokusa

Proponowane wyszukiwania