czerwona kapusta - 4242 przepisów (strona:171/283)

Zupa z młodej kapusty z klopsikami 96

votes ) Zupa z młodej kapusty z klopsikami Zupa z młodej kapusty z klopsikami to latem wybawienie. Obiad wiadomo jakiś trzeba zjeść, a ta zupa nie dość, że lekka to jeszcze wcale nie musi być serwowana gorąca. Wystarczy jeśli jest ciepła. Moi chłopcy nie są jakimiś wielkimi zwolennikami zup. Najczęściej jak podam zupę to słyszę ” no dobra, a gdzie obiad(...)teraz weź się za przygotowanie warzyw Kapustę poszatkuj i pokrój, żeby nie ciągnęła się w zupie i nie parzyła brody zjeżdżając z łyżki przy jedzeniu. Czerwony podbródek jest jeszcze mniej atrakcyjny niż czerwony nochal Chociaż krasnoludy tak własnie lubią, ale zakładam, żeś nie krasnolud więc siekaj drobno i krótko (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Pietruszkę i marchewkę , jeśli używasz młodych, tylko dobrze

Ogrodnik w podróży
Czarodziejskie danie 216

Papryka czerwona ·        10 dag sera żółtego ·        Sól ·        Przyprawa do kurczaka ·        ½ opakowania rurek cannelloni ·        ½ główki małej kapusty włoskiej ·        2 marchewki

Kulinarna Chwila
Sałatka z bulguru 127

szkl ugotowanego bulguru – zobacz wpis Jak ugotować bulgur 150g sera żółtego 1 szkl ugotowanej fasoli adzuki lub innej np. białej, czerwonej, cieciorki 1 łodyga selera naciowego – można pominąć jeśli nie lubicie 2 nieduże liście kapusty pekińskiej 3 ćwiartki papryki marynowanej 2 łyżeczki przyprawy do sałatek – zobacz przepis pół szkl posiekanych świeżych ziół np. pietruszki, oregano, bazylii majonez Jak zrobić

Dorota Smakuje
Udon z wędzonym tofu i warzywami w sosie teryiaki 159

łyżki sosu sojowego + 1 cm startego imbiru + 2 plasterki papryki chilli 2 nieduże cebule 1 duży pak choi ( nie masz ? zamień na kapustę pekińską ) 3 ząbki czosnku 1 opakowanie makaronu udon 4 łyżki sosu teryiaki 1/2 czerwona papryka 1 łyżka soku z limonki olej świeżo mielony pieprz   Tofu kroimy w kosteczkę przekładamy do miski i zalewamy sosem sojowym

Kuchnia na wzgórzu
Sałatka gyros. 156

moja wersja... Składniki; 1 podwójna pierś z kurczaka 1 biała cebula 2 czerwone cebule 5 ogórków konserwowych 1 puszka kukurydzy 1 puszka ciecierzycy 5 liści z kapusty pekińskiej przyprawa do gyrosa majonez ketchup rukola 2 łyżki oleju Przygotowanie; Filet z kurczaka myjemy, osuszamy i kroimy w kostkę. Przekładamy do miski, wsypujemy 2 łyżki przyprawy do gyrosa, 2 łyżki

Radość kipiąca uśmiechem.
Kolorowa sałatka z dressingiem vinaigrette 210

częściej goszczą na stole. Kocham kolory na talerzu. Spróbujcie i Wy. Składniki: 3-4 rzodkiewki 3 garście mieszanki warzyw – endywia, escarola, kapusta biała, marchew, radicchio* 3 cm zielonego ogórka 1/4 małej żółtej papryki 1/2 małej czerwonej cebuli Dressingiem Vinaigrette Fanex *można użyć również dowolnej mieszanki sałat Przygotowanie: Na talerzu układamy 3 garście mieszanki warzyw. Następnie układamy plasterki rzodkiewki

Słodkie okruszki
45 przepisów na Karnawał 2016 169

kiełbasa z warzywami w oliwie z rozmarynem Pieczone pierożki z ciasta na focaccie z kuskusem i kurczakiem Pomidorowa sałatka ze szpinakiem, młodą kapustą i oliwkami Sałatka z burakiem, rukolą i orzechami Sałatka z cieciorki z papryką, czerwoną cebulą i natką pietruszki Sałatka z egzotycznych owoców Sałatka z kaszy pęczak, z kabanosem, rukolą i serami Sałatka z rukoli z brzoskwinią

Moja smaczna kuchnia
Szybkie duszaki 160

boczku można powiedzieć że wariant light. Składniki: cebule pokrojone w piórka ziemniaki pokrojone w plastry marchewki pokrojone w plastry kapusta pokrojona w paseczki 2 laski kiełbasy pokrojone w kostkę sól pieprz zioła prowansalskie czerwona papryka ostra 5 łyżek oleju do podlania Wykonanie: Wszystkie składniki wystarczy tylko wymieszać przełożyć do gąsiorka lub naczynia żaroodpornego i dusić w piekarniku aż wszystko

Pychotkaaa
FASZEROWANE PIECZONE ZIEMNIAKI 152

wędzonego kurczaka. Dodałam majonez, jogurt grecki,sól,pieprz. Wszystko wymieszałam i odstawiłam na pół godziny żeby składniki przeszły   smakiem i kapusta zmiękła. W międzyczasie włożyłam do miseczki łyżkę masła, roztartych parę ząbków czosnku, słodką czerwoną paprykę,koperek i sól. Ziemniaki wyłożyłam na blachę i wstawiłam do piekarnika na około  pół godziny w temp.220 stopni. Muszą przybrać

potrawyregionalne
Barszcz czerwony z warzywami. 154

wiosnę. Trochę przypomina barszcz ukraiński, tyle tylko, że bez fasoli i kapusty. Chętnie ją przygotowuję, bo to jeden ze smaków dzieciństwa. Polecam! Składniki na barszcz czerwony z warzywami 1 porcja rosołowa, żeberka, skrzydło indycze lub inna kość lub mięso na zupę 4 buraczki czerwone ugotowane ze skórką 2 marchewki 1 pietruszka 1 mały seler (lub pół dużego selera

Rozpustne gotowanie
Rozgrzewanie w sierpniu. 175

trzeba było się...rozgrzewać! KOLOROWY GORĄCY KOCIOŁEK. (inspiracja - "Pomysł na...Chłopski garnek" Winiary, przepis zmodyfikowany przeze mnie.) 400g wiejskiej kiełbasy 300g obranych ziemniaczków 1 duża czerwona papryka 200g fasolki szparagowej 300g poszatkowanej kapusty pekińskiej 1 puszka odsączonej kukurydzy 1 opakowanie przyprawy "Pomysł na... Chłopski garnek" 1 łyżka przyprawy gyros Kiełbasę pokroiłam w plastry, ziemniaki w drobną kostkę, a papryke

W kuchni Karmel-itki
STAROPOLSKI BIGOS SWIATECZNY - przepis krok po kroku 191

odgrzewany bigos jest jeszcze lepszy niż świeży. SKŁADNIKI: 2-2,5kg kiszonej kapusty 1/2 główki świe ż ej kapusty - poszatkowana kilka kapel uszy suszonych grzybów 3 marchewki 2 pietruszki 1/2 selera 4 duże cebule 60g słoniny niepełna szklanka czerwonego, słodkiego (ważne!) wina np.: porto 3 liście laurowe po kilka ziaren ziela angielskiego i pieprzuczarnego utłuczonego w moździerzu 6 jagód jałowca(...)wody. Krok 6. Wyjmujemy z wywaru mięsa i grzyby. Mięsa kroimy w kostkę 2x2 cm, a grzyby w paseczki. Wywar przecedzamy przez perlonowe sito,mocno odciskając warzywa. Krok 7. Kapustę kiszoną lekko odciskamy z nadmiaru soku, kroimy. Wkładamy do garnka wraz z e świeżą kapustą , zalewamy wywarem z gotowania mięsa i warzyw, dodajemy liście laurowe, ziele angielskie, jagody jałowca oraz

Moja Książka Kucharska
Zupa-krem z kapusty i pomidorów 130

Wydawnictwa Buchmann W książce znajdziecie 69 przepisów na odtruwające zupy! Składniki na 2 porcje połowa drobno siekanej kapusty 2 marchewki pokrojone w małą kostkę 1 ziemniak obrany i pokrojony w kostkę 1 gałązka selera naciowego pokrojona w słupki 1 rozdrobniona czerwona cebula puszka pomidorów (kawałki) ok.600 ml bulionu warzywnego 1 łyżka oliwy z oliwek sól i pieprz do smaku(...)opcjonanie mango i czarnuszka do podania Rozgrzej oliwe z oliwek i przez 3 minuty podsmażaj cebulę. Włóż kapustę, marchew, ziaemniaki i seler. Dobrze wymieszaj. Dodaj pomidory. Przykryj i gotuj przez 10 minut. Wlej bulion, doprowadź do wrzenia i gotuj na wolnym ogniu około pół godziny. Dopraw do smaku. Po ugotowaniu zblenduj na gładki krem. Zupę podałam z mango i czarnuszką

Z Kuchni Do Kuchni
Karkówka pieczona w kapuście kiszonej z pieczarkami. 2770

karkówką i wyszło wyśmienite danie, mięsko przepyszne mięciutkie, a kapustka palce lizać :) Polecam. Składniki - 1 kg karkówki - 70 dkg kapusty kiszonej - 30 dkg pieczarek - 1 duża cebula - 1 łyżka koncentratu pomidorowego - majeranek,czosnek mielony, kminek mielony, papryka czerwona mielona,  domowa wegeta  - olej Wykonanie  Karkówkę nacinam jak na plastry, ale nie przecinam ich do końca, nacieram(...)lodówki na całą noc ( minimum na 2 godziny ). Na patelni rozgrzewam łyżkę oleju dodaję poszatkowaną cebulę i pokrojone w plasterki pieczarki, całość smażę aż z pieczarek odparuje woda. Kapustę kiszona kroję drobno,odciskam z soku i przekładam do cebuli i pieczarek, doprawiam roztartym majerankiem, kminkiem mielonym i papryką. Dodaję łyżkę przecieru pomidorowego, podlewam około pół szklanki wody i chwilkę jeszcze

Kuchnia z widokiem na ogród