zawiera żadnych sztucznych dodatków. Uprzedzam, że nie smakuje jak najlepsza amerykańska muffinka, ale nie oczekujmy fajerwerków po wypieku z mikrofali :) Dla mnie jest wspaniała - mięciutka, pachnąca i bardzo czekoladowa. Bardzo polecam :) Składniki : 3 łyżki mąki pszennej pełnoziarnistej (może być zwykła) 1 jajko 3 łyżki mleka 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia 1-2 łyżeczki miodu 1 łyżeczka ciemnego kakao 1/2 łyżeczki
Chocolate Muffin BlogZapraszam na klasyczne bananowe placuszki ze skorupką czekoladową i posypką z orzechów włoskich. Są idealną alternatywą dla kanapek, jako drugie śniadanie lub lunch box. Bardzo dobrze przechowują się w szczelnym plastikowym pojemniku. Mogą czekać nawet cały dzień, aż zgłodniejemy :) Składniki : 4 łyżki mąki pełnoziarnistej 1 jajko 3 łyżki jogurtu naturalnego 1 banan rozgnieciony widelcem 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
Chocolate Muffin Blogniepozornych papryczek, które największego giganta potrafią - dosłownie - zwalić z nóg. Ponieważ nie za bardzo miałam czas i energię na pieczenie (gdybym zaplanowała to sobie wcześniej, jak nic upiekłabym ciastka czekoladowe z chilli, którymi zdobyłam serce C., a których jakimś dziwnym sposobem ciągle na blogu brakuje), a trzeba było zrobić obiad, stwierdziłam, że właśnie w tym daniu przemycę diabelską papryczkę. Miałam
Pożeraczka, czyli raz adobrzedelikatnie mieszamy. Na dno kieliszków wykładamy pokrojony smoczy owoc. Wykładamy ok. 1-2 łyżki kremu straciatella, polewamy syropem, wykładamy kuleczki pitai, dekorujemy "kleksem" bitej śmietany. Całość możemy oprószyć wiórkami czekoladowymi. Moje posty
Słodka StronaBananowo-kakaowa kasza manna, z gorzką czekoladą i bananem tak czekoladowo u mnie ostatnio... bananowo w sumie jest zawsze xd Niby banalne i proste, ale w takim połączeniu jeszcze u mnie nie było o dziwo tej kaszy :O Swoją drogą zakochałam się w gorzkiej czekoladzie z kawą i kardamonem
More food, love and dreamsCzekoladowy, waniliowy, śmietankowy, doskonale smakuje na ciepło, na zimno, z owocami, z dżemem, z syropem- tradycyjny budyń to chyba jedna z najbardziej uniwersalnych słodkich przekąsek. Co zrobić żeby był jeszcze lepszy? Przyrządzić go samodzielnie! Po domowym Belriso ( KLIK ) czas na kolejny uzdrowiony wyrób. Nie wiem jak Wy, ale ja uwielbiam najzwyklejszy w świecie budyń. Nie dość, że jest banalnie prosty
peanutbuttermonsternakładamy łyżką niewielkie ilości ciasta tworząc placuszki. Smażymy z obu stron i podajemy na ciepło. Choć na zimno też są super :) Placuszki podajemy z cukrem pudrem, polewamy sosem czekoladowym lub karmelowym. Możemy dodać bitej śmietany. Generalnie możemy podawać do nich naprawdę wiele kombinacji słodkich sosów. Świetnie smakują np. z jogurtowym sosem owocowym. Wymyślajcie wiele wersji, a najciekawszymi podzielcie się
vegetaniemargaryny 4 jajka 1/2 szklanki mleka 1 szklanka cukru 2 szklanki mąki 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia cukier waniliowy 1 łyżka kakao zapach migdałowy krojone migdały posypka czekoladowa sok z połowy dużej cytryny 3/4 szklanki cukru pudru Margarynę, mleko, cukier i cukier waniliowy rozpuszczamy w garnku i zagotowujemy. Odstawiamy do ostygnięcia. Do ostudzonej masy dodajemy na przemian
vegetaniesię mieszało na pewno nie uczyłabym się kolejnych. Nie rozumiem ludzi ,skąd taka reakcja. W każdym razie na osłodę proponuje wam pyszne ciasto z najlepszym połączeniem truskawkowo-czekoladowym Składniki na blaszkę o średnicy 25 cm: ciasto: kostka masła 4 żółtka tabliczka gorzkiej czekolady 140 g cukru 140 g mąki 40 g gorzkiego kakao łyżeczka proszku do pieczenia Beza
ciastkarnia na kruchym spodziezbiegła się rocznicą ślubu. Jak ten czas szybko leci, to już 22 lata razem z moim Adamem. Nie szalałam zbytnio bo upiekłam proste ale pyszne ciasto. jest to kostka czekoladowa z dodatkiem wafli Grześki. Jeśli nie robiliście takiego połączenia to koniecznie zróbcie takie ciacho, jest pyszne i łatwe do przygotowania. Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchnigładką masę. Banany obierz i rozgnieć widelcem, dodaj do masy. Z przygotowanej masy smaż placuszki na odrobinie oleju z każdej strony, aż nabiorą złotego koloru. Placuszki można polać sosem czekoladowym, albo innym waszym ulubionym dodatkiem :) SMACZNEGO
Kredowe Menupuszyste i delikatne, a zarazem elastyczne. Nadzienie natomiast to mieszanka budyniu o smaku bananowym, serka homogenizowanego, rodzynek i kawałków banana. Gotowe naleśniki dodatkowo można udekorować bitą śmietaną lub sosem czekoladowym. Inspiracje na te naleśniki znalazłam na stronie winiary.pl , ale ponieważ było w nim sporo niekonsekwencji, zmieniłam niektóre ilości składników. Drożdże pokruszyć i rozpuścić w niewielkiej ilości letniego mleka. Dodać pozostałe
Świat Domowej KuchniMuffiny z jagodami należą do moich ulubionych. Smakują mi chyba bardziej niż czekoladowe z czekoladą. Ciasto robię lekko waniliowe. Jeśli nie wyobrażacie sobie muffinów bez czekolady polecam dodać do tych białej czekolady, która cudownie się komponuje smakowo jak i wizualnie z jagodami. Nowy post Blueberry muffin — muffin z jagodami pojawił się w Wypieki i Rumieńce
Wypieki i Rumieńceprzepis na łatwe ciacho, takie bez pieczenia... I zapewniam, że wcale nie trzeba być miłośnikiem kawy, żeby je pokochać. Delikatna, waniliowa pianka, nasączone cappuccino biszkopty i słodka polewa czekoladowa ... chcecie czegoś więcej ? Składniki: 2 opakowanie biszkoptów ( po 120 g ) 400 g waniliowego serka homogenizowanego 50 g cappuccino waniliowe 120 g masła w temperaturze pokojowej 0,5 szklanki cukru 1 szklanka
kolorowotorcikowozrobię - będzie smaczne :-))) Kiedy dysponujemy już gotowym ciastem, zrobienie takich rogalików to kwestia 30 minut. Fajnie co? :) Składniki: op. ciasta francuskiego 1 całe jajko marmolada (nutella, krem czekoladowy, powidła) 3 łyżki grubego cukru do dekoracji 2 łyżki mąki do posypania blatu stołu Wykonanie: Używam mrożonego ciasta francuskiego, więc po wyjęciu z zamrażalnika odmrażam je na blacie
Walijskie Pichcenie