czekoladowy - 5500 przepisów (strona:274/367)

Domowe andruty 364

Zapraszam dzisiaj na pyszne domowe andruty.   Takie wafelki pamiętam z dzieciństwa , ten ich smak ,  przepyszna masa czekoladowa i chrupiący wafel :)                Kiedyś przygotowywała je dla nas mama , dzisiaj ja robię je swoim dzieciom

Sama słodycz i szczypta chili
Jabłecznik pod pierzynką serową 150

każdy weekend nie może zabraknąć u mnie w domu ciasta. Moje maluchy najbardziej lubią ciasta z kremem i to najlepiej czekoladowym. Jednak tym razem upiekłam z jabłecznik tylko odrobinę zmodyfikowany :) Idealny do popołudniowej kawki lub herbaty. Składniki:        200g margaryny        300g cukru

Amatorka kuchenna
Owsiane kuleczki czekoladowe 261

Kontynuując postanowienie o nie robieniu słodkości zapraszam na owsiane kuleczki czekoladowe;) Bardzo proste i szybkie w przygotowaniu. Idealne do kawy i dla niespodziewanych gości. Ale najlepsze w nich jest to, ze można je przygotowywać z dziećmi, a radości przy tym cały ogrom ;) Składniki: Porcja na około 25-30 sztuk 100g masła 50g cukru 3 łyżki stołowe kakao 5 łyżek stołowych

Pyry na Gaz
Ciasto kapitańskie z ajerkoniakiem 401

Czekoladowy biszkopt, bita śmietana, kawowe biszkopty i pyszna masa ajerkoniakowa... Taki przepis mam dziś dla Was :) Ciasto niezwykle puszyste, wyjątkowe, idealne na wszelkie ważne uroczystości. ja odrobinę "przedobrzyłam" z likierem i masa wyszła odrobinę za rzadka, jednak nie ujmowało to ciastu smaku... foremka 23 x 33 cm Biszkopt:   3 jajka,  150g mąki pszennej,  3/4 szklanki cukru

Z miłości do słodkości
Zaskakujace polaczenia smakowe z Czekolada w roli glownej 168

sosem z gorzkiej czekolady, imbiru, chili i marakui a podaliśmy je na smażonych warzywach chińskich Deser - Wytrawny brownie z czekolady, w polaczeniu z kasza gryczana, podawany z musem czekoladowym i cytrynowa smietana (kosztowaliśmy dwóch wersji, do każdej użyto innej procentowo czekolady 70 i 90%, różnica była znaczna!!!) Kaczka sztuk raz   piersi kacze oczyszczone, skórka ponacinany i się smażą skórka

Dzieje kuchennej Wiewióry
Chrupiący deser 1960

kostek gorzkiej czekolady (ilość kostek zależy od naszych indywidualnych upodobań) Przygotowanie: Na dno pucharka kładziemy połowę jogurtu naturalnego, na wierzch sypiemy płatki kukurydziane i resztę jogurtu. Górę deseru stanowi czekoladowy serek homogenizowany. Aby go zrobić wystarczy rozpuścić w kąpieli wodnej kilka kostek gorzkiej czekolady. Gdy czekolada przestygnie delikatnie łączymy ją (łyżka po łyżce) z naszym serkiem homogenizowanym. Smacznego

Słodkie okruszki
Blok czekoladowy 132

masło, mleko i cukier. Podgrzewamy do rozpuszczenia wszystkich składników, ale nie doprowadzamy do zagotowania. Od razu wlewamy do naczynia z suchymi składnikami i wszystko dokładnie mieszamy do powstania gęstej czekoladowej masy. Taką ciepłą masę przekładamy do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiamy na kilka godzin do lodówki

Zawsze głodna!
Sorbet arbuzowo-limonkowy 173

Cieszmy się ostatnimi ciepłymi, słonecznymi dniami tego lata. Za kilka tygodni przyjdzie pora na lody czekoladowe i karmelowe - sorbety nie będą smakować aż tak rozkosznie. Składniki (na ok. 5 porcji) : 1 średniej wielkości arbuz 4 limonki pół szklanki cukru pudru Sposób przygotowania: Arbuza obrać, pokroić w plastry, usunąć pestki (chyba, że kupicie arbuza bezpestkowego) i pokroić na mniejsze kawałki. Limonki

W SMAK
Czekoladowe ciasto bez mąki 191

Dziś przepis na czekoladowe ciasto z wiśniami. Robi się je bez mąki, którą zastępuje się mielonymi migdałami. Nie ma w nim też mleka, ani cukru. Świetne rozwiązanie dla tych, którzy nie spożywają glutenu, ani produktów mlecznych. Składniki: 100 g gorzkiej czekolady 200 g mielonych migdałów 200 ml mleka kokosowego 120 g klarowanego masła 20 g odtłuszczonego kakao 100 g ksylitolu

W SMAK
Babeczki korzenne 222

roztapiamy, dodajemy czekoladę. Po rozpuszczeniu czekolady zestawiamy z ognia i dodajemy kakao i dokładnie mieszamy. Odstawiamy do przestygnięcia.   Jajka ubijamy z cukrem i ekstraktem migdałowym. Dokładamy stopniowo masę czekoladową. Po dokładnym połączeniu składników, dodajemy na przemian suche, wymieszane składniki (mąka, cynamon, proszek do pieczenia, soda oczyszczona, przyprawa do piernika), śmietanę i olej. Natłuszczona formę do muffinek wykładamy papilotkami, następnie

Gotuj z Natką
Cupcake czekoladowo-truskawkowe 175

hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Uwielbiam cupcake o różnych smakach i kolorach. Tym razem proponuję "zatopić zęby" w czekoladowo-truskawkowym smaku. ciasto:  80 g masła 200 g mąki 230 g cukru 3 łyżki kakao 1/ 4 łyżeczki soli    1 łyżka proszku do pieczeni 12 dużych

Humanistka w kuchni
Pączki 144

mleka - 2 duże jajka - 1 żółtk0 - 50 g masła, roztopionego Dodatkowo: marmolada, krem budyniowy, – lukier (1,5 łyżki gorącej wody wymieszać z pół szklanki cukru pudru) – polewa czekoladowa (u mnie roztopiona mleczna czekolada) rozczyn: Łyżka mąki, łyżeczka cukru, pokruszone świeże drożdże, zalać letnim mlekiem do przykrycia drożdży, wymieszać, poczekać aż rozczyn podwoi objętość. Wykonanie: Mąkę pszenną przesiać, wymieszać

dom-agi.pl
Kopiec kreta 365

większości przypadnie do gustu. Ponadto przepis jest niezwykle prosty i nie zajmuje dużo czasu   Składniki: - 3 jajka, sól; - 2/3 szklanki cukru; - 6 łyżek mąki; - 1 opakowanie budyniu czekoladowego, 3 łyżki kakao; - 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia; - słoik konfitur wiśniowych; - 500 ml kremówki; - 2 opakowania cukru wanilinowego; - cukier puder do dekoracji Wykonanie: Oddzielić białka od żółtek. Białka ubić

dom-agi.pl
Sernik 199

śmietany 18%; - 5 jajek; - szklanka cukru; – dwa opakowania cukru wanilinowego; – łyżka mąki ziemniaczanej; Polewa krówkowa: – 3 większe mleczne krówki; - 1-2 łyżki mleka Polewa czekoladowa: - 80 g mlecznej czekolady; – łyżka mleka Wykonanie: 1. Herbatniki rozdrobnić za pomocą wałka, dodać rozpuszczone masło. Wyłożyć na dno tortownicy tworząc wyższy brzeg (Moja tortownica to około 26 cm). Wstawić

dom-agi.pl
Muffinka kurczaczek 129

nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Piec około. 25 minut. Składniki do dekoracji: - 100 g twarożku lub serka homogenizowanego - 70 – 80 g czekolady białej - wiórki kokosowe - żółty barwnik - draże czekoladowe Wykonanie: Czekoladę rozpuścić w gorącej kąpieli wodnej, dodać pokruszony twarożek, wymieszać. Wiórki kokosowe zabarwić na żółto. każdą babeczkę smarować masą z twarożku i czekolady, pokryć wiórkami, oczka i dziubek zrobić

dom-agi.pl

Proponowane wyszukiwania