czekoladowy - 5500 przepisów (strona:271/367)

Piwne Semifreddo z owocami 186

śmietanki. Te lody będą hitem na tegoroczne letnie przyjęcia, są idealne na upalne dni! #Somersby #ElderflowerLime. Polecam też inne moje przepisy na semifreddo: - porzeczkowe – z truskawkami i czekoladą - czekoladowe – z jagodami Składniki: 1 łyżka miodu, 400 ml piwa SOMERSBY Elderflower Lime 2 limonki, 100 ml śmietanki 30% mrożone owoce (maliny, borówki amerykańskie, poziomki) W rondelku podgrzewamy miód

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Bananowe muffinki Nigelli Lawson 175

duże jajka 2 szklanki mąki 1/3 szklanki drobnego cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 1/2 tabliczki czekolady pokrojonej w drobną kostkę lub garść groszków czekoladowych Banany rozgnieść widelcem na gładką masę. W misce dokładnie ubić jaja z olejem. Cały czas mieszając dodać rozgniecione banany, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, cukier i mąkę. Papilotki napełniać do3/4

Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!
Cantuccini z migdałami i suszonymi morelami 126

kamieniami na kaczki", choć nie wiem czemu ;) Tata najbardziej lubi te z migdałami i morelami suszonymi , Mama woli te z pistacjami i cytryną , a mi ze świętami kojarzą się czekoladowe z miodem :) Cantucci, cantuccini lub biscotti - włoskie ciasteczka, twarde, dwukrotnie pieczone dzięki czemu są kruche i chrupiące. Przed zjedzeniem najczęściej zanurza się je w kawie lub winie. Polecam zrobić

Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!
Domowy sękacz 267

powinno lekko się zarumienić. Wyjąć blachę z piekarnika, nałożyć kolejnych 4-5 łyżek masy i znowu podpiec. Czynność tę powtarzać do całkowitego zużycia ciasta. Ciasto ostudzić. Podawać z masą czekoladową lub z miodem. Smacznego

Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!
Ciasto cynamonowe z domowym musem jabłkowym 118

być czysty, ale lekko wilgotny. Wyciągnąć ciasto z pieca. Odczekać z 10 minut a następnie wyjąć z formy i studzić na kratce. Można posypać cukrem pudrem lub polać polewą czekoladową. The post Ciasto cynamonowe z domowym musem jabłkowym appeared first on Moja Delicja - Przepisy kulinarne

Moja Delicja
Szwedzkie bułeczki Lussekatter – Szafranowe kotki na dzień św. Łucji 122

Lussekatter są bardzo puszyste i delikatnie maślane. Najlepsze w dniu upieczenia. Szwedzi spożywają je na śniadanie wraz z gløggiem (czyli grzanym winem z przyprawami korzennymi), a dzieci z napojem czekoladowym. Polecam w okresie świątecznym! Za przepis dziękuję mojej znajomej ze Szwecji – Marcie :) Przy okazji pozdrawiam również mieszkającą w tym kraju Monię :) Składniki: 50 g świeżych drożdży 100 g masła

Moja Delicja
Migdałowe ciasto z czekoladą – bez mąki, bez tłuszczu, bez glutenu 208

podczas pieczenia może gwałtownie opaść) . Wstawić do nagrzanego pieca. Piec 30-40 minut do momentu, aż ciasto będzie sprężyste. Ciasto wyciągnąć z foremki dopiero po ostudzeniu. Można polać polewą czekoladową (rozpuścić w kąpieli wodnej 50 g czekolady gorzkiej i 50 g czekolady mlecznej z odrobiną mleka – gdyby polewa się nagle zamieniła w proszek po dolaniu mleka, nie przejmować się

Moja Delicja
Czekolada bez cukru 186

kokosowy to świetny kosmetyk - ratuje suchą cerę i zniszczone włosy 1. Olej, miód i kakao wymieszać na gładką masę.   2. Blaszkę/talerz wyłożyć papierem do pieczenia, posmarować warstwą czekoladowego kremu. 3. Posypać ulubionymi dodatkami, włożyć do zamrażarki na kilkanaście minut. SMACZNEGO! 1 porcja   (1 tabliczka - 60 g) zawiera: 390 kcal; 3,6 g białka; 35,8 g tłuszczów

Powiedz dietom nie
W Pałacu jak w rodzinnym domu! 202

domowej produkcji, by poznać nowe smaki. Umiar wskazany, znam to z autopsji bufetowych śniadań :) Na obiad rosół z domowym makaronem, gulasz z ziemniaczkami i surówkami, a na deser ciepłe czekoladowe ciacho, z płynącym środkiem i kontrastującą gałką zimnego loda waniliowego, obłędne! :) A na kolację zaserwowano lekko sałatkę ze szpinaku z pestkami, delikatnym dresingiem i grzanką czosnkową. Do tego krupniczek

Sajkofanka smaku
Tort-rolada o smaku truskawkowym 148

mąki         60g cukru         2 łyżeczki  budyniu czekoladowego         1 łyżeczka kakao         1/3 łyżeczki proszku do pieczenia      rolada:         5 jajek         1/4 szklanki

Amatorka kuchenna
BABKA PARZONA WANILIOWA 394

całym domu! Oblana lukrem albo obsypana tylko cukrem pudrem tworzy fantastyczny smakołyk do popołudniowej kawy! Polecam! A jeśli chcecie ode mnie spróbować inny smak babek to zapraszam! Mam Babkę Czekoladową z kremem waniliowym … Babkę kokosową z makiem … Karmelową z czekoladą i orzechami …. I Kokosową z musem truskawkowym … SKŁADNIKI: * mąka pszenna – 0,5 szkl * mąka ziemniaczana

Ostra na Słodko
Ala Piernik Ciasto Marchewkowe z Ananasem 209

Wlewam do formy nasze ciasto i wrzucam do piekarnika. 6.  Piekę przez 1 godzinę, w piekarniku nagrzanym do 150 stopni. 7.  Na koniec możemy zalać polewą czekoladową i dajemy do ostygnięcia

pichciszto
Ciasto słonecznikowe 295

Ciasto biszkoptowe, krem budyniowy, a do tego prażony słonecznik i czekoladowa polewa. Czy może być coś lepszego? Jak dla mnie połączenie idealne. Nie wiem skąd wzięłam pomysł na takie ciasto. Po prostu nie pamiętam. Możliwe, że szukałam sposobu na coś innego z kremem budyniowym, lub ktoś coś podpowiedział. W każdym razie ciacho wyszło pyszne. Polecam :) PS. Ciasto słonecznikowe można zrobić

Smakowy Raj
Piernik wyborny siostry Anieli 208

lukier na oko, a najważniejsze w nim jest to, by jego konsystencja nie była ani zbyt płynna, ani sztywna. Gotowym lukrem pokrywamy zimny piernik i pozostawiamy do zastygnięcia Polewa czekoladowa: 150g czekolady np. deserowej 150ml śmietany słodkiej Czekoladę łamiemy na mniejsze kawałki, zalewamy w rondelku śmietaną i gotujemy na wolnym ogniu, aż czekolada całkowicie się rozpuści i masa się zagotuje

Smakowy Raj