wolnym ogniu, stale mieszając, do chwili gdy masa się zagotuje. Z polewy robimy nożem lub uchwytem z łyżeczki cienkie kreseczki. Można też zamiast kreseczek polać całą powierzchnię ciasta polewą czekoladową, wtedy dajemy 100g czekolady i 100 ml mleka, a resztę robimy tak samo. Gotowe ciasto pozostawiamy w chłodnym miejscu najlepiej co najmniej do następnego dnia. Po dwóch, trzech
Smakowy Rajjajek 7 łyżek mąki krupczatki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 puszka mleka słodzonego 100 g masła 1 kg tłustego sera 200 gram wiórków kokosowych szczypta soli Polewa czekoladowa: 100 gram czekolady gorzkiej 5 łyżek mleka 2 łyżki cukru pudru Wykonanie: Oddzielamy żółtka od białka. Do miski dodajemy żółtka oraz mleko słodzone miksujemy do białości. Następnie dodajemy ser oraz stopione
kgwjanczewonumer ukazał się akurat w Dzień Kobiet! Pierwszy i na pewno nie ostatni. Także same fantastyczne wiadomości dzisiaj dla Was przynoszę. Oczywiście wszystko podsumowane w Instagram-owych zdjęciach : * mocno czekoladowy tort urodzinowy * kawa z rana być musi * mój urodzinowy bukiet róż * pyszny obiadek! * urodzinowy prezent od Paulinki ! * piękne tulipany od S :* * kawa być musi * lody
Magiczne Życie Martyprzez sitko do roztopionej czekolady. Mieszamy szpatułką aż do uzyskania półpłynnej konsystencji. Mango myjemy, obieramy i kroimy na plastry, które wykładamy na podpieczony spód i zalewamy je masą czekoladowo - śmietankową. Tartę ponownie wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy 15 minut w 180*C. Wypiek studzimy w wyłączonym piekarniku. Tarta najlepiej smakuje schłodzona. Delektujcie się! (; (function
Symfonia Smakówzima wydaje nam się bardziej zimna. Faceci wydają się być bardziej z Marsa niż zwykle, a kobiety mogłyby wrócić na Wenus! To znak, że pora na ciacha mocno czekoladowe i słodycz, która nigdy nie idzie w boczki! W innych przypadkach też sprawdzą się na 100%. Dodam tylko, że są znacznie smaczniejsze niż te ze sklepu, kruche delikatne, naładowane czekoladą
zabawa smakiemtwarogiem i kminkiem Obiady: - knedle ze śliwkami i cynamonem - placuszki z cukinii ze szparagami - domowe lasagne z mozzarellą Desery: - krucha tarta z orzechami włoskimi - puszyste serniczki cytrynowe na zimno - czekoladowy pudding Przepisy z tej książki może przygotować w domu każdy. Nie wymagają specjalnych umiejętności ani specjalistycznego sprzętu. To książka, która nie tylko poszerzy zakres naszych przepisów, ale będzie również cieszyła
Szefowa kuchniszklanki oleju; – 2 łyżki kakao; – 2 czubate łyżki konfitury wiśniowej; – 1 łyżeczka sody oczyszczonej; – 16 g cukru wanilinowego; – 1/4 szklanki cukru; – polewa czekoladowa (u mnie mieszanina mlecznej i gorzkiej czekolady) Wykonanie: Mąkę przesiać z sodą do dużej miski, dodać wszystkie pozostałe składniki, wymieszać łyżką, tak, żeby nie było grudek. Przelać do keksówki wyłożonej papierem
dom-agi.plwyrabiamy mikserem na gładką masę. Ciasto przekładamy do foremek na muffinki. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 C przez ok 15 min. Po tym czasie sprawdzamy patyczkiem czy nasze czekoladowe muffinki na pewno się upiekły (ciasto nie powinno kleić się do patyczka). Gdy babeczki są w piekarniku zabieramy się do przygotowania polewy na wierzch naszych babeczek. Do rondelka wlewamy
W kuchennej krainiewszystko razem połączyć. Dodać składniki suche i kilka razy zamieszać łyżką. Nagrzać piekarnik do 180 stopni, blaszkę na muffinki wyłożyć papilotkami, nałożyć łyżkę ciasta, dać z 2-3 kuleczki czekoladowe, przykryć kolejną łyżką ciasta. Piec ok 25 minut. Miłej niedzieli
pink envelopegorący dzień, z braku chęci ugotowania czegokolwiek, chłodziłam się koktajlem bananowo-śliwkowym, na bazie maślanki. By było również coś słodkiego, pozwoliłam sobie na posypanie góry płatkami czekoladowymi. PS. Tym razem nie znalazłam żadnych robali. Ale na wszelki wypadek wszystko mocno zmiksowałam :) Składniki 2 banany 1,5 szklanki maślanki 6 szt śliwek wegierek sok z ćwiartki cytryny Sposób przygotowania
pink envelopełyżki cukru 1 szklanka mleka w proszku masa orzechowa: opakowanie kremu orzechowego 400 g pół kostki margaryny 20 dag orzechów np laskowych lub ziemnych wg upodobań polewa czekoladowa: 2 tabliczki mlecznej czekolady 1/4 szklanki smietany 36 % Wykonanie: Masa jasna: W mleku rozpuszczamy cukier podgrzewajac je. Studzimy. Margarynę ucieramy mikserem, dodajemy wystudzone mleko, miksujemy, dodajemy mleko w proszku. Dokładanie miksujemy
Z Majeczką w kuchniMasa pomarańczowa: 4 pomarańcze 1 galaretka pomarańczowa 1 galaretka cytrynowa 2,5 szklanki gorącej wody Masa kajmakowa: 400 g kajmaku 200 g margaryny 1,5 szklanki mleka 1 budyń czekoladowy z cukrem (64 g) 2 łyżki kawy rozpuszczalnej + 1 łyżka wrzątku 2 łyżki żelatyny + 5 łyżek wrzątku Dodatkowo: 400 g dżemu o smaku mango, ananasa i papaji 500 ml śmietany
VioletoweKucharzenietort w "przekroju", jeszcze przed złożeniem aa tu już w całości, tym razem tort dla D ^^ (kakaowe biszkopty z kawałkami czekolady przełożone kremem karmelowym, snickersami/lionem oraz czekoladowym kremem, nim też pokryty wierzch, zwieńczone snickersami i karmelem (potem
More food, love and dreamsciepłej dużo bardziej wyczuwalny jest ser, dlatego mi smakowała bardziej. Taki sobie kąsek z kawałkami sera:) Po obiedzie koniecznie deser. Tu polecam ciacho według przepisu Dominiki . DYNIOWO-CZEKOLADOWE CIASTO 350g mąki szczypta soli 1 łyżeczka cynamonu 1 łyżeczka sody 2 jajka 100g cukru 1/2 szklanki oleju ok. 1 szklanka puree z dyni 100g (tabliczka) gorzkiej czekolady Piekarnik nastawiamy
les mirabellesminut. Jemy na ciepło (choć na zimno też daje radę). Polecam! Z tym zestawem smaków satysfakcja gwarantowana! Pozdrawiam wszystkich sylwestrowo-noworocznie i uciekam- może jeszcze uda mi się zrobić czekoladowe ciasto z burakami na jutro. No i jeszcze to nieszczęsne pranie
les mirabelles