Imbirowa czekolada na gorąco

Imbirowa czekolada na gorąco

Imbirowa czekolada na gorąco

To chyba moja ulubiona czekolada na gorąco. Gęsta, bardzo mocno czekoladowa z nutką ostrości, którą zawdzięczamy imbirowi. No i na wierzchu bita śmietana. Celowo napisałam, żeby jej nie słodzić podczas ubijania. Połączenie gorącej czekolady i zimnej śmietany rewelacja ! Smaki idealnie się komponują. składniki na 2 małe filiżanki 1 tabliczka gorzkiej czekolady mały kawałeczek imbiru ( wielkość kciuka) 0,5 szklanki mleka 1 łyżka śmietanki kremówki 36% 0,5 łyżeczki cynamonu szczypta kardamonu dodatkowo ubita śmie... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu noteskulinarnyfiga

Autor

noteskulinarnyfiganoteskulinarnyfiga

Uwielbiam gotować, eksperymentować w kuchni odkrywać nowe smaki ,zapachy. Nie ma nic piękniejszego jak przygotowywanie smakołyków dla najbliższych i dzielenie się z nimi tym w co wkładam dużo serca i zaangażowania. Mój przepis na sukces to nutka fantazji, szczypta pomysłowości, kilogramy pozytywnej energii i nie ograniczona ilość serca które wkładam w każdą potrawę :)

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

czekolada, imbir, ciasta z kremami, ciastka kremówki, gorąca czekolada, bita śmietana, cynamon, czekoladowa, dekoracje, ciasto 3 bit

Inne przepisy z noteskulinarnyfiga

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.