Piernik z piwem

Piernik z piwem

Piernik z piwem

Składniki:   0,5 kostki margaryny 3-4 jajka   2 szkl mąki 1 op proszku do pieczenia   1 łyżeczka sody oczyszczanej 1 łyżka korzennej przyprawy do piernika 1 szkl cukru 0,5 szkl miodu   2/3 szklanki ciemnego piwa- typu porter   2 tabliczki czekolady- gorzka i karmellowa od Wedla:) Przygotowanie: Margarynę ucieramy z jajkami i odrobiną cukru. Piwo podgrzewamy z przyprawą do piernika, cukrem i miodem na małym ogniu. Studzimy. Obie masy łączymy, najlepiej kulą/ pałką do ucierania j... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Luźna Kuchnia

Warto przeczytać

Kiedy upiec pierniczki? Najlepszy czas na pieczenie.

Na każdy piernik jest inna pora. Jedne miękną bardzo szybko, a inne potrzebuje trochę czasu, aby rozpływały się w ustach.

Czytaj dalej...

Co zrobić, by pierniczki szybciej zmiękły?

Piernik ma to do siebie, że potrzebuje czasu, aby dojrzeć. Na szczęście są sposoby na przyśpieszenie tego procesu.

Czytaj dalej...

Autor

Luźna KuchniaLuźna Kuchnia

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

piernik, pieczenie, przepisy na święta, czekolada, mielone, miód, jajko, ciasto, ciekawe przepisy, orzechy, czekoladowa, polewa, boże narodzenie, łatwe , polewa czekoladowa, ciasto ucierane , pieczeń z mielonego, ciasto z masa, ciasta z masa, jajka na święta, ciasto czekoladowe, ciasta czekoladowe, ciasto z orzechami, mleko w proszku, proste ciasto, pyszne ciasto, łatwe ciasto, ciasto na boże narodzenie

Inne przepisy z Luźna Kuchnia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.