czekoladowe - 14235 przepisów (strona:564/949)

Mini pączki z jagodami / Mini blueberry beignets 156

other side. Remove to paper towel. When ready to serve, top with plenty of powdered sugar. Enjoy! Poniżej przypominam też moje inne karnawałowe słodkości: Pączki luksusowe Churros z sosem czekoladowo-kawowym   Pieczone pączki nadziewane jabłkami z syropem klonowym   Pączki hiszpańskie z lukrem rumowym Oszukane mini doughnuts

karmelowy
Szarlotka na kruchym cieście 198

Szarlotka to moje trzecie w kolejności ulubione ciasto zaraz po serniku i cieście czekoladowym (brownie). Możemy ją bardzo szybko i łatwo przygotować jeśli skorzystamy z gotowych jabłek w słoiku. Oczywiście możemy zrobić ze świeżych jabłek, ale musimy je obrać, pokroić i dusić do uzyskania musu. Gdy zależy nam na czasie skorzystajmy z gotowych jabłek w słoiku. Zachęcam do wykonania tego

Pyza i Surówka
TARTA CYTRYNOWA Z MIĘTĄ 156

spód: 150g ciasteczek / czekoladowe herbatniki i ciasteczka owsiane 80g masła 2 łyżki miodu krem : 4 średnie cytryny otarta skórka z cytryny 6 żółtek 2 łyżki śmietany kwaśnej 18% 200g masła 82% tłuszczu 2 łyżki  mąki ziemniaczanej 1 szklanka cukru Ciasteczka mielimy na pył. Dodajemy miód i roztopione wcześniej masło. Całość mieszamy. Wykładamy na formę do tarty. Ważne jest

KuchcikoweLove
Francuskie tosty z chałki lub ciasta drożdżowego 152

niedużą ilość) mieszamy z cynamonem. Rozgrzewamy patelnię z olejem, chałkę obtaczamy z obu stron najpierw w mleku, później w pianie. Smażymy do zbrązowienia. Podajemy np, z ulubioną konfiturą, sosem czekoladowym, syropem klonowym. Świetnie smakuje popijana gorącym kakao, lub czekoladą. Smacznego

Co na wege obiad?
Tarta z Masłem Orzechowym i Czekoladą 132

pieczenia, do wykonania w przeciągu chwili, rozpływającą się w ustach, zaskakującą smakiem, jednym słowem idealną Tarta jest na ciasteczkowym spodzie, kolejno warstwa kremu na bazie masła orzechowego, polana czekoladowym ganache z wiśniami, posypana orzeszkami ziemnymi. Wspaniała. Koniecznie wypróbujcie. Składniki na spód: 350 g ciasteczek typu digestive 170g masła Ciasteczka kruszmy na pył. Masło rozpuszczamy. Rozpuszczone dodajemy do pokruszonych ciasteczek. Mieszamy

Made By Mom And Son
Ciasto ptysiowe – ptysie, eklerki i churros 307

Przy ich pieczeniu zaglądnijcie do pieca dopiero po 15 minutach. To samo ptysiowe ciasto jest tez podstawą takich deserów jak karpatka, Religieuses (ptysie dwóch wielkości, jeden na drugim, nadziane czekoladowym lub kawowym kremem, z taką samą polewą), Croquembouche (francuska alternatywa dla ślubnego tortu – okazała piramida z mini-ptysi złączonych karmelem), Paris-Brest (ptysiowe oponki przełożone kremem pralinkowym), Beignet (ptysiowe języczki

Karo in the Kitchen
Śniegowiec 781

Świat przykryła śnieżna pierzynka, a ja mam dla Was ciacho, także skryte pod puszystą kołderką. Mięciutki biszkopt czekoladowy, aksamitny krem budyniowy i delikatnie wieńcząca całość pianka z białek. Niebiański smak i ta lekkość i miękkość pianki i biszkoptu, połączenie idealne. Biszkopt: 8 jaj 1/2 szklanki cukru 1 1/4 szklanki mąki 1 łyżka kakao1 łyżeczka proszku do pieczenia Białka ubijamy

Cynamonowe szczęście
Cycki murzynki 369

makowo-kokosowy. Przygotować i ostudzić espresso (można użyć dowolnej kawy - rozpuszczalnej lub sypanej ważne, żeby była kawa). Biszkopty moczyć w kawie i wykładać na ostudzony krem. Całość polać polewą czekoladową (przepis - tutaj ) i posypać posypką. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
SERNIK POMARAŃCZOWY 207

genialne warstwy: aksamitny, kremowy, ciężki sernik, przepięknie pachnący skórką pomarańczową, o subtelnym smaku pomarańczy, do tego słodki, mocno pomarańczowy, cudowny krem i soczyste, plastry świeżej pomarańczy. Całość podana na czekoladowym spodzie z pełnoziarnistych herbatników :) Chyba nie muszę Was dłużej zachęcać, hmm ?! :) Sernik jest cudowny, sernik łatwy do zrobienia, pięknie się prezentuje i nic, tylko go jeść :D SKŁADNIKI NA SPÓD

Słodko-Słony Świat Ilony
Pikantne ciasteczka z ciecierzycy 108

Ciasteczka z ciecierzycy robiłam już na słodko- w wersji czekoladowej i waniliowej. Jeszcze w grudniu, na klasową wigilię syna Juliana, oprócz bułeczek z kapustą przygotowałam ciasteczka ciecierzycowe z dodatkiem sera i ziół. Składniki: 2 szklanki ugotowanej i przestudzonej ciecierzycy (wcześniej należ ziarna namoczyć w zimnej wodzie, najlepiej wieczorem) a rano ugotować 3 łyżki oleju 100 g twardego sera (Parmezan, Grana

Czerwień i błękit
DOMOWE BAJADERKI! 170

ułóż na talerzu. Czekoladę gorzką umieść w kubeczku dodaj śmietanę i wstaw do mikrofali na 30 sekund aby czekolada się rozpuściła. Energicznie wymieszaj masę łyżką , na gładki krem. Gęstym czekoladowym kremem posmaruj obficie bajaderki, posyp ulubioną posypką. Wstaw do lodówki na 30 minut. Gotowe! SMACZNEGO

SMYKWKUCHNI
Czekoladowe batoniki owsiano-kokosowe 139

drobny pył i wymieszałam je z gorzkim kakao oraz wiórkami kokosowymi. Do złączenia masy użyłam miodu i oleju kokosowego. Uwierzcie mi na słowo - batoniki były rewelacyjne w smaku! Czekoladowe, lekko słodkie i naprawdę sycące.  Składniki: 1,5 szklanki płatków owsianych 50 g wiórków kokosowych 3 łyżki gorzkiego kakao 1,5 łyżki oleju kokosowego  4 czubate łyżki miodu

Ugotować
Ciasto z ptasim mleczkiem (kokosowe) 230

Wizualnym wyglądem ciasta zainspirowałam się zdjęciami w internecie. Zrobiłam jego własną wersję - z kokosową nutą.   W skrócie jest to: kakaowy biszkopt, krem budyniowy, ptasie mleczko, galaretka i polewa czekoladowa. Co prawda - zajmuje ono troszkę czasu, ale efekt wszystko nam wynagrodzi. Ciasto nie tylko ładnie wygląda, lecz ogólnie jest pyszne! (Robiłam w blasze o wymiarach około 15x25 cm.) Biszkopt

Di gotuje
Gruszki gotowane w czerwonym winie z lodami waniliowymi. 117

cytryny i gruszki uprzednio obrane i podzielone na połówki, z usuniętymi gniazdami. Całość gotować jeszcze przez 10 minut na małym ogniu. Ostudzić. Podawać w temperaturze pokojowej z polewą czekoladową i lodami waniliowymi. Przydatne: Czas przygotowania 30-45 minut. Gruszki można zamiast polać czekoladą – podać na podkładzie z rozpuszczonej czekolady.   Smacznego

rozgotowana
Pralinki z kwaśną posypką 96

wanilią Czekoladę siekamy. Śmietanę krótko zagotowujemy i zestawiamy z ognia. Dodajemy czekoladę i mieszamy aż się rozpuści i powstanie jednolita masa. Suszone truskawki drobno mielimy. Połowę dodajemy do masy czekoladowej. Dodajemy także masło, syrop i połowę ziarenek z wanilii. Dokładnie mieszamy i chłodzimy około 2-3 godziny. Gdy masa zgęstnieje i będzie dała się łatwo formować robimy z niej kuleczki

Mienta blog