czekoladowe - 14235 przepisów (strona:567/949)

KAWA CZEKOLADOWO - KORZENNA 98

Kawa czekoladowo - korzenna idealnie rozgrzewa w te zimne zimowe wieczory. Składniki: 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej (można mniej lub więcej zależy jaką lubimy kawę) 150 ml mleka 4 kostki czekolady gorzkiej 1/4 łyżeczki mielonego kardamonu 1/4 łyżeczki mielonego anyżu 1/2  łyżeczki mielonego cynamonu Przygotowanie: W rondelku mleko lekko podgrzać, wrzucić kostki czekolady i rozpuścić - nie gotować mleka! W momencie

Ciastka - domowe słodkości
Wilgotny piernik z jabłkami 145

wiem skąd ten piernik jest. Nie wiem kto jest autorem tego cudownego wypieku. Spisałam go z zeszytu mojej mamy, z zeszytu, który sięga lat jej młodości. Piernik jest bardzo czekoladowy, rozpływa się w ustach i gdyby nie dodatek ubitej piany z białek, można by rzec , że w całości jest łychą mieszany. Składniki na bardzo długą keksówkę 800 g jabłek już

Z Kuchni Do Kuchni
pyszny pieczony sernik z bitą śmietaną i z posypkami... 155

gram, skórka pomarańczowa 3 łyżki, biszkopty okrągłe 150 gram, bita śmietana - w opisie, mocno kolorowa posypka Decorada Delecta - 2łyżki, posypka maczek z mango Decorada Delecta 2 łyżki, posypka płatki czekoladowe Decorada, Delecta 2 łyżki jajka, aromat migdałowy, cukier ubić mikserem do białości z 4 minuty na dużych obrotach do masy jajecznej dać twaróg z wiaderka, wsypać budyń, skórkę pomarańczową rozdrobnioną

W Mojej Kuchni Lubię
Pierniczkowa magia...czyli dziecięca radość podczas warsztatów dekorowania pierniczków 158

rozmowy pełne zachwytów. I w tej atmosferze, przesyconej szczęściem, powstawały bajecznie kolorowe pierniczki... Wydarzenie mogło odbyć się, dzięki uprzejmości marki Dr.Oetker . Produkty Dr.Oetker to cała gama dekoracji cukrowych, czekoladowych, opłatkowych. To kolorowe lukry, pisaki cukrowe, posypki. Dzięki takim ozdobom dekorowanie ciastek daje wiele satysfakcji, a efekt końcowy zachwyca. Jako, że podczas warsztatów nie mieliśmy możliwości wypiekać na miejscu ciasteczek

kolorowotorcikowo
Piernik z wiśniową galaretką. 149

hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;}  na wierzch: 100 g czekolady mlecznej   100 g czekolady gorzkiej  50 ml mleka posypka "Kamyczki czekoladowe" Delecta   Przygotowanie: Masło roztapiamy na palniku na małym ogniu i odstawiamy do ostygnięcia. Jajka ucieramy z cukrem mikserem. Następnie dodajemy płynne składniki (miód, masło, śmietana)  i wszystko mieszamy mikserem

Symfonia smakowa
Makowiec z kremem wg. siostry Anastazji 240

ucieramy do momentu uzyskania gładkiej jednolitej masy. Jeden z placków smarujemy częścią kremu, na krem układamy obok siebie rolady, rozsmarowujemy pozostałą ilość kremu i przykrywamy drugim plackiem. Polewamy polewą czekoladową. Polewa: 125 g masła, 5 łyżek cukru, 3 łyżki kakao, 1 łyżka żelatyny, 2 łyżki wody, 4-5 łyżek śmietany 18%,  Żelatynę zalewamy wodą i odstawiamy do napęcznienia. Margarynę

Cynamonowe szczęście
szybkie, smaczne, łatwe crumble z wiśniami, pomarańczami, jabłkiem i posypkami... 151

sztuka, cukier 2 łyżki, cynamon 1 łyżeczka, mąka ziemniaczana 1 łyżka, mąka tortowa 15 dag, cukier 6 łyżek, sól - szczypta, masło 8 dag, posypka Decorada Delecta kuleczki zbożowe czekoladowe - 2 łyżki, posypka Decorada Delecta maczek mango 2 łyżki, posypka Decorada Delecta kuleczki zbożowe w różowej skorupce 2 łyżki, lukier - w opisie wiśnie odmrozić na durszlaku i wsypać do miski, dodać

W Mojej Kuchni Lubię
Placki z chia 141

Placki z mąki pełnoziarnistej z chia, polane sosem czekoladowo-malinowym i mrożone jagody i maliny, czyli mój kawałek nieba. Pierwsze zdjęcia i post od dłuższego czasu. Fajnie tu wrócić. tak, próbuję z weganizmem. Przepis: własny / 1 lub 2 porcje / 50 g mąki pełnoziarnistej* 2 szczypty sody oczyszczonej łyżeczka cukru łyżka nasion chia 4 łyżki wody 100 ml mleka roślinnego Nasiona

tost z dżemem
Placki z kaszy gryczanej 134

Wszyscy już robili naleśnik z samej kasy gryczanej, więc teraz przyszła pora na placki-pancakes. Podałam jej z sosem czekoladowym i malinowym dżemem chia, a w filiżance kawa zbożowa. Do tego książka, bo w tym roku obiecałam sobie, że zacznę w końcu więcej czytać. Niedziela. Przepis:  przepis z "mynewroots.org" / 1 porcja /  60 g niepalonej kaszy gryczanej około

tost z dżemem
„Wuzetka” z kremem jogurtowym i wiśniami („W-Z Cake” with yoghurt creem and cherries) 188

Miś” reż. Stanisław Bareja, 1980, Polska) („Teddy Bear”, dir. Stanislaw Bareja, 1980, Poland) „Wuzetka” to typowo polski deser. Nie za słodki, doskonale łączący w sobie smak czekoladowego ciasta z lekkim kremem na bazie śmietanki. Znane jest już od blisko 60 lat. Skąd tak naprawdę pochodzi nazwa tego ciasta, tego nie wiadomo. Według jednej z „legend” nazwa wzięła

Jacob Tastes
Blok czekoladowy z solonymi orzeszkami ziemnymi 202

idzie - mnóstwo czasu spędzonego w kuchni. Gdy najdzie Was ochota na coś słodkiego lub spodziewacie się gości, a nie chcecie znów spędzać dużo czasu "przy garach", polecam zrobić blok czekoladowy. Robi się go szybko, łatwo i przyjemnie i choć jest istną bombą kaloryczną to czasem można sobie pozwolić na kawałeczek ;) SKŁADNIKI: (na małą keksówkę, u mnie forma rynienkowa - ćwibakówka

Kto ugości moich gości?
Ciasto z masą z suszonych śliwek i piernikową 164

serka mascarpone 30 g cukru 2-3 łyżeczki przyprawy do piernika Polewa: 50 g czekolady gorzkiej 50 g czekolady mlecznej 100 g śmietanki 30% posypka kamyki czekoladowe Decorada Delecta Białka ubić na sztywno, dodać cukier. Żółtka ze szczyptą soli i olejem wymieszać, dodać do białek. Następnie dodać mąki przesiane z proszkiem, a na końcu dodać kakao i wodę. Piec około

talerz przyjemności
Wątróbki Drobiowe z Sosem Czekoladowo- Balsamicznym i Kaszą Bulgur 165

ognia włożyłam posiekaną czekoladę i rozpuściłam ją mieszając. Na talerzu ułożyłam opłukaną i osuszoną rukolę, na nią ułożyłam kaszę bulgur, a obok usmażone wątróbki. Całość polałam sosem balsamicznym figowo czekoladowym. Poukładałam owoce i gotowe.  SMACZNEGO życzy BLONDYNKA

Blondynka Gotuje
Bułeczki drożdżowe- motylki z serem. 178

pudrem, gotowe!      Równie dobrze do masy można dodać  smażoną w cukrze skórkę pomarańczową lub cytrynową , albo zmienić nadzienie na masę makową, gęsty dżem lub krem czekoladowy. W każdym przypadku bułeczki będą smakować wybornie. Polecam! Sposób formowania podpatrzony gdzieś, kiedyś w czeluściach internetu

Rozpustne gotowanie
Kremowy Sernik na Ciasteczkowym Spodzie 157

cukrem i nadal miksując po kolei dodajemy: budyń, śmietankę (płynną, bez ubijania jej wcześniej), następnie po jednym jajku. Następnie zajmiemy się czekoladą i tą chwilę uważam za najtrudniejszą całej czekoladowej zabawy :). Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, lekko ją studzimy (musi być ciepła i wciąż płynna), i dodajemy do niej z pięć łyżek masy serowej dla zahartowania masy cały czas mieszając

W Moim Magicznym Domu