czekoladowe - 14235 przepisów (strona:567/949)

Babka marmurkowa pomarańczowa 161

masą. Podziel masę na dwie równe części. Do jednej dodaj kakao, do drugiej mąkę i wymieszaj. Wysmaruj formę tłuszczę i oprósz tartą bułką. Wyłóżjasne ciasto na spód , a następnie czekoladowe. Lekko zamieszaj. Piecz ciasto w nagrzanym piekarniku przez około 35 – 40 minut. Osudzone ciasto oprósz cukrem pudrem The post Babka marmurkowa pomarańczowa appeared first on Blog kulinarny - codojedzenia.pl

codojedzenia
Placuszki czekoladowo bananowe. 153

Dziś zaproszę Was na szybkie wręcz ekspresowe danie. Deser idealny ale  także zaspokoi ten największy głód! Placuszki czekoladowo bananowe - przepyszne! Składniki;  (na 6-7 małych placuszków) 4 łyżki maki pszennej 1 łyżka cukru kryształu 2 łyżki startej lub drobno połamanej czekolady 2 łyżki kakao 1 jajko 1/4 szkl. mleka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 banany (najlepiej

Radość kipiąca uśmiechem.
Sernik waniliowy z solonym karmelem. 261

sól morska w płatkach. Prawdziwe sernikowe niebo !.Tylko nie przesadźcie z solą. Składniki: okrągła foremka o średnicy 22 cm z odpinanym brzegiem. Ciasto: 270 g kruchych herbatników,dałam czekoladowe 30 g mielonych migdałów 85 g roztopionego masła Masa serowa: 700 g sera twarogowego z wiaderka,może być kremowy President 150 g cukru 4 jajka 1 laska wanilii lub 2 łyżeczki

Ladylaura.
Czekoladowe otulenie. 136

Kakaowa owsianka batatowa;  z gruszką i dom. czekowiśnią  *na czekoladowym mleku sojowym  ta czekowiśnia... < .3 tego mi było dzisiaj trzeba kciuki dzisiaj poproszę i o dużo szczęścia, no, ale opanuję to do końca, który mi został :D w domu.. za ...12..13godzin? czas start

More food, love and dreams
KORZENNE TRUFLE 120

fajny, bo przygotowany własnoręcznie i od serca. SKŁADNIKI: ok 100 g korzennych ciasteczek 100 g białej czekolady 1 łyżka startej skórki pomarańczowej 2 łyżki serka mascarpone 1 łyżka likieru czekoladowego kakao A jak to zrobić: Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Ciasteczka i skórkę, zblendować, powinny mieć konsystencję lekko mokrego pasku. Wszystkie składniki, przełożyć do roztopionej czekolady i wymieszać na gładką

Kuchnia w opałach
Drożdżówki z parówką, serem i cebulką prażoną 273

będę nieskromna! :P . Piekę regularnie przeróżne placki drożdżowe , jak również wszelakiego rodzaju drożdżowe bułeczki . Ostatnio mocno eksperymentuję też z nadzieniem . Faszerowałam już bułeczki twarogiem, powidłami, dżemem i kremem czekoladowym. Całkiem niedawno przerzuciłam się jednak na bardziej wytrawne smaki, jak choćby Bułeczki z pieczeni ą mięsn ą i papryczką pepperoni . Poniżej kolejna wersja drożdżowej pyszności w wersji wytrawnej, z parówką

Grunt to przepis!
Reese's cake - czyli masło orzechowe, herbatniki i czekolada 246

wylewamy na herbatnikową masę. Białą czekoladę i masło orzechowe roztapiamy w kąpieli wodnej lub w mikrofali. Przy pomocy łyżeczki, tworząc nierównomierne wzory wylewamy białą masę na ciemną masę czekoladową. Drugim końcem łyżeczki przeciągamy po masie tworząc "esy floresy". Wstawiamy do lodówki, aby ciasto stężało. Smacznego! Poniżej filmik, który przedstawia tworzenie ciasta krok po kroku

DefinicjaSmaku
Panna Cotta z musem truskawkowym 144

Panna Cotta, to deser pochodzący z Włoch. Jest prosty w wykonaniu. U mnie w wersji z musem truskawkowym, ale możliwości jest bardzo wiele. Można wykorzystać inne owoce lub polewę czekoladową. Moja panna cotta wyszła niska z powodu dużych miseczek. Lepsze są mniejsze i wyższe, wtedy deser ładniej się prezentuje. SKŁADNIKI na 4 porcje 400 ml śmietany 30% 100 ml mleka

Passions hobbies life
Cranberry Noël 162

ciasteczka wystygną, roztapiamy w kąpieli wodnej białą czekoladę. W jeszcze ciepłej maczamy łyżkę, podnosimy ją do góry, aby nadmiar czekolady spłynął i tworząc w powietrzu zygzaki, pozwalamy spływać czekoladowej strużce wprost na nasze ciasteczka :) Kiedy czekolada zastygnie możemy już jeść nasze Cranberry Noël :) Smacznego

MyCookBook.pl
Gryczanki, pyszne snacki od Raw And Happy 124

amarantusa.                  Aronia jest niezwykłym źródłem antyutleniaczy przeciwdziałających niszczącemu działaniu wolnych rodników w organizmie. Czekoladowe -z dodatkiem daktyli, rodzynek, słonecznika, kaszy jaglanej, masy kakaowej, wiórek kokosowych, siemienia lnianego, chia i amarantusa

R'n'G Kitchen
Orkiszowy murzynek z malinami i orzechami (i z czekoladą!) 216

Murzynek w mojej wersji szalenie przypomina klasyczną wersję. Jest mokry i mocno czekoladowy.  Dobry dla każdego maniaka słodkości! A dodatkowo zdrowy. Wyrazisty w smaku i idealny na każdą okazję. Wykonuje się go szybko, nie jest specjalnie skomplikowany ale gwarantuje - posmakuje KAŻDEMU.  inspiracja Składniki: 1,5 szkl. mąki orkiszowej 9 łyżek syropu z agawy 1 łyżeczka sody 2 łyżeczki

Czarnawisienka
Słodka niespodzianka od Delecta 151

którą z nich wybrać. Dzięki uprzejmości Delecta już nie muszę się zastanawiać. Dylemat ten będę musiała jednak rozwiązań podczas pieczenia ;) W nowej linii Decorada Delecta znajdziecie: płatki i kamyczki czekoladowe, karmelki, kuleczki zbożowe w czekoladzie, kuleczki zbożowe w różowej skorupce, maczek o smaku truskawkowym, posypkę o smaku owocowym, maczek owocowy tutti frutti oraz maczek o smaku mango. A wszystko skomponowane

Słodkie okruszki
Tort śmietanowy serduszko 218

łasuchów! DEKOROWANIE: Czekolady ścieramy na terce o dużych oczkach. Starte wiórki lekko mieszamy i obsypujemy nimi tort- zarówno boki jak i jego góre. Na górze tortu układamy ramkę z czekoladowych serduszek, zostawiając między nimi miejsce na śmietanowe zdobienia. Następnie za pomocą rękawa do zdobienia tortów, wypełniamy miejsca między czekoladkami zdobieniami z kremu… i tort jest gotowy Gotowy tort wkładamy

Domowe Torty
Krem śmietankowy z mascarpone 215

Idealny do przekładania tortów śmietanowych! Ale równie pysznie smakuje w formie deseru, serwowanego w pucharku razem z owocami bądź galaretką- posypany wiórkami czekoladowymi lub polany sosem toffi! Pychota! SKŁADNIKI NA KREM ŚMIETANOWY: ( na 6 pucharków lub do przełożenia i ozdobienia 1 tortu) 500 ml śmietany kremówki szklanka cukru pudru 500 g serka mascarpone Jeżeli krem chcecie wykorzystać do przełożenia

Domowe Torty
Tort z likierem Baileys 239

obtaczamy w nim wszystkie marcepanowe kulki. Gdy wszystkie kuleczki są gotowe- pozostałe kakao wykorzystujemy do opruszenia tortu. Białą czekoladę kroimy wzdłuż- dużym nożem, na desce. Tak powstałymi długimi, czekoladowymi wiórkami obkładamy boki tortu. Podobnie postępujemy z czekoladą mleczną. Na środku tortu kładziemy trzy marcepanowe kulki różnej wielkości. Natomiast u podstawy tortu, układamy dookoła małe kuleczki- zachowując miedzy nimi pewien odstęp

Domowe Torty

Proponowane wyszukiwania