czekoladowe - 14235 przepisów (strona:572/949)

Makowiec bez maku! 189

gładką masę! Ciasto po wyrośnięciu, podziel na 3 części. Każdą rozwałkuj (grubość max 4 mm) na prostokąt. Całość smarujemy masą. Rolujemy. Zawijamy w papier do pieczenia jak cukierka czekoladowego pozostawiając luz około 5-6 cm. Makowce układamy obok siebie, na blaszce do pieczenia. Ja piekłam 55 minut, grzanie tylko dół w temp. 165 stopni C. Na ostatnie 15 min uruchomiłam

SMYKWKUCHNI
Rolada z makiem i budyniem 220

sobą zrolować. Poniższa rolada to słodkie, lekko wilgotne ciasto. Jeżeli macie ochotę na inne rolady lub zawijane ciasta to zachęcam do przygotowania  drożdżowej rolady z jagodami bądź czekoladowego warkocza .  Składniki: biszkopt 1/2 szklanki maku 1/2 szklanki mąki pszennej tortowej 1/2 szklanki zwykłego cukru 2 łyżeczki cukru wanilinowego 1 łyżka proszku do pieczenia 4 białka jaj 60 g oleju

Ugotować
CIASTO TRÓJKOLOROWE CZYLI 3 W 1 135

łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 szkl.maku 1/2 szkl.wiórek kokosowych 1 łyżka kakao Do przełożenia ciasta: ************************** Krem karpatkowy 1/2 słoika dżemu wiśniowo- kokosowego lub porzeczkowego Do posypania: *********************** wiórki czekoladowe i wafelki kokosowe ************************************************* Białka oddzielić od żółtek.Ubić białka z cukrem ,dodać żółtka,olej i mąkę z proszkiem do pieczenia.Miksujemy mikserem na jedynce.Ciasto dzielimy na trzy części :do jednej dodać wiórki

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Ciastka Orzechowe z Czekoladą - bez mąki! 166

cukru drobnego 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej (nie wyczuwalna jest w ciastkach) szczypta soli 1 duże jajko (użyłam rozmiar L) 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii (użyłam domowego) 50 g drobinek czekoladowych lub posiekanej czekolady Wykonanie: Wszystkie składniki zmiksowałam razem w blenderze. Można zmiksować zwykłym mikserem z końcówkami do ubijania, ale można wrzucić je do blendera. Na końcu wsypałam czekoladę i wymieszałam

Blondynka Gotuje
ciasto meksykańskie 150

białek, pokrojone owoce, rodzynki i orzechy. Ciasto wyłożyłam na blasze o średnicy 24x33. Piekłam w temperaturze 180 ºC przez 50 minut ( do suchego patyczka ). Gdy ostygło wierzch polałam polewą czekoladową

Darcia w kuchni
Ciasto Kilimandżaro 146

galaretki cytrynowe 1 łyżka masła Masa budyniowa: 1/2 litra mleka 1/2 szklanki cukru kryształu 2 żółtka 2 łyżki mąki pszennej 2łyżki mąki ziemniaczanej 1 kostka masła lub margaryny Polewa czekoladowa: tabliczka czekolady gorzkiej 3 łyżki masła 2 łyżki kakao cukier orzechy drobno posiekane Wykonanie: Białka ubić, dodać cukier i nadal ubijać. Do żółtek dodać szczyptę soli, olej i wszystko dokładnie

Pychotkaaa
Rolada makowa 191

Składniki: Ciasto: 5 szklanek mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 250 g masła 1/2 szklanki cukru pudru 1 jajko 2 żółtka 4-6 łyżek śmietany 18% Dodatkowo: polewa czekoladowa orzechy drobno posiekane puszka gotowego maku Wykonanie: Z podanych składników zagnieść kruche ciasto wstawić je na 30 minut do lodówki. Po 30 minutach ciasto wyjąć podzielić na 2 części, każdą

Pychotkaaa
Ciasto grysikowiec bez pieczenia wg Ewy Wachowicz 1585

dziś łapcie to, pyszne bez pieczenia, bardzo szybkie. Składniki: 1 l mleka 1 szklanka cukru 3 łyżki kakao 200 g masła 1 szklanka kaszy manny 3 paczki herbatników polewa czekoladowa Wykonanie: Mleko, cukier, masło, kakao dodać do garnka zalać mlekiem i podgrzewać. Gdy mleko się zagotuje dodać kaszę mannę i gotować parę minut ciągle mieszając aby nie przywarła. W foremce

Pychotkaaa
Wesoły słonecznik wg Siostry Anastazji 306

również co chwilę mieszając. Pozostałą margarynę utrzeć dodając mleko z puszki i słonecznik. Przygotowaną masą przełożyć biszkopty, na górną masę położyć herbatniki wcześniej zamoczone w spirytusie i polać polewą czekoladową. Ciasto najlepsze robi się na 3 dzień

Pychotkaaa
Ciasto Hali 173

Ciasto Hali czyli inaczej sernik na kruchym cieście z budyniem czekoladowym czyli jeszcze inaczej ciasto z dzieciństwa które dobrze wspominam po dziś dzień. Jest bardzo łatwe w przygotowaniu za to połączenie smaków jest bardzo efektowne. Piekłam w blaszce o wymiarach 41 cm x 25 cm. Czytaj więcej

Pychotkaaa
Gofry dyniowe czyli Niedzielne Sniadanie odc.71 176

Uwielbiamy gofry i jak tylko ktoś ma chęć na szybka przekąskę na słodko powstają gofry.  Czekoladowe, cynamonowe, zwykłe jasne aż w końcu dyniowe.  Przepis pochodzi z bloga Moje Wypieki . Są odrobinę mniej chrupiące niż gofry tradycyjne ale rewelacyjnie podgrzewają się na chrupko w opiekaczu. Lekko słodkie, mile korzenne.  Wspaniałe na podwieczorek jak i na śniadanie

Dzieje kuchennej Wiewióry
Domowa frużelina truskawkowa 144

Najlepsza do domowych gofrów, naleśników czy też innych deserów. Sprawdzi się jako dodatek do wszelkiego rodzaju ciast czekoladowych - truskawki idealnie się z nimi komponują! Do zrobienia domowej frużeliny warto użyć zapasów mrożonych owoców :) Składniki: 2 szklanki mrożonych truskawek 2 łyżki ciepłej wody 3 łyżki cukru waniliowego 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 2 łyżki zimnej wody Truskawki zasypać cukrem i zalać ciepłą

Chocolate Muffin Blog
Jabłecznik na biszkopcie z kremem budyniowym i czekoladową polewą 203

Klasyczny jabłecznik na biszkopcie z lekką nutą poziomek i aksamitnym kremem budyniowym skąpany w czekoladowej polewie, czyż może być coś bardziej smacznego ? Problem jest tylko w tym, że trzeba pilnować siebie aby nie zjeść go zbyt dużo. ( Przepis na typową, podłużną blaszkę do piekarnika ). Składniki: Biszkopt: 6 jajek 1 szklanka cukru 1 szklanka mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia

Smaki Ewy
FONDANT CZEKOLADOWY 96

masłem w kąpieli wodnej . J a j ka wbijamy do miski, dodajemy cukier i mieszamy trze paczką na jednolitą masę- nie ubijamy. Dodajemy mąkę i mieszamy. Dodajemy roztopioną masę czekoladową i ponownie wszystko mieszamy. Wlewamy masę do przygotowanych foremek i wstawiamy do piekarnika. Pieczemy przez 9 minut . Masa delikatnie urośnie, będzie ścięta po bokach i na wierzchu, ale w środku

KuchcikoweLove
Babka z makiem 211

szklanki cukru 6 jajek (L) 3 szklanki mąki pszennej  15 g proszku do pieczenia 125 ml mleka 30 dag masy makowej z puszki  lukier lub biała polewa czekoladowa cukiereczki, posypka kolorowa Masło miksuję z cukrem, aż ten się rozpuści, następnie dodaję po jednym ( całym ) jajku , cały czas miksując. Mąkę przesiewam z proszkiem do pieczenia i dodaję do ciasta

Takie tam pichcenie

Proponowane wyszukiwania