Domowe maślane ciasteczka, biało-czarne, czyli dwa w jednym. Zadowolą miłośników jasnych i czekoladowych ciasteczek. Dużo mniej przy nich pracy, bo odpada mozolne wycinanie foremką. Wystarcz złożyć dwa płaty ciasta, pociąć, skręcić i gotowe. Bardzo łatwo je zrobić i pięknie się prezentują. Na drugi dzień zdecydowanie smaczniejsze. Składniki: 300 g maki orkiszowej 75 g cukru/ksylitolu na czubek noża proszku
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!ciasto w ściereczkę lub folię, by nie wyschło. Bardzo lekkie, aromatyczne, z mnóstwem bakalii w środku. Ja mojego keksa polałam lukrem, można również posypać cukrem pudrem lub polać polewą czekoladową. Polecam! Składniki: Ciasto: 180 g miękkiego masła 300 g mąki pszennej 180 g cukru 1 opakowanie cukru waniliowego (16 g) 3 łyżki miodu 2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli
Nastoletnie Wypiekaniełyżeczki proszku do pieczenia ½ łyżeczki sody oczyszczonej ½ łyżki przyprawy do piernika ¼ szklanki jogurtu naturalnego ¼ szklanki mleka ¼ szklanki miodu ¼ szklanki brązowego cukru 1 malutkie jajko Szczypta soli 25ml oleju 50g czekoladowych drobinek (kropelek) do wypieków W misce mieszamy składniki suche: przesiewamy mąkę, proszek do pieczenia oraz sodę. Dodajemy sól, cukier i przyprawę korzenną. W drugim naczyniu mieszamy składniki mokre
Kolizje Smakówwykrawać dowolne kształty.Ułożyć ciasteczka na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia . Piec maksymalnie 10 min w 170'C Ciasteczka wystarczy posypać cukrem pudrem , można również oblać polewa czekoladową. Ja natomiast dla wzmocnienia pomarańczowego smaku oblałam je lukrem. W tym celu należy zrobić gęsty lukier , tak jak w tym przepisie ( KLIK ) Następnie do 2 czubatych łyżek
Malinowa Kawiarenkakakaowa: Żelatynę zalać niewielką ilością wody zimnej (ok 2-3 łyżki). Pozostałe składniki roztopić i doprowadzić do wrzenia. Gdy żelatyna napęcznieje podgrzać do całkowitego rozpuszczenia i wymieszać z polewą czekoladową. Wystudzić. Pierwszy blat ułożyć w foremce, posmarować masą budyniową. Można wstawić do lodówki na chwilę aby masa stwardniała. Na masę wylać tężejącą masę jabłkową, przykryć drugim blatem. Polać polewą
Smakołyki Asipłatki jaglane na mleku sojowym z granatem (rownież w środku) i czekoladowym deserkiem ryżowym~ Deserek to kolejny słodki upominek od Mamy ♥ Zna się już na wegańskich produktach i wie co lubię :D ♥ Wczorajsza wycieczka samochodem udana - ofiar ani mandatów nie ma :D Zaczynamy nowy tydzień...Będzie ciężki - codziennie sprawdzian...I to z najgorszych przedmiotów :( Nauczyciele wariują przed świętami -.- A właśnie
breakfast of dreamsrównomiernie rozsmarowujemy białą masę a na środku wykładamy pasek odłożonej masy kakaowej. Całość przy pomocy papieru do pieczenia składamy w trójkąt, wyrównujemy. Wkładamy do lodówki. Po stężeniu polewamy polewą czekoladową. Dowolnie dekorujemy
Domowy Smak Jedzeniaśmietanki 30-36% 1-2 śmietan-fixy (opcjonalnie) 1-2 łyżki cukru pudru (do smaku) 2 łyżki soku z cytryny Dodatkowo: cukier puder do oprószenia (można zrobić polewę czekoladową) Wodę z margaryną i solą zagotować w niewielkim garnuszku. Garnuszek zdjąć z ognia i energicznie mieszając - dodać mąkę. Całość ponownie postawić na ogień i podgrzewać (cały czas mieszając
Di gotujenaklejać na nią dekorację (np. oczy czy nosy renifera). Poroże wykonać z przeciętego ostrym nożem precelka. Precelki wbić w reniferowe główki. Pozostawić całość do całkowitego zastygnięcia. Uśmiechy namalowa łam czekoladowym pisakiem, ale można to zrobić za pomocą roztopionej czekolady. Również oczy można wykona ć z czekolady lub z gotowych cukrowych cukierków . Życzę dobrej zabawy przy ozdabianiu! Z przepisu otrzymamy
Mania Wypiekaniamielonego kardamonu, 1/4 łyżeczki pieprzu. Dekorowanie: 1 opakowanie kuleczek zbożowych w różowej posypce Decorada Delecta, 1 opakowanie kuleczek zbożowych w czekoladzie Decorada Delecta, 1 opakowanie płatków czekoladowych Decorada Delecta, 1 opakowanie maczku smak truskawkowym Decorada Delecta, 1 opakowanie maczku smak mango Decorada Delecta, 1 opakowanie maczku tutti frutti Decorada Delecta . Lukier cytrynowy
SzczyptaSmaQotulone chrupiąca powłoczką. No i, oczywiście, nabite na patyk do szaszłyka. Nie byłabym sobą, gdybym przynajmniej nie próbowała zrobić coś inaczej, po swojemu. Tak właśnie powstały pieczone jabłka z czekoladowo-kajmakową polewą i prażonymi płatkami migdałowymi. Nie za mocno słodkie, delikatnie tylko chrupiące. Pyszne. W sam raz na zimowy deser. Składniki: 3 łyżki masła 4 łyżki mleka 2 płaskie łyżki
Codzienna kuchnia niecodziennaJakoś tak ciężko mi się było od niej oderwać, mimo że nie jestem słodyczowym łasuchem ;) 5. Z nadzieniem miętowym. Czy może być coś lepszego dla miłośnika mięty? ;) Połączenie miętowo- czekoladowe to istne szaleństwo dla naszych kubków smakowych. Nadzienie w tej czekoladzie jest bardzo orzeźwiające. Mniam! :) 6. Z nadzieniem wiśniowym Ta jedna czekolada niestety nie przypadła mi do gustu
Czerwona PorzeczkaPomyśleć, że nigdy nie robiłam czekoladowych pierogów... A z nadzieniem serowym lub owocowym są naprawdę smaczne. Te przygotowałam na pierwszy rzut i z małej porcji, ale kolejne będą zdecydowanie większe i dla całej rodziny :) Składniki: Na 10 sztuk Ciasto: 1 szklanka mąki + do podsypywania 2 łyżeczki kakao 1 łyżeczka cukru waniliowego 100ml mocno ciepłego mleka 10 truskawek (lub tyle
Kuchnia w czekoladzieCiasto świetne na Święta dla osoby, która się odchudza, chce coś urozmaicić lub prowadzi zdrowy tryb życia. Jest pyszne, wilgotne i mocno czekoladowe - mimo, że bez czekolady. Na drugie śniadanie lub deser po obiedzie idealne. Ma niewiele kalorii, jest naturalnie słodkie dzięki stewii i bananowi. Składniki: 1 puszka fasoli (fasole należy dobrze opłukać w zimnej wodzie) 5 łyżek naturalnego
Czarnawisienka