czekoladowe - 14235 przepisów (strona:571/949)

Puszysty sernik cytrynowy na chrupkim spodzie ze słodkim akcentem tutti frutti 158

też, barszcz... Czas na moje ukochane świąteczne ciasta. Bez jakiego ciasta nie wyobrażam sobie świątecznego stołu? Bez sernika. Tym razem postanowiłam przygotować go w delikatnie cytrynowej wersji na kruchym, czekoladowym spodzie ze słodkim owocowym akcentem tutti frutti. Serdecznie Wam polecam takie zestawienie smaków. Dodatkowym atutem tego przepisu jest fakt, że sernik uda się nawet z dość wilgotnego sera z wiaderka

Słodkie okruszki
Ciasto czekoladowo-owsiane z orzechami 133

www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com   Przepis wg Pawła Małeckiego ze strony Lidla. Ciasto jest pyszne - lekko wilgotne, mocno czekoladowe i pełne chrupiących orzechów! Dodatkowym atutem jest łatwość jego przygotowania. (Tortownica o średnicy 24 cm) 250g płatków owsianych 400 ml mleka 2% 120g masła 220g cukru 3 jajka 80g mąki pszennej 1 płaska łyżeczka sody 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia

Di gotuje
Sernik piernikowy według przepisu Pawła Małeckiego 394

ubijamy z cukrem trzcinowym i cukrem waniliowym na puszystą masę. Mąkę pszenną, mąkę ziemniaczaną oraz proszek do pieczenia przesiewamy przez sito, następnie łączymy z ubitymi jajkami i przestudzoną masa czekoladową. Całość przelewamy do prostokątnej foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w temperaturze 160 stopni przez około 18-20 minut. Upieczone ciasto odstawiamy do ostygnięcia. Ścinamy górną warstwę ciasta i kruszymy

Kolizje Smaków
Ciasto czekoladowo-orzechowe 187

Bardzo proste, mocno czekoladowe, lekko wiglotne i chrupiące od orzechów takie właśne jest to ciasto. To ciasto w sam raz dla miłośników czekolady i dla osób, które nie przepadają za ciastami z kremem. Kilka akcentów świątecznej dekoracji i mamy  fajne ciasto na świąteczny stół. Inspiracje na to ciasto zaczerpnęłam ze strony MojeCiasto.pl. składniki: 4 jajka 100 g cukru

Monia miesza i gotuje
Wegańskie ciasto czekoladowe, powtarzam z czekoladą, a nie ze skromnym kakao 159

Dokładnie od siedmiu lat, tylko raz w roku, czyli na święta Bożego Narodzenia piekę właśnie to ciasto czekoladowe. Po raz pierwszy w tym roku zrobiłam je wegańskie. Jest wyjątkowe, niech was nie zmyli skromy wygląd, z dnia na dzień coraz lepsze, bo nabiera wilgoci i czekolada osiada na jego spodzie. Należy je jeść dosłownie jak lekarstwo, bo ma tyle czekolady

greenscarf
Świąteczne renifery i bałwany w czekoladzie 127

okazji życzę wszystkim czytelnikom Krainy rodzinnych, zdrowych i bardzo słodkich Świąt Bożego Narodzenia! :) Potrzebne składniki: * herbatniki * paluszki zwykłe lub typu grissini * czekolada mleczna roztopiona * czekolada biała roztopiona * różnokolorowe posypki Czekoladowe renifery: Herbatniki z jednej strony zamoczyć w czekoladzie. Przykleić precle- jako rogi- oraz utworzyć oczka i nosek z posypek. Odstawić w chłodne miejsce do zastygnięcia. Bałwany w kapeluszach: Herbatniki

Kraina Miodem Płynąca
Gulasz sojowo-paprykowy ze Smakounem, świąteczny jarmark 245

Podczas weekendów na gości czekały dodatkowe atrakcje, np. pokazy pakowania prezentów lub przygotowania świątecznych ozdób oraz Wigilia Miejska. Organizatorzy zapowiadają, że jarmark będzie wydarzeniem cyklicznym. Opracowano na podstawie: jarmark . czekoladowe narzędzia, ciekawy pomysł na prezent :) Soy and pepper stew with Protein steak The stew is very satiating and even better the next day. The post’s been waiting for publication

Qlinarnie i Qlinarnie
Piernik z czekośliwką i marcepanem 137

szklanki cukru około 375 g 3 łyżki kakao 3 łyżeczki sody 200 ml śmietany przyprawa do piernika 250 g masła 400 g miodu Dodatkowo: powidła czekośliwka marcepan Polewa czekoladowa: 320 g masła 4 czekolady (gorzkie lub słodkie zależnie jak lubimy my z mamą dajemy na ogół 2 mleczne i 2 gorzkie0 Przygotowanie:   Miód z przyprawami zagotowujemy, zestawiamy z palnika

Lili w kuchni
Podchmielone śliwki w czekoladzie 195

można było kupić bez problemu w większości sklepów. Teraz choć nadal można je kupić, niestety nie jest to już w smaku ta sama śliwka i czekolada jakby też mniej czekoladowa... Postanowiłam więc zrobić śliwkę w czekoladzie sama podkręcając ją dodatkowo aromatycznym rumem i słodkim marcepanem. Efekt zachwyci każdego wielbiciela śliwek w czekoladzie bo to po prostu czysta poezja smakowych doznań

maniapieczenia
Korzenne gwiazdki z polewą czekoladową 173

zapach unosi się w całym domu podczas pieczenia tych ciasteczek. Bardzo łatwe i szybkie do zrobienia. Nie wymagają leżakowania - są gotowe do zjedzenia od razu po upieczeniu. Zanurzone w czekoladowej polewie. Mocno przypadły nam do gustu, polecam! Składniki: 100 g zimnego masła 50 g cukru pudru 125 g mąki pszennej mała szczypta soli 1 łyżeczka przyprawy do piernika

Domowa cukiernia Ewy
Makowiec na czekoladowym spodzie, z dodatkiem kandyzowanej skórki cytrusowej i orzechów 141

mieszając. Dodać melasę, ponownie wymieszać do uzyskania konsystencji płynnej czekolady.  Jajko z żółtkami ubić z resztą cukru. Mąkę przesiać z sodą i dobrze wymieszać z ubitymi jajkami, masą czekoladową z garnuszka i śmietaną.  Formę wysmarować masłem i obsypać bułką tartą. Nałożyć do niej ciasto i piec w temperaturze 180 stopni przez około

Codzienna kuchnia niecodzienna
Serca z Bazylei i garść priorytetow 165

jakich dzisiaj chciałam Wam wspomnieć wymagają leżakowania więc trzeba się za nie zabrać dzień przed pieczeniem. Przepis podpatrzyłam u Anny na blogu  Addio Pomidory . Ciasteczka są intensywnie czekoladowe, chrupiące i baaaardzo pyszne! Serca z Bazylei 100 g gorzkiej czekolady, połamanej 250 g mielonych migdałów 250 g cukru pudru 1 łyżeczka kakao 1/4 łyżeczki cynamonu szczypta mielonych goździków 2 białka

Dzieje kuchennej Wiewióry
Wstęgi ozdobne z kakao ,z bakaliami- propozycja na Wigilię 136

pysznie , a w wigilię będzie powtórka! Dla miłośników czekolady i bakalii...niebo w gębie! Składniki wstęgi ozdobne z kakao E.Wedel  Makarony Polskie biała czekolada lub gotowa biała polewa czekoladowa olej kokosowy nierafinowany extra virgin  Skworcu morele suszone  Kresto figi suszone mieszanka studencka orzechy włoskie listki mięty Makaron ugotuj jak nakazuje producent. Ja gotowałam w niskim i szerokim

Z Kuchni Do Kuchni
Babka pomarańczowo-czekoladowa 191

mąki 4 jajka 2 łyżeczki proszku do pieczenia 75 ml mleka skórka starta z jednej pomarańczy kilka łyżek soku z pomarańczy 70 g czekolady (gorzkiej lub mlecznej) polewa czekoladowa kandyzowana skórka pomarańczowa Masło ucieramy z cukrem na miękki puch. Nie przerywając ucierania dodajemy po jednym jajku. Następnie wsypujemy partiami mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i dolewamy mleko. Dodajemy posiekaną

My simple kitchen