Składniki: 1 opakowanie kwadratowych lub okrągłych andrutów 25 dag dobrej chałwy, najlepiej czekoladowej - jak ktoś lubi dużo "kremu w środku" polecam dodać nieco więcej chałwy bo wchodzi ona na styk do przepisu ;) i nie ma nadmiaru 25 dag miękkiego masła (ja użyłam podróbki masła) Wykonanie: Siekamy chałwę i wrzucamy do wysokiego naczynia. Miksujemy na gładką masę i dodajemy po kawałkach
W Moim Magicznym DomuMój pierwszy tort :) Bardzo mocno czekoladowy :) Składniki: 200 gr gorzkiej czekolady 6 jajek 150 gram masła 15 gram cukru 135 gram mąki 20 gram kakao 200 gram konfitury morelowa 150 gram mlecznej czekolady 160 gram śmietanki kremówki szczypta soli Wykonanie: wyjątkowo dodam jutro
W Moim Magicznym Domuwylewamy do kwadratowej blaszki wysmarowanej tłuszczem i obsypaną mąką. Można tez użyć papier do pieczenia i pieczemy w 180*C przez 45 minut Kiedy ciasto nam ostygnie. Robimy polewę czekoladową roztapiając w garnuszku masło z czekoladą i wylewamy gotową słodką masę na nasze ciasto. i tak oto mamy batonika kokosowego w cieście
W Moim Magicznym Domuskładników. Płynne ciasto wylewamy do keksownicy pieczemy 50-60 minut w temperaturze 180*C Gotowe i ostygnięte ciasto można udekorować orzechami , kokosem i różnorodną polewą. Ja wykorzystałam polewę czekoladową dodając odrobinę kokosu na górę. Polewę robimy poprzez stopienie magrgarny w garnku i dodaniu pozostałych składników i wymieszaniu. Smacznego
W Moim Magicznym Domusię mleka). Pozostawiamy do wystygnięcia, następnie łączymy z serkiem waniliowym. Banany obieramy, kroimy wzdłuż na pół i skrapiamy sokiem z 1/2 cytryny aby banany nie ściemniały. Na każdy czekoladowy naleśnik wykładamy 2-3 łyżeczki masy budyniowej, następnie kładziemy na brzegu banana i zwijamy w rulon. Posypujemy resztą cukru pudru no i... Smacznego
W Moim Magicznym Domupozostawiamy je do ostudzenia. Margarynę ucieramy na puch dodając wystudzone mleko oraz mleko w proszku mieszając krem aż uzyuska jednolitą masę Polewa : Ciasto przekładamy masą a na górę polewamy czekoladową polewę , którą uzyskamy roztapiając czekoladę z 6 łyżkami mleka
W Moim Magicznym Domulodówki do ostudzenia. *** Ciasto niestety jest trochę pracochłonne ale bardzo dobre ;) tak więc trud się opłaca. Już niedługo mam dla was bardzo fajne nowe przepisy ... co powiecie na czekoladowe naleśniki z bananem ? :D to moja kolejna propozycja ;) PS: MOŻNA MNIE POLUBIĆ NA FACEBOOKU ! szukaj na blogu lajka
W Moim Magicznym DomuPrzedstawiam wam przepyszny i zarazem prosty przepis na bezy czekoladowe z cynamonem :) cud miód i bez w ustach :) Składniki: 4 białka 20 dag cukru pudru ( dwie szklanki ) 0,5 łyżeczki cynamonu 3 łyżki startej czekolady Wykonanie: Białka ubijamy na sztywno. Dodajemy stopniowo cały czas miksując cukier puder, czekoladę i cynamon. Piekarnik nastawiamy na temperaturę 160*C i na blaszce wyłożonej
W Moim Magicznym Domucukrem, następnie dodajemy ser, a a samym końcu budyń waniliowy. Gotową masę wylewamy na ciasto. Sernik pieczemy przez 50-60 minut w temp. 180*C Ostudzone ciasto polewamy polewą czekoladową, którą uzyskamy, roztapiając czekoladę w kąpieli wodnej czy też w rondelku. Do roztopionej czekolady dodajemy śmietanę, mieszamy i wylewamy na sernik. Ciasto można dodatkowo posypać wiórkami, bądź posypką :) Smacznego
W Moim Magicznym Domukakao ok. 24 sztuk wiśni w spirytusie 1 szklanka mleka 0,5 szklanki oleju 1 jajko 2 łyżeczki proszku do pieczenia Dodatkowo: polewa do muffinek ( można samemu zrobić ) posypka czekoladowa 12 papilotek Wykonanie: Jeżeli chodzi o babeczki, nie wiem czy już tego gdzieś nie pisałam , ale jest to mechaniczna robota i zawsze taka sama. Najpierw mieszamy ze sobą same suche
W Moim Magicznym Domupierwszy blat ciasta, smarujemy pierwszą częścią masy z rodzynkami. Przykrywamy drugim blatem, smarujemy drugą częścią masy z rodzynkami. Przykrywamy ostatnim blatem i dekorujemy pozostałą masą (tą bez rodzynek) oraz czekoladowymi lub cukrowymi ozdobami. Wkładamy do lodówki na 12 godzin. Smacznego! :) Przepis na blaty pochodzi ze strony Fabryka kulinarnych inspiracji
My Culinary ArtPiernik staropolski dojrzewający Wg. Lucyny Ćwierczakiewiczowej Czas przygotowania: pieczenie 20 minut + leżakowanie 4 dni Opis wykonania: we wpisie tutaj Składniki: domowe powidła Polewa czekoladowa Proporcje na na jeden piernik: Składniki: 50 g masła 45 g cukru pudru 3 łyżki mleka 2 czubate łyżki kakao orzechy Wykonanie: Przygotowane uprzednio ciasto wyjmujemy
Kulinarne przygody GatitySernik powinien odstawać od formy i być lekko rumiany.) Po ostudzeniu ciasto wstawić do lodówki (najlepiej na całą noc). Przed podaniem udekorować plasterkami świeżej pomarańczy. (Dodatkowo posypałam okruchami ciastek czekoladowych i ułożyłam mini herbatniki w polewie pomarańczowej
Di gotujewódki (krupnik) pół szkl cukru 200 g czekolady deserowej (ja użyłam kulek czekoladowych Favorina z lidla 350 ml mleka zagęszczanego nie słodzonego Mleko wlać do rondelka, dodać czekoladę i cukier, wstawić na ogień i ogrzewać ciągle mieszając. Kiedy czekolada się rozpuści przestudzić i wymieszać z wódką, schłodzić i od razu można degustować
Gotowanie jest łatwealkoholem. Wymagało to naprawdę dużo wysiłku i czasu. Jak rodzicie nie widzieli, babcia pozwalała mi zamoczyć w ajerkoniaku palca. Co to były za delicje! Co to były za delicje! Czekoladowe beczółki z adwokatem po dziś dzień są jednymi z moich ulubionych. Muszę jednak przyznać, że w którymś momencie życia, tak mniej więcej w szkole średniej, zapomniałam o ręcznie „kręconych
Jem więc Jestem