czekoladowe - 14735 przepisów (strona:573/983)

Mazurek kajmakowo-czekoladowy 133

zagnieść. Wyłożyć do przygotowanej formy i nakłuć widelcem. Piec w temperaturze 190°C przez 20 minut, do złotego brązu. Najlepiej użyć gotowej masy toffi w puszce Składniki na masę czekoladową: 170 g mlecznej czekolady 3 - 4 łyżki masła Czekoladę rozpuszczać w kąpieli wodnej, dodając stopniowo masło. Polewa powinna mieć taką gęstość, by można ją było swobodnie wylać z rondelka

Kubki smaku
Niebo-placek z jabłkami i orzechami 202

lekko kwaśne) 2 łyzki cukru 2 łyżki soku z cytryny Masa orzechowa: 25 dag. orzechów włoskich 1 szkl. mleka 200 g. masła 3/4 szkl . cukru pudru Do dekoracji: polewa czekoladowa- 4 łyżki śmietanki kremówki ewentualnie mleka, 100g. czekolady mlecznej- Smietanke doprowadzić do wrzenia, wyłączyć gaz i wrzucić kostki czekolady. Zostawić pod przykryciem na 5 min i rozmieszać, polewać placek odrazu

Kubki smaku
Obłędne ciasteczka cynamonowe 179

ciasteczka cynamonowe. Postanowiłam je zrobić jeszcze przed świętami i już była kolejna powtórka co się rzadko u mnie zdarza,gdyż uwielbiam piec nowości. Zapraszam... Skala smaku 10/10- z pomadą czekoladową są wyborne jednak bez niej również smakują wyśmienicie. Źródło "moje wypieki"   Składniki na około 30 - 40 sztuk ciastek: 180 g masła, zimnego 90 g cukru pudru 230 g mąki

Kubki smaku
Świąteczny tort. 243

najlepszy będzie pomarańczowy) 400 ml śmietany kremówki 30-36% 250 g sera mascarpone ok 2-4 łyżki cukru pudru cynamon do smaku kuleczki zbożowe w różowej skorupce Delecta kamyczki czekoladowe Delecta zielony barwnik spożywczy 250 ml śmietany kremówki 30-36% 250 g sera mascarpone  cukier waniliowy Delekta 1 łyżka cukru pudru Wykonanie: Ubijamy na sztywno białka, dodajemy po łyżce

Malinowe Pocałunki
Rożki z ciasta francuskiego z budyniem 196

takich, bardzo nam miłych, ale niezapowiedzianych gości więc przygotowaliśmy rożki i tarty z budyniem. Tarty niestety nie dotrwały do zdjęć :) Składniki 1 opakowanie ciasta francuskiego 1 opakowanie budyniu (waniliowy, czekoladowy lub wasz ulubiony) 350 ml  mleka 2-3 łyżki cukru (jeśli budyń był bez dodatku cukru) gruby cukier kryształ do posypania 1 jajko (rozmącone)  Sprzęt papier do pieczenia

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Przepisy na Sylwestra – wesołej zabawy! 1171

Sałatka z kurczaka i awokado Desery na Sylwestra Śliwka w czekoladzie Deser gino Snikers bez pieczenia Pieczywo Oliwkowe zawijańce Bułki ala pizza Nadziewane bajgle Ciasta i ciasteczka Faworki Krajanka czekoladowa Brownie z kawałkami czekolady …I na koniec mój ulubiony drink mohito . Szczęśliwego Nowego Roku 2016 The post Przepisy na Sylwestra – wesołej zabawy! appeared first on Blog kulinarny - codojedzenia.pl

codojedzenia
Wegański DOMOWY MARCEPAN Z CUKREM KOKOSOWYM 180

wigilijną noc, nie zjedzone jeszcze całkiem siedzą sobie w lodowce i nadal smakują bardzo dobrze, więc bez obaw można robić na kilka dni, choć może wtedy bez polewania sosem czekoladowym, lepiej na świeżo. Oczywiście robiłam taką masę już nie jeden raz ale do tej pory jakoś nie znalazła się na blogu, więc będzie teraz, póki mam te zdjęcia ;) Ja robię

Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIE
Czekoladowa paczka 217

zapraszam na tę stronę ( klik ).  Co było w paczce? Tak jak wspomniałam, 5 różnych czekolad, każda z nadzieniem. I tak do wyboru mamy warianty: * czekolada mleczna z nadzieniem czekoladowym i śliwkowym  Myślę, że ta bardzo mi posmakuje, połączenie trufli ze śliwkami jest po prostu bajeczne. * czekolada mleczna z nadzieniem toffi i bananowym  Ta czekolada znajdzie się

W poszukiwaniu inspiracji
Ciasto czekoladowo buraczane 193

Według mnie to jedno z najlepszych ciast jakie ostatnio piekłam.  Ciasto jest mocno czekoladowe i bardzo wilgotne w środku. Ciasto to jest pyszne i na pewno nie raz jeszcze go przygotuje. Świetnie nadaje się również na święta. Składniki: ciasto: 200 g buraków 100 ml oleju 150 g cukru trzcinowego 200 g mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia

Mama Gotuje
Migdałowe kulki z fasoli 185

ugotowanej fasoli typu Jaś 3/4 szklanki cukru pudru 1/2 kostki margaryny (użyłam masła) aromat migdałowy Do obtaczania: stopiona czekolada wiórki kokosowe brązowy cukier posypka cukrowa rozdrobnione wafelki w polewie czekoladowej rozdrobnione ciastka   Fasolę zmielić (zblendowałam). Margarynę/masło utrzeć z cukrem, dodać fasolę i kilka kropli aromatu migdałowego. Masę dobrze schłodzić i wilgotnymi dłońmi uformować kulki o wielkości orzecha

Di gotuje
Chałowe Andruty 159

Składniki: 1 opakowanie kwadratowych lub okrągłych andrutów 25 dag dobrej chałwy, najlepiej czekoladowej - jak ktoś lubi dużo "kremu w środku" polecam dodać nieco więcej chałwy bo wchodzi ona na styk do przepisu ;) i nie ma nadmiaru 25 dag miękkiego masła (ja użyłam podróbki masła) Wykonanie: Siekamy chałwę i wrzucamy do wysokiego naczynia. Miksujemy na gładką masę i dodajemy po kawałkach

W Moim Magicznym Domu
Tort Sachera 146

Mój pierwszy tort :) Bardzo mocno czekoladowy :) Składniki: 200 gr gorzkiej czekolady 6 jajek 150 gram masła 15 gram cukru 135 gram mąki 20 gram kakao 200 gram konfitury morelowa 150 gram mlecznej czekolady 160 gram śmietanki kremówki szczypta soli Wykonanie: wyjątkowo dodam jutro

W Moim Magicznym Domu
Ciasto z batonikami Bounty 180

wylewamy do kwadratowej blaszki wysmarowanej tłuszczem i obsypaną mąką. Można tez użyć papier do pieczenia i pieczemy w 180*C przez 45 minut Kiedy ciasto nam ostygnie. Robimy polewę czekoladową roztapiając w garnuszku masło z czekoladą i wylewamy gotową słodką masę na nasze ciasto. i tak oto mamy batonika kokosowego w cieście

W Moim Magicznym Domu
Piernikowy keks na konfiturze 154

składników. Płynne ciasto wylewamy do keksownicy pieczemy 50-60 minut w temperaturze 180*C  Gotowe i ostygnięte ciasto można udekorować orzechami , kokosem i różnorodną polewą. Ja wykorzystałam polewę czekoladową dodając odrobinę kokosu na górę. Polewę robimy poprzez stopienie magrgarny w garnku i dodaniu pozostałych składników i wymieszaniu. Smacznego

W Moim Magicznym Domu
Czekoladowe Naleśniki z Bananami 181

się mleka). Pozostawiamy do wystygnięcia, następnie łączymy z serkiem waniliowym. Banany obieramy, kroimy wzdłuż  na pół i skrapiamy sokiem z 1/2 cytryny aby banany nie ściemniały. Na każdy czekoladowy naleśnik wykładamy 2-3 łyżeczki masy budyniowej, następnie kładziemy na brzegu banana i zwijamy w rulon. Posypujemy resztą cukru pudru no i... Smacznego

W Moim Magicznym Domu

Proponowane wyszukiwania