proszek) i wymieszać delikatnie, wyłożyć na patelnię formując chmurkę. Smażyć po 5 minut z każdej strony. W miseczce wymieszać składniki na krem. Wyłożyć na bezę i posypać wiórkami czekoladowymi. Smacznego
Chocolate Muffin BlogPomiędzy jednymi, a drugimi pączkami przepis na coś lżejszego ;) Mocno czekoladowe, przepyszne i bardzo zdrowe trufle. Są niezwykle łatwe i szybkie do zrobienia. Pachną obłędnie... Tak, jak pachnieć może tylko pomarańcza z czekoladą Z dodatkami można dowolnie kombinować - dodawać różne orzechy, obtoczyć można je w czekoladzie, wiórkach kokosowych czy tak jak w moim przypadku, w gorzkim kakao. Deser w lekkim
Domowa cukiernia Ewyparyski a zwieńczeniem będzie tort naleśnikowy :) Widziałam gdzieś kiedyś tort zrobiony z naleśników. Nie pamiętam jaką masą był przekładany. Ja wymyśliłam, że idealny będzie do tego krem paryski. Ta czekoladowa bita śmietanka, naleśniki, owoce i orzechy to wyśmienite połączenie smaków. Zapraszam :) Tort naleśnikowy Składniki: 8-10 naleśników np. razowych ( przepis tutaj ) krem paryski z podwójnej porcji ( przepis tutaj ) banan kiwi
Pyza i Surówkalitr śmietany kremówki * łyżka cukru pudru * słoiczek dżemu malinowego * 200g świeżych malin * szklanka ciepłej, przegotowanej wody * sok z połowy cytryny * kolorowe lentylki do dekoracji * podłużne biszkopty do dekoracji * czekoladowe literki do dekoracji Przygotowanie : Wystudzony biszkopt przekroić na 3 części. Kremówkę ubić z cukrem pudrem, dodać rozdrobnione maliny. Każdy blat polać odrobiną wody z cytryną, posmarować dżemem
Magiczne Życie MartyPokazuję i drugi torcik urodzinowy dla córki koleżanki z pracy. Tym razem dla starszej dziewczynki. Kolorowy i mocno czekoladowy. Polecam! Składniki : * biszkopt z tego przepisu jest najlepszy * litr śmietany kremówki * łyżka cukru pudru * słoiczek dżemu wiśniowego * szklanka ciepłej, przegotowanej wody * sok z połowy cytryny * kolorowe lentylki do dekoracji * rurki waflowe do dekoracji * 200g czekolady mlecznej * 100ml kremówki Przygotowanie : Wystudzony
Magiczne Życie Martypodgrzać. Na sam koniec wlać rozpuszczoną żelatynę i całość wymieszać ze sobą. Z rondelka odlać 1 i 1/4 szklanki mleka. Do pozostałego mleka wsypać kakao oraz zmielone orzechy. Masę czekoladową wlać do szklanek. Wstawić do lodówki. Gdy stężeje to wlać pozostałe mleko (białą warstwę). Ponownie wstawić do lodówki. Podawać dopiero wtedy, gdy biała masa stężeje
UgotowaćOreo albo się lubi albo nie. Ja bardzo lubię szczególnie te mocno czekoladowe i kruche ciasteczka. Tym razem miałam okazję wypróbować mini oreo i szczerze powiem, że jakoś bardziej mi się spodobały. Raz, że mają mniej kremu a dwa są takie na raz. Poza tym jest ich więcej, więc są bardziej podzielne. Dodałam je do muffinek oraz do kremu
Ala piecze i gotujednia miksujemy z ulubionymi dodatkami. U mnie była to nutella, namoczone suszone śliwki i namoczone orzechy nerkowca. Gotową gryczankę podałam ze świeżymi owocami. Uwaga! Nutellę można zastąpić domowym kremem czekoladowym (np. zmiksowane daktyle, banan i kakao lub zmiksowane suszone śliwki z kakao). Składniki (na 2 porcje): 100 gram surowej kaszy gryczanej niepalonej (biała) 100 gram orzechów nerkowca 5-6 suszonych
Mango Papajaporcję masy o długości około 12 cm. Churros smażyć ze wszystkich stron do złotego koloru. Usmażone odsączyć na papierze ręcznikowym. Jeszcze ciepłe obtaczać w cukrze. Podawać, np. z sosem czekoladowym, kajmakiem. Smacznego! Inspiracja/ źródło: Moje Wypieki
Nastoletnie Wypiekaniesłonecznika. Dokładnie wymieszać. Biszkopt przekroić poziomo na dwa blaty. Wyłożyć masę i kolejny biszkopt. Górę ciasta można wedle uznania posmarować pozostawionym kajmakiem i posypać ziarnami słonecznika lub ozdobić polewą czekoladową. Gotowe! Przepyszna bomba kalorii gotowa
Tagebuch po polskuodstawiłam na całą noc). Foremkę z ciastem przykrywamy deseczką i odwracamy do góry dnem. Najpierw zdejmujemy formę, a następnie papier. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem, lub polewamy polewą czekoladową. Życzę smacznego
Kulinarne życieCiasto, które wszyscy znają i kochają, tradycyjny murzynek polany polewą czekoladową. Murzynek Składniki: - 250 g margaryny - 2 szklanki cukru - 1 op. cukru waniliowego - 0,5 szklanki mleka - 4 łyżki kakao i 3 łyżeczki na polewę - 4 jajka - 2 szklanki mąki - 2 łyżeczki proszki do pieczenia - 100 g masła - 3 łyżki wody Przygotowanie: W garnku roztapiamy margarynę, dodajemy
Kulinarne życieKruche kakaowe ciasteczka napakowane pysznymi dodatkami. Gorzka czekolada, różne orzechy, żurawina…czego chcieć więcej? Kubka kawy i chwili dla siebie :) Przepis inspirowany przepisem na ciasteczka czekoladowe z książki „Cukiernia Lidla”. Na 14 sztuk: 170 g mąki pszennej 100 g cukru trzcinowego 25 g surowego kakao łyżeczka sody 140 g miękkiego masła jajko 50 g orzechów włoskich
Mienta blogjednej osoby. Tradycyjne to Othello , które pokazywałam Wam w poprzednim wpisie , a także gåsebryst , którego indywidualny wygląd zależy od fantazji cukiernika. Tym razem przygotowałam białe z truskawkami i czekoladowymi ornamentami. Te maleństwa to babeczki wypełnione kremem cukierniczym i udekorowane - a jakże! - bitą śmietaną. Robiło się ciepło, sezon na wytęsknione truskawki właśnie się zaczął, nie mogłam się im więc oprzeć
Pożeraczka, czyli raz adobrzepure *na dole posmarowane pure dyniowym pieczone "pierogi" z farszem z ciecierzycy i suszonych pomidorów z camembertem Pieczony kawowy jagielnik, na spodzie lekko orzechowym i polewą czekoladową (vegan
More food, love and dreams