Składniki: 4 jajka 4 łyżki mąki tortowej 4 łyżki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka oleju 1 łyżka kakao krem czekoladowy 200 g śmietany kremówki 30% 1 mały serek mascarpone 2 łyżki kakao 1 czekolada mleczna 1 łyżka cukru pudru krem orzechowy 250 g mielonych orzechów włoskich 1 szklanka mleka 3/4 szklanki cukru 1 cukier wanilinowy
kgwjanczewodomowego mleko kokosowe zostaje nam zmielona i odtłuszczona miazga, którą po wysuszeniu i zmiksowania możemy dodawać do innych dań. Taka bezglutenowa mąka kokosowa to znakomity dodatek do ciast np. czekoladowego. Nośnikiem aromatów jest tłuszcz, odtłuszczona mąka jest bardziej delikatna i mniej aromatyczna od wiórków kokosowych. Rozluźni ciasto z czerwonej fasoli i otuli aromatyczne gruszki obgotowane w przyprawach korzennych - znakomity zestaw
SzczyptaSmaQskładniki: 250 g mąki 100 g cukru 100 g masła 150 ml mleka 2 jajka 50 g czekolady deserowej, posiekanej 2 łyżki kakao 1 i 1/2
Domowy Smak JedzeniaCiasto czekoladowe Składniki na ciasto: 1 szklanka mąki ryżowej 1/4 szklanki mąki kasztanowej 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej 1/2 szklanki mąki gryczanej 300 ml mleka ryżowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody oczyszczonej 3 łyżki kakao agawa 1/2 szklanki oleju dżem wiśniowy (opcjonalnie do przełożenia) migdały (opcjonalnie) Składniki na polewę: 10 daktyli 1 szklanka mleka ryżowego 3 łyżki
nietadietaPudding czekoladowy Składniki: 8 łyżek kaszy jaglanej 1 banan 4 łyżki kakao 3/4 szklanki mleka ryżowego agawa (lub miód) Ugotowałam kaszę jaglaną, ostudziłam i przełożyłam do miski. Dodałam obranego banana, kakao, mleko i agawę. Wszystkie składniki zmiksowałam na gładko. Dziś miałam ochotę na coś szczególnie słodkiego, dlatego przygotowany pudding polałam dodatkowo agawą. Dla urozmaicenia smaku dodałam kawę rozpuszczalną, która szybko
nietadietaBudyń czekoladowy Składniki: 2 szklanki mleka roślinnego 4 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki kakao miód Z mleka odlałam pół szklanki, resztę zagotowałam. W połowie szklanki mleka rozmieszałam mąkę ziemniaczaną i kakao. Do gotującego się mleka dodałam rozmieszaną mąkę z kakao. Dodałam miód. Energicznie mieszając gotowałam budyń ok 1 minuty. Budyń szybko i wspaniale gęstnieje. Następnym razem z dodatkami owocowymi
nietadietaMuffinki czekoladowe Składniki: 1 szklanka mąki ryżowej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki mąki gryczanej 4 łyżki oleju kokosowego 1 szklanka mleka ryżowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia BIO syrop z agawy 5 łyżek kakao dżem wiśniowy Mąki wsypałam do miski, dodałam proszek do pieczenia, olej kokosowy, kakao i agawę. Wszystkie składniki wymieszałam na gładko za pomocą miksera. Jeśli ciasto
nietadietaczekoladowy Składniki: 4 zamrożone banany 200 ml mleka kokosowego 1 łyżka kakao truskawki Banany, mleko i kakao zmiksowałam w blenderze. Dodałam truskawki i mus gotowy:) Ps. z podanych składników wyszły 3 szklaneczki musu
nietadietaCiasto czekoladowe z czekoladą tortownica o średnicy 21 cm Składniki na ciasto: 1 szklanka mąki orkiszowej (uwaga!zawiera gluten, można zastąpić ryżową) 1/3 szklanki mąki kokosowej 2/3 szklanki mąki jaglanej 150 g masła kokosowego 1 szklanka mleka ryżowego 2 jajka 3 łyżki kakao ksylitol/agawa Polewa: 12 daktyli bez pestek 1 szklanka mleka ryżowego 2 łyżki kakao pół łyżki masła kokosowego
nietadietajajko sok z jednej pomarańczy 1 pomarańcza kawałek skórki z pomarańczy rodzynki agawa (miód/ksylitol) Składniki na część makową: 250 g maku 10 daktyli 1 jajko rodzynki Polewa czekoladowa: 10 daktyli bez pestek 1 szklanka mleka ryżowego 2 łyżki kakao Dodatkowo: płatki kokosowe polewa truskawkowa Kruche ciasto Składniki na kruche ciasto wymieszałam i wstawiłam do lodówki na 1 godzinę. Następnie
nietadietaTyle wytrwać, bo to już trzeci rok! :) Nawet nie zauważyłam jak szybko to minęło. Niestety tortu nie było, ale za to świętowałam urodziny bloga przy czekoladowym cappuccino, skubnęłam trochę sernika na zimno i ciasta marchewkowego. Blog przeszedł trzy zmiany i szykują się kolejne. Będą remonty, przebudowy, modernizacje i optymalizacje. Miejmy tylko nadzieję, że zmiany wzniosą blog na wyższy poziom
Pink Envelopeposiada piekarnika :D Cukru w nich nie znajdziecie, ale za to słodzone są daktylami i syropem klonowym. Bardzo sycące i bardzo zdrowe, do tego wegańskie :) Energetyczne batony w polewie czekoladowej bez cukru 8 daktyli bez pestek 40 g orzechów włoskich 2 łyżki otrąb owsianych 1 łyżka płatków owsianych 1 łyżka nasion chia 2 łyżki syropu klonowego 2 łyżki oleju kokosowego
FitKotlubi czekolady? Chyba nikt :) W dodatku na walentynki będzie idealna :) Czekoladowym babeczkom z różowym kremem w takim dniu chyba nikt się nie oprze :) A w środku mają niespodziankę :) Składniki: Muffinki: 1 i 1/2 szklanki mąki 1/3 szklanki oleju 2 jajka 1/2 szklanki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3/4 szklanki mleka 2 łyżki kakao 50 g czekolady mlecznej
Na Ciasteczkowych Papierachcukrem na sztywno, a następnie dodać serek mascarpone i delikatnie wymieszać. Z babeczek ściąć górę Każdą babeczkę udekorować kremem i przyłożyć wierzch babeczki posmarowany czekoladą babeczki z czekoladową czapeczką
O kuchni z uczuciemcukier całkowicie się rozpuści można zacząć ubijanie masy. Beza będzie bardzo gęsta i lśniąca. Ta beza jest idealna do babeczek hi hat jak również jako dodatek do maślanego kremu. Czekoladowe babeczki z bezą Korzystając z wyżej wymienionych porad na pewno Wam się uda przyrządzić idealną bezę. Przypominam, że porady kulinarne to temat przepisu miesiąca. Zapraszam. The post Beza
codojedzenia