ciasteczkowych papierach - Muffinki kokosowe z malibu Kulinarna Maniusia - Muffinki cytrynowe z czekoladą Ewa Czarnik - Muffiny z jabłkiem, cynamonem i kruszonką W mojej kuchni - Muffinki czekoladowe Moje domowe kucharzenie - Muffinki kokosowo - kakaowe
Ewusiowe Smakideser smakiem przypomina budyń czekoladowy, choć jest sto razy lepszy ;) Po ugotowaniu posypałam desery startą gorzką czekoladą, która od razu się rozpuściła, posypałam posypką i podałam z pysznymi paluszkami z otrębami i miodem . Najlepiej smakuje na ciepło, od razu po przygotowaniu... choć również można zjeść na zimno :) Paluszki są produktem ekologiczny, posiadają certyfikat BIO z dodatkiem miodu i otrąb. Stanowią
Aga w kuchninatłuszczoną i posypaną skruszonymi biszkoptami lub bułką tartą. Ciasto pieczemy w temperaturze 175 stopni C przez ok 30 minut do tak zwanego "suchego patyczka" po upieczeniu studzimy polewamy polewą czekoladowa przygotowaną z czekolady którą topimy w kąpieli wodnej z dodatkiem śmietany. Smacznego
kgwjanczewobabeczek, które delikatnie nadziewamy pyszną konfiturą z płatków róży . Swoje babeczki nadziałam konfiturą firmy Polska Róża obecnej na rynku już 35 lat. Smak konfitury idealnie komponuje się z czekoladowo-waniliowymi marmurkowymi babeczkami. Zachęcam Was do spróbowania. Składniki: (na 4 większe babeczki) 1 szklanka mleka 1 jajko klasy L 1/2 szklanki oleju 2 łyżeczki budyniu waniliowego (proszek) * 2 szklanki mąki
Słodkie okruszkipoczekają :) 300 ml śmietany kremówki 36% 250 g serka mascarpone skórka pomarańczowa z jednej pomarańczy 4 łyżki soku pomarańczowego 4 łyżki cukru pudru (lub według własnego smaku) posypka czekoladowa Śmietanę z cukrem ubić na sztywno. Dodać otartą skórkę z pomarańczy serek mascarpone i wyciśnięty sok z pomarańczy. Wszystko zmiksować. Przełożyć krem do pucharków, posypać posypką i ozdobić
O kuchni z uczuciemobrać i pokroić na płaskie kawałki. Dodać do ciasta, wsypać rodzynki i wymieszać. Na niewielkiej ilości rozgrzanego tłuszczu smażyć niewielkie placuszki. W czasie kiedy będą się smażyć przygotować sos czekoladowy: czekoladę połamać i razem z mlekiem (lub kremówką) umieścić w miseczce nad parą wodną i rozpuścić. Polać placuszki i posypać odrobiną wiórek kokosowych
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniadietę już dziś i zacznij gotować razem z Sylwetką Od Kuchni. Pozdrawiam Pan Sylwetka. KLIKNIJ i ZOBACZ PRZEPIS - SKŁADNIKI - ✔ 50 g Ryżu ✔ 100 g Wody ✔ 30 g Odżywki Białkowej Czekoladowej ✔ 100 g Jogurt typu Greckiego 0% ✔ 15 g Migdałów - WARTOŚCI ODŻYWCZE - Kalorie 420 Węglowodany 46,3 g Białko
Sylwetka Od Kuchninich zakochana i na pewno będę robić częściej. Pod warunkiem że mój blender nie zacznie strajkować :) Są bardzo zbite (ale w żadnym wypadku nie twarde), gęste, sycące i czekoladowe. No i słodkie, choć nie użyłam ani grama cukru czy słodzików. Daktyle załatwiają sprawę. REWELACJA! ****************************************************************************** Składniki (w zależności od grubości kawałków, mi wyszło 15 sztuk) 325 g daktyli suszonych
Powiedz dietom nieMleko i serek dokładnie wymieszać w garnku, delikatnie podgrzać, aż zrobi się ciepłe. Zdjąć z palnika, dodać mleko w proszku, kakao i miód. Zmiksować, najlepiej blenderem na jednolitą masę czekoladową. UWAGA! Nie zjeść wszystkiego prosto z miski ;) Dodać orzechy lub inne dodatki. Keksówkę wyłożyć folią spożywczą i przelać masę, wyrównać. Schłodzić w zamrażarce ok 3 godziny, następnie przechowywać
Chocolate Muffin BlogRogaliki budyniowe - kruche, rozpływające się w ustach. Gdy zasmakuje Wam taka wersja rogalików to możecie pokombinować dodając np. budyń toffi lub czekoladowy zamiast budyniu waniliowego. Składniki: 200 g mąki pszennej Młynomag, 100 g cukru, 120 g masła, 1 opakowanie budyniu waniliowego, 1-2 kropelki olejku waniliowego, 2 żółtka, 1 łyżka kwaśnej śmietany. Przygotowanie: Do miski wsypujemy sypkie składniki
Aga w kuchninastępnie delikatnie mieszamy z serkiem i rozpuszczoną żelatyną. Wykładamy na ciasto. Czekoladę rozpuszczamy z mlekiem w kąpieli wodnej i polewamy nią wierzch ciasta. Możecie także zrobić tradycyjną polewę czekoladową, bo ta z czekolady przy krojeniu "brudziła krem" co widać na zdjęciach. Smacznego
Cynamonowe szczęścieszejk owsiany banan-czekoladowe mleko sojowe-daktyle-kakao wszystko co dobre i słodkie w jednym, uwielbiam, potrzebuje za każdym razem mam nie pić kawy, za każdym razem kończę z kubkiem kawy, logika znacie może kogoś/sami studiujecie psychologię w Warszawie? polecacie/odradzacie jakąś uczelnię. bo sama nie wiem już co robić
More food, love and dreamsmigdały * kakao W jednym batonie (60 g) znajdują się: 235 kcal, 10 g tłuszczu, 29 g węglowodanów, 4,7 g białka, 4,9 g błonnika Smak czekoladowy nie jest zbyt mocny, a raczej delikatnie kakaowy. Słodkość jest wyważona w sam raz. W batonie można zauważyć drobinki orzechów i nasion, ale nie są to duże cząsteczki. Widoczne
Zdrowie na języku :P