czekoladowe - 14735 przepisów (strona:550/983)

Ajerkoniak – domowy likier jajeczny 241

miejscu np. garażu, piwnicy, spiżarni – ewentualnie w lodówce. Gdyby był zbyt gęsty – wystarczy go ogrzać do temperatury pokojowej. Ajerkoniak jest także podstawą innych likierów. Możemy otrzymać likier czekoladowy, dodając do ajerkoniaku tabliczkę rozpuszczonej gorzkiej, mlecznej lub białej czekolady (w przypadki słodkich czekolad można zmniejszyć ilość cukru). Likier kawowy otrzymamy dodając kawę w proszku lub mocne, podwójne espresso. Prosta

Poezja smaku
Czerwone babeczki 178

Cześć trochę trwało zanim dodałam coś więcej. Dziś mam dla Was pyszne, wilgotne w środku babeczki czekoladowe. Składniki na babeczki: 220g masła 150g brązowego cukru 210 g mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 4 jajka 4 łyżki kakao 1 łyżeczka ekstraktu rumowego 50 g startej gorzkiej czekolady Wszystkie składniki muszą być w temperaturze pokojowej. Mąkę, proszek i kakao przesiać

Panda i jej świat
Ciasto orzechowo-kakaowe na białkach 169

wymieszać i dodać do piany. Wlać ciasto do formy keksowej wyłożonej papierem do pieczenia. Piec około 60 minut w temp. 180 stopni Celcjusza. Po ostudzeniu można polać polewą czekoladową.   Smacznego

talerz przyjemności
Babka zebra 835

łyżki), białego i ciemnego. Piec w piekarniku nagrzanym do 170°C przez około 50 minut, do tzw. suchego patyczka. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem lub polać polewą czekoladową. Smacznego

Oryginalny smak
Czekoladowe ciasto :) bez laktozy i bez mąki pszennej 174

Czekoladowe ciasto Składniki: 1 szklanka mąki orkiszowej pół szklanki mąki kokosowej pół szklanki mąki ryżowej pół łyżeczki proszku do pieczenia BIO (opcjonalnie) 1 jajko 1 dojrzały banan pół szklanki oleju słonecznikowego 1 szklanka mleka ryżowego 3 łyżki kakao miód/agawa czekolada gorzka/posypka (opcjonalnie) Wszystkie składniki suche: mąki, proszek do pieczenia oraz kakao wymieszałam ze składnikami mokrymi: banan, jajko, olej, mleko

nietadieta
Wegańskie kulki jaglane w czekoladzie :) 135

delikatnie dłonie, aby masa jaglana nie przywiera i dało się łatwo ulepić kulki.  W naczyniu rozpuść kuwerturę.  Każdą kulkę nabij na wykałaczkę i obtocz z rozpuszczonej masie czekoladowej.  Pozostaw do całkowitego ostygnięcia

Zdrowie na języku :P
Babka czekoladowa 165

Przepyszna, wilgotna babka czekoladowa na świąteczny stół ☺ Powstała ze składników, z których zrobiłam muffiny (przepis wkrótce) i z pewnością na stałe zagości w naszym repertuarze ciast ☺ Dzisiaj proponujemy proporcje na 3 małe foremki do babki o średnicy 14 cm. Urocze ciasteczka można rozdać gościom do domów ☺ 1 godzina 3 foremki o średnicy 14 cm składniki: 2 jajka 150 g cukru

Ania i Marcin gotują
Puszysta babka kakaowa z jogurtem greckim 187

cukru pudru 2 jajka 250g jogurtu greckiego 100 ml mleka  200 g mąki 80 g kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody dowolna polewa czekoladowa (opcjonalnie)  kokos Przygotowanie: Mąkę, kakao, proszek do pieczenia i sodę przesiewamy do miski. Mleko łączymy z jogurtem. Masło ucieramy z cukrem pudrem na krem. Dodajemy jajka i wciąż ucieramy, aż wszystko

Tagebuch po polsku
CIASTECZKA CZEKOLADOWO - MIĘTOWE 147

roku, zamiast wielkanocnych mazurków, piekę ciastka. Różne, różniste. Każdy z domowników ma swoje ulubione, będzie więc w czym wybierać. Może i Wy się skusicie, na małe, mięciutkie ciasteczka. Ich czekoladowo-miętowy aromat, nie pozwala im się oprzeć :) SKŁADNIKI: 2 jajka 250 g mąki  200 g cukru pudru 100 g masła 40 g gorzkiego kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia

Kuchnia w opałach
Babeczki cytrynowo-czekoladowe 294

łyżeczka proszku do pieczenia    200 g cukru    sok wyciśnięty z połowy cytryny    1 łyżka mąki    2 łyżki budyniu czekoladowego    2 łyżki mleka Przygotowanie:   Utrzeć masło z cukrem i dodawać po 1 jajku dalej miksując. Dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Wymieszać za pomocą szpatułki lub miksera. Ciasto podzielić

Amatorka kuchenna
Babka majonezowa 243

majonezowa jest już upieczona – łatwo ją przesuszyć). Upieczoną babę podajemy polaną czekoladą, lukrem, polewą lub posypaną cukrem pudrem – jak lubimy. U mnie – z polewą kakaową i czekoladowymi jajeczkami w pastelowych skorupkach. Post Babka majonezowa pochodzi z bloga Poezja smaku

Poezja smaku
Babka zebra 1896

Zapraszam na smaczną babkę ZEBRA :). Wygląda interesująco i nie jest trudna w przygotowaniu. Ładnie pachnie wanilią i ma dosyć intensywny, czekoladowy smak dzięki sporej ilości kakao w jeden części ciasta. Przed podaniem możemy posypać ją cukrem pudrem wymieszanym w odrobiną cukru wanilinowego. Polecam… (przepis ze strony littlespicejar.com )   Zapraszam na FILM .   Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka

Mała Cukierenka
Koktajl kakaowy z bananem i pomarańczą 151

pomarańczą, zaskoczy Was swym smakiem, jesli lubicie gorzką czekoladę w połączeniu z jogurtem, ten przepis jest dla Was! Za gęstą konsystencję odpowiada banan, zaś kakao, oprócz smaku, dodaje czekoladowego koloru temu deserowi. Dodatek pokruszonych ciasteczek owsianych sprawia, że to dobry pomysł na koktajl śniadaniowy.  Koktajl kakaowy z bananem i pomarańczą Składniki: 200 g jogurtu naturalnego 1 banan 1/2 pomarańczy

Moja smaczna kuchnia
Mazurek czekoladowy z orzechami, mazurek bez pieczenia 218

krojenia chleba) i obciążyć. Odstawić w chłodne miejsce na co najmniej 4 godziny.   *u mnie 3 blaty o wymiarach 13 x 26 cm   zastawa z  czekoladowa kura od  Master Martini

królestwo garów