czekoladowe - 14235 przepisów (strona:552/949)

Tort kokosowy ala Raffaello 373

czekolada się rozpuści i połączy ze śmietaną, zdejmujemy z kuchenki i przykrywamy folią. Gdy masa osiągnie temperaturę pokojową, wkładamy ją na CAŁĄ NOC do lodówki. Wyjętą z lodówki masę czekoladowo-kokosowo- śmietanową miksujemy na niskich obrotach, do momentu uzyskania konsystencji gęstego kremu…i gotowe ! PRZEKŁADANIE TORTU: Biszkopt kroimy na trzy równe blaty. Pierwszy blat umieszczamy na paterze i wykładamy

Domowe Torty
To co najlepsze w Blogu Roku + Dziękuję!! 111

potrafiłam. I jak zwykle zaczynam od zdjęć – tak, wiem, nie zawsze dobrze jest jeść oczami, ale w tym wypadku zdecydowanie to się sprawdziło. Ale po kolei: piękna czekoladowa rolada przekładana kremem, czyżby bita śmietana? wchodzę w to! a tu niespodzianka, Adam (na codzień kucharz) na swoim blogu pokazuje tylko dania roślinne. Nie mogłam wyjść z podziwu przeglądając kolejne desery

Ciastkozercy
Salceson - blok czekoladowy 185

Dziś blok czekoladowy przypominający kształtem i wyglądem salceson. Łatwo się go kroi jest niesamowicie dobry. Zapraszam. Czytaj więcej

Pychotkaaa
Drożdżowe rogaliki z czekoladą 292

cukru z prawdziwą wanilią 1/2 szklanki cukru kryształu 750ml ciepłego mleka szczypta soli 1 kg mąki pszennej np Warmińskiej Młynomag 125g margaryny (np. Palma, Kasia) Dodatkowo: średni słoiczek kremu czekoladowego (np Nutella) 1 jajko cukier kryształ Sposób przygotowania: 1. Rozczyn: Do odmierzonej ilości mąki dodajemy mleko rozmieszane z drożdżami oraz cukrem. Dokładnie mieszamy całość i pozostawiamy na ok 4 godziny

Kuchnia w czekoladzie
Ciasto Raffaello bez pieczenia 1251

pary i odstawiamy do lekkiego przestudzenia. Kremówkę ubijamy na najwyższych obrotach prawie na sztywno. Po tym, ciągle ubijając na średnich obrotach, po trochę na raz dodajemy ostudzoną masę czekoladową. Ubijamy (już na najwyższych), aż krem lekko zgęstnieje, ale należy uważać, aby NIE ZWAŻYĆ kremu. Po tym do kremu dodajemy wiórki kokosowe i mieszamy łyżką. Tak powstały krem wykładamy na spód

Kuchnia Łukasza
Bezglutenowe ciasto bakaliowe 85

Baaardzo bakaliowe ciasto, idealne na kawy w zimowe popołudnia. Ciasto jest bezglutenowe, zamiast mąki znajdziemy w nim duże ilości różnorodnych bakalii. Zaskoczyć może lekko czekoladowy smak, mimo że w cieście nie ma czekolady. Ciasto jest bardzo słodkie (to dzięki bakaliom) więc jedynym kawałkiem bez problemu zaspokoicie apetyt na cukier

Milion Smaków
Czekoladowe muffinki z bitą śmietaną i czekoladowymi jajeczkami . 126

ciasta mogę nie zjeść obiadu ale kawałek ciasta muszę :) zawsze mam w domu coś do kawy no i mam czym ugościć jak wpadnie niespodziewanie koleżanka  Dzisiaj postanowiłam upiec czekoladowe muffinki , przepis na nie znalazłam w książce Małe pyszności .    Do ich upieczenia wykorzystałam papilot ek od  PapilArt . foremeczkach takich na jeden gry z . A może zaskoczycie swoich

Sama słodycz i szczypta chili
Przebudzenie Barbary 116

się wprost w ustach i było podane ze świetnym sosem oraz gorczycą, które tworzyły integralną całość. Zwieńczeniem naszego posiłku były domowe lody z karmelizowanymi orzechami włoskimi oraz kruchym ciastkiem czekoladowym. Cudowne zwieńczenie tak prostej, a jednocześnie wytwornej kolacji. Nowe menu Barbary naprawdę zachwyca smakiem rodzimej kuchni i nowoczesną propozycją podania, co widać na talerzach. Szef kuchni — Tomasz Biliczak spisał się

Food Square
Żeberka w sosie czekoladowo śliwkowym na czerwonym winie 142

podkręcającym smak. Użyłam duzo różnorodnych dodatków, które fajnie się ze sobą komponują i tworzą harmonijna całość. Danie podałam z ryżem Basmati z dodatkiem startej marchewki.  Żeberka w sosie czekoladowo śliwkowym na czerwonym winie  Składniki: 1,5 kg żeberek wieprzowych 4 kostki gorzkiej czekolady 250 g wędzonych śliwek ½ szklanki wytrawnego czerwonego wina 1 kieliszek octu balsamicznego 2 średnie cebule

W kuchennej krainie
Ekologiczny placek śniadaniowy orzechowo-kakaowy 159

przyłożyć patelnię i odwrócić) i smażymy jeszcze przez ok minutę. Gotowy placuszek podajemy z ulubionymi dodatkami (jogurt naturalny, dżem, miód, syrop klonowy, masło orzechowe, orzechy, migdały, wiórki kokosowe, wiórki czekoladowe) i koniecznie ze świeżymi owocami

Zawsze głodna!
Moje #kuchenneskarby - Mój największy skarb 143

Mama też ma swój zeszyt - naznaczony zębem czasu kajet z wypadającymi karteczkami i najcenniejszymi przepisami rodzinnymi - na najpyszniejszy na świecie sernik, najlepszą szarlotkę, pracochłonny tort "Kasate Pycha" oraz blok czekoladowy, którym zajadaliśmy się jako dzieci. Są w nim przepisy mojej babci i innych członków rodziny. Wszystkie te receptury mają dla mojej rodziny ogromne znaczenie. Nie wyobrażamy sobie bez nich świąt

Chilli Czosnek i Oliwa
Pomarańczowo – czekoladowy torcik na białkach 246

jeden z najlepszych sposobów na wykorzystanie zalegających białek, które najczęściej mrożę. Ciasto przełożyłam kremem z pomarańczy, które ma intensywny smak, zapach i kolor :) Cały torcik polałam pięknie błyszczącą polewą czekoladową z dodatkiem żelatyny. CIASTO BIAŁKOWE: 1 szklanka białek (z ok 6 jaj) szczypta soli 3/4 szklanki cukru 1/2 szklanki oleju rzepakowego 1 szklanka mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia

https:KKuchniaMniam
Pozory mylą, czyli nie oceniaj książki po okładce, a człowieka po tatuażach. I konfitura z czerwonych pomarańczy 151

też znajomi piekarze, którzy wpadli pomóc w przygotowaniach do świętowania. W końcu tysiąc pięćset tortów Othello (kruchy spód z z czekoladą, krem cukierniczy, ciasteczka migdałowe, bita śmietana, biszkopt, glazura czekoladowa, obręcz z marcepanu i dekoracja z bitej śmietany) i cztery tysiące festelavnsboller (ciasto duńskie przełożone kremem cukierniczym, dżemem i bitą śmietaną), to nie przelewki. Ile chlebów i bułek napiekli

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Murzynek z wiśniami 118

Wiśnie podgrzać i rozmrozić. Sok odlać, pozostawiając 2 łyżki. Białka ubić na sztywną pianę. Pod koniec ubijania dodawać po jednym żółtku. Następnie powoli wsypać mąkę naprzemiennie z ostudzoną masą czekoladową (uwaga: 1/5  masy należy odlać i pozostawić do dekoracji murzynka !). Całość wymieszać. Formę wyłożyć papierem do pieczenia. Wylać 3/4 ciasta. Następnie dodać odmrożone wiśnie i wlać pozostałe ciasto. Piekarnik

Ugotować
Bardzo czekoladowe muffinki (z olejem) - łatwe i szybkie 88

telefon, że za chwilę ktoś mnie odwiedzi. Dlaczego? Bo są proste, niewymagające i zawsze się udają. ;-) Zazwyczaj możemy zrobić je ze składników dostępnych w domu. Dziś zapraszam na wersję czekoladową. Smaczne, delikatne i banalne w przygotowaniu! 1 i 3/4 szklanki mąki pszennej, u mnie Mąka Szyma nowska tortowa, ty p 450 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej

Szefowa kuchni