łyżeczka proszku do pieczenia 200 g cukru sok wyciśnięty z połowy cytryny 1 łyżka mąki 2 łyżki budyniu czekoladowego 2 łyżki mleka Przygotowanie: Utrzeć masło z cukrem i dodawać po 1 jajku dalej miksując. Dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Wymieszać za pomocą szpatułki lub miksera. Ciasto podzielić
Amatorka kuchennamajonezowa jest już upieczona – łatwo ją przesuszyć). Upieczoną babę podajemy polaną czekoladą, lukrem, polewą lub posypaną cukrem pudrem – jak lubimy. U mnie – z polewą kakaową i czekoladowymi jajeczkami w pastelowych skorupkach. Post Babka majonezowa pochodzi z bloga Poezja smaku
Poezja smakuZapraszam na smaczną babkę ZEBRA :). Wygląda interesująco i nie jest trudna w przygotowaniu. Ładnie pachnie wanilią i ma dosyć intensywny, czekoladowy smak dzięki sporej ilości kakao w jeden części ciasta. Przed podaniem możemy posypać ją cukrem pudrem wymieszanym w odrobiną cukru wanilinowego. Polecam… (przepis ze strony littlespicejar.com ) Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka
Mała Cukierenkapomarańczą, zaskoczy Was swym smakiem, jesli lubicie gorzką czekoladę w połączeniu z jogurtem, ten przepis jest dla Was! Za gęstą konsystencję odpowiada banan, zaś kakao, oprócz smaku, dodaje czekoladowego koloru temu deserowi. Dodatek pokruszonych ciasteczek owsianych sprawia, że to dobry pomysł na koktajl śniadaniowy. Koktajl kakaowy z bananem i pomarańczą Składniki: 200 g jogurtu naturalnego 1 banan 1/2 pomarańczy
Moja smaczna kuchniakrojenia chleba) i obciążyć. Odstawić w chłodne miejsce na co najmniej 4 godziny. *u mnie 3 blaty o wymiarach 13 x 26 cm zastawa z czekoladowa kura od Master Martini
królestwo garówłyżki masła orzechowego 1 łyżeczka olejku waniliowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia wegańskiego, bezglutenowego 1/3 szkl. wody 3 łyżki wegańskich draży czekoladowych/pokrojonej czekolady Przygotowanie: Wszystko oprócz draży zblenderować. Dorzucić czekoladowe kropelki i wymieszać. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Nakładać małe placuszki ręką. Piec ok. 30 min. w zależności ile wody całość wchłonęła wody
Czarnawisienkatyle pyszne, że piekę je również w ciągu roku, jednak wtedy zwykle w keksówce lub tradycyjnej blaszce. Jest idealne z kawą. Ciasto możecie wykończyć ulubionym lukrem, polewą np czekoladową czy po prostu posypać cukrem pudrem. Jeśli użyjecie lukru lub polewy, ciasto dłużej pozostanie świeże. Ale kto by się tym martwił, skoro jest tak pyszne, że szybko znika ze stołu. Ciasto
Mieszam w Garnkunaczynia, ostudzić - sos podczas stygnięcia zgęstnieje - można go od razu wykorzystać do dekoracji mazurka lub przechowywać w lodówce, przed użyciem podgrzewając w kąpieli wodnej, aż uzyska rzadszą konsystencję POLEWA CZEKOLADOWA - czekoladę posiekać na mniejsze kawałki - śmietankę podgrzać w kąpieli wodnej, nie gotować - gorącą śmietankę zdjąć na blat, dodać czekoladę, wymieszać do momentu uzyskania gładkiej, jednolitej polewy - polewę odstawić na krótko
Smakołyki Berenikicukiernictwa. Całe warsztaty upłynęły w bardzo miłej i wesołej atmosferze. A oto wypieki, które przygotowaliśmy wspólnie na warsztatach: Baba drożdżowa z ciastem parzonym: Mazurek czekoladowy: oraz Tarta Wielkanocna z Paschą: Wszystkie słodkości smakowały wybornie, trudno mi ocenić co było najsmaczniejsze. Cieszę się, że mogłam uczestniczyć w tak wspaniałych warsztatach, poznać Pawła
Marta Gotujeświęta za szybko w tym roku. Składniki: 150-170g paluszków (mogą być z solone) 100 g czekolady mlecznej 100 g czekolady gorzkiej 1 łyżka masła małe czekoladowe jajeczka ew. posypka Przygotowanie: Czekoladę mleczną i gorzką łamiemy na mniejsze kawałki, umieszczamy w misce, którą stawiamy na garnku z gorącą wodą. Co kilka minut ściągamy miskę i mieszamy czekoladę
bistro mamawiec baranka i zajączka piekłam równocześnie pilnując czasu - zajączek upiekł się wcześniej. Ozdabiamy wg gustu.U mnie baranek posmarowany lukrem dosyć rzadkim,następnie posypany wiórkami kokosowymi imitującymi wełnę,oczy z czekoladowych kuleczek do zapiekania.Zajączek posypany cukrem pudrem,niektóre części zaznaczone gęstym lukrem,jajeczko ozdobiłam kolorowym lukrem ( mogą też być pisaki
Niespełnione zdolności kulinarneObłędne, kruche ciasteczka czekoladowe przełożone najlepszym kremem kokosowym... bez masła i cukru! Uwielbiam piec ciasteczka, nawet o 22 tak jak wczoraj :) Wpis miał pojawić się dziś wieczorem, ale na specjalną prośbę wrzucam już teraz :) Przepis jest bardzo podobny do orzechowych ciasteczek, które wczoraj trafiły do grona najpopularniejszych przepisów na stronie! Dziękuję @ewelina88022 za wspaniałą inspirację! Składniki: 2 szklanki mąki owsianej
Chocolate Muffin Blogwww.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Przepis autorski (mój). Serniczek jest pyszny, niezwykle delikatny i lekko czekoladowy. Ciasto (a może ciastko?) jest doskonałą propozycją dla osób, które nie lubią piec wielkich porcji. Wiadomo, że jak ciasto stoi w zasięgu ręki - kusi najbardziej... A i osobie samotnej lub z małą rodziną duże wypieki również nie do końca odpowiadają. Spód: 15g ciasteczek
Di gotujełyżki wrzątku sól lub cukier w wersji słodkiej szklanka pur re z dyni z tego przepisu łyżeczka masła Do podania: owoce np.: pestki granatu + mus czekoladowy z tego przepisu + orzechy do posypania- wersja na słodko wędlina, bądź łosoś z kozim serkiem i awokado- wersja wytrawna Przygotowanie: Zalej siemię lniane wrzątkiem. Wrzuć do miski przestudzone siemię lniane
Smiling ShrimpZostaw jeszcze w wyłączonym piekarniku na 5-10 min. Przygotuj POLEWĘ : 4 czubate łyżki oleju kokosowego/masła rozpuść w rondlu. Dodaj karob/kakao i mieszaj aż się połączą. Kiedy czekoladowa masa lekko ostygnie dodaj miód. Syrop klonowy możesz wlewać do gorącej. Pokrój jaglano-kokosowe ciasto na prostokąciki i wylewaj łyżką polewę. Schłodź batoniki w lodówce. Delektuj się smakiem swoich
Smiling Shrimp