czekoladowe - 14235 przepisów (strona:544/949)

Mini mazurki z masą czekoladową i ryżem preparowanym. 132

ryż preparowany. Mieszamy aby dokładnie pokrył się czekoladą. Jeśli masa będzie za rzadka wtedy dodajemy jeszcze ryżu. Zimne tartaletki smarujemy w środku powidłem śliwkowym a na nie wykładamy masę czekoladową. Dekorujemy dowolnymi bakaliami. Smacznego

Radość kipiąca uśmiechem.
puszyste ciasto: orzeźwiająca mięta z karobem 178

osób z alergią na kakao, karob jest zbawieniem- wszelkie ciasta z jego użyciem, są dla mnie alternatywą do czekoladowych słodkości- gorąco polecam wprowadzić go do swojej diety. Wracając do ciasta, lekkie, puszyste, dosładzane daktylami na mące gryczanej (niezawierającej glutenu) z listkami świeżej mięty, które były w tym wypadku strzałem w dziesiątkę. Ciasto idealnie sprawdza się w towarzystwie kawy czy herbaty

healthy dreams
Idealnie. 234

Kakaowa tapioka(duża),  na czekoladowym mleku sojowym,  banan i czekolada  tym razem wyszło idealnie

More food, love and dreams
Babka jogurtowa 154

proszkiem do pieczenia. Miksujemy. Ciasto przekładamy do silikonowej formy na babkę. Pieczemy 45 minut w 200 stopniach C. Robimy polewę: czekoladę z masłem topimy w kąpieli wodnej, mieszamy. Czekoladową polewą oblewamy wystudzoną babkę

Smakowity Blog Kulinarny
Tort bezowy z kremem orzechowym 130

koniec dodajemy masę orzechową i miksujemy do połączenia składników. Układamy blat bezowy na paterze, delikatnie rozsmarowujemy krem i przyciskamy kolejnym blatem. Czynność powtarzamy. Tort dekorujemy cukrem pudrem i czekoladowymi jajeczkami

Gotowanie i blogowanie
Ciasta jednej miski - słodkości, które nie pobrudzą kuchni 170

szklanki mąki oraz pozostałymi składnikami. Warto zostawić odrobinę masy z rondelka, by wykorzystać ją później jako polewę. Przepis na murzynka to nie jedyne rozwiązanie - wypróbuj także ciasto czekoladowe na bazie gorzkiej czekolady. Jej tabliczkę należy rozpuścić w mikrofalówce lub w kąpieli wodnej, dodać pół kostki margaryny, a następnie wmieszać w to 3 jajka, pół szklanki cukru i 3/4 szklanki mąki

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Miniserniczki muscovado z truskawkami 147

masy. 4. Pieczemy w 160 st. C przez 30-35 minut, Odstawiamy do wystudzenia. 5. Dekorujemy bitą śmietaną i posypujemy dowolnymi posypkami marki delecta u mnie :  płatki czekoladowe, karmel oraz mango

vaniliowoczekoladowa
Ajerkoniak – domowy likier jajeczny 198

miejscu np. garażu, piwnicy, spiżarni – ewentualnie w lodówce. Gdyby był zbyt gęsty – wystarczy go ogrzać do temperatury pokojowej. Ajerkoniak jest także podstawą innych likierów. Możemy otrzymać likier czekoladowy, dodając do ajerkoniaku tabliczkę rozpuszczonej gorzkiej, mlecznej lub białej czekolady (w przypadki słodkich czekolad można zmniejszyć ilość cukru). Likier kawowy otrzymamy dodając kawę w proszku lub mocne, podwójne espresso. Prosta

Poezja smaku
Łyk czekoladowej słodyczy. Pyszna czekolada na gorąco. 145

nieprzychylna aura - ziąb i wiatr, wówczas przygotowuję najprostszy i najlepszy deser - pyszną gorącą czekoladę. Jeden łyk i... świat wydaje się być lepszy. Spróbujcie i Wy. Polecam do przygotowania gorącej czekoladowej filiżanki czekolady od firmy Ekoflorka . Każda kostka dosłownie rozpuszcza się w ustach. Składniki: (na 2 porcje) 40 g gorzkiej czekolady BIO Ekoflorka 90 g mlecznej czekolady 200 ml śmietanki

Słodkie okruszki
Czerwone babeczki 143

Cześć trochę trwało zanim dodałam coś więcej. Dziś mam dla Was pyszne, wilgotne w środku babeczki czekoladowe. Składniki na babeczki: 220g masła 150g brązowego cukru 210 g mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 4 jajka 4 łyżki kakao 1 łyżeczka ekstraktu rumowego 50 g startej gorzkiej czekolady Wszystkie składniki muszą być w temperaturze pokojowej. Mąkę, proszek i kakao przesiać

Panda i jej świat
Ciasto orzechowo-kakaowe na białkach 137

wymieszać i dodać do piany. Wlać ciasto do formy keksowej wyłożonej papierem do pieczenia. Piec około 60 minut w temp. 180 stopni Celcjusza. Po ostudzeniu można polać polewą czekoladową.   Smacznego

talerz przyjemności
Babka zebra 779

łyżki), białego i ciemnego. Piec w piekarniku nagrzanym do 170°C przez około 50 minut, do tzw. suchego patyczka. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem lub polać polewą czekoladową. Smacznego

Oryginalny smak
Czekoladowe ciasto :) bez laktozy i bez mąki pszennej 146

Czekoladowe ciasto Składniki: 1 szklanka mąki orkiszowej pół szklanki mąki kokosowej pół szklanki mąki ryżowej pół łyżeczki proszku do pieczenia BIO (opcjonalnie) 1 jajko 1 dojrzały banan pół szklanki oleju słonecznikowego 1 szklanka mleka ryżowego 3 łyżki kakao miód/agawa czekolada gorzka/posypka (opcjonalnie) Wszystkie składniki suche: mąki, proszek do pieczenia oraz kakao wymieszałam ze składnikami mokrymi: banan, jajko, olej, mleko

nietadieta
Wegańskie kulki jaglane w czekoladzie :) 105

delikatnie dłonie, aby masa jaglana nie przywiera i dało się łatwo ulepić kulki.  W naczyniu rozpuść kuwerturę.  Każdą kulkę nabij na wykałaczkę i obtocz z rozpuszczonej masie czekoladowej.  Pozostaw do całkowitego ostygnięcia

Zdrowie na języku :P