Nadzienie kajmakowe i to takie z mleka gotowanego w puszce jest chyba najprostszym i najbardziej popularnym nadzieniem do mazurka. Zawsze gotuję od razu 2-3 puszki bo przy okazji robię szalonego cielaczka . I zupełnie nic nie szkodzi, że Wielkanoc już dawno minęła a ja ten przepis podaję dopiero dzisiaj bo możecie sobie upiec takiego mazurka w dowolnym czasie a latem, zamiast owoców suszonych, przybrać go świeżymi. Żarłoczek nazwał tego mazurka mazurkiem góralskim bo wzór ponoć tak mu się jakoś skojarzył. Ni... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Lubię gotować, ale nie sterczeć godzinami przy garach. Moja kuchnia to dania domowe, smaczne i apetyczne. Poza gotowaniem interesuję się wszystkim co dotyczy grzybów.