zaledwie 80 kcal w 100g, w tym mniej niż 10 g węglowodanów :) Brzmi zachęcająco prawda? Jestem pewna, że zakochacie się od pierwszej łyżeczki, bo jogurcik smakuje wyśmienicie :) Warstwa czekoladowa: 3 łyżki jogurtu naturalnego 2 płaskie łyżeczki kakao niskotłuszczowego 1/2 łyżeczki syropu z agawy/stevii/ksylitolu/miodu itp Warstwa jasna: 3 łyżki jogurtu naturalnego kropelka aromatu waniliowego Składniki na obie warstwy wymieszać
Chocolate Muffin Blogpatelnię. Białka ubić na sztywną pianę, dodać żółtka i zmiksować. Wmieszać delikatnie orzechy i aromat. Wylać na patelnię i piec pod przykryciem 5 min z każdej strony. Warstwa czekoladowa: 3 łyżki jogurtu naturalnego 2 płaskie łyżeczki kakao niskotłuszczowego 1/2 łyżeczki syropu z agawy/stevii/ksylitolu/miodu itp Warstwa jasna: 3 łyżki jogurtu naturalnego kropelka aromatu waniliowego Składniki na obie warstwy wymieszać
Chocolate Muffin BlogSkładniki: (na 3 porcje) 1 szklanka mleka 3 żółtka 1 szklanka śmietanki kremówki 30% 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 1/2 łyżki cukru 3 krówki BIO klasyczne od Ekoflorka opcjonalnie - czekoladowe ozdoby Przygotowanie: Krówki ścieramy na tarce na średnich oczkach - na wiórek. Zagotowujemy mleko. Do miski wlewamy śmietankę kremówkę, dodajemy do niej żółtka, cukier i mąkę ziemniaczaną. Całość dokładnie mieszamy rózgą
Słodkie okruszkiidealne na leniwe śniadanie albo lekki obiad. Robi się je w błyskawiczny sposób i są na tyle uniwersalne, że śmiało można kombinować z dodatkami. Dżem , masło orzechowe , krem czekoladowy , prażone orzechy czy też zwykły cukier puder pomogą stworzyć z nich pyszne danie, którym zachwycą się zarówno dzieci, jak i dorośli! Koniecznie wypróbujcie! SKŁADNIKI: * kasza jaglana – 3/4 szkl * mąka pełnoziarnista
Ostra na SłodkoCzekoladowe makaroniki to moja kolejna próba z tymi ślicznymi słodyczami. Kolor i smak zawdzięczają niewielkiej ilości kakao do tego krem z Nutellą.. pycha! temu nie da się oprzeć ;) Gotowe makaroniki dobrze jest schłodzić przed podaniem, tak naprawdę mogą poleżeć nawet całą noc w lodówce – wtedy będą jeszcze lepsze. Składniki: 50 g białek 45 g cukru 60 g cukru
Ciastkozercyzamykamy domek przy pomocy folii. Dokładnie dociskamy całość, owijamy folią i umieszczamy na noc w lodówce. Przed dokładnym zawinięciem warto dokładnie wyrównać górę domku. Następnego dnia przygotowujemy polewę czekoladową. W garnuszku podgrzewamy śmietanę niemalże do wrzenia. Zdejmujemy z ognia i wrzucamy czekoladę. Mieszamy, aż się rozpuści. Smarujemy domek i posypujemy wiórkami kokosowymi. Odstawiamy do ostygnięcia. Smacznego
Kolizje SmakówDrugi na blogu przepis na babkę, tym razem marmurkową która wyszła przepyszna! Babka z polewą z gorzkiej i białej czekolady, która idealnie dopełnia całość. Dla wszystkich fanów czekoladowo- waniliowych smaków jest to najlepszy przepis. Nie ma idealnych świąt bez tej babki! Składniki ( składniki powinny być w temperaturze pokojowej): 2 szklanki mąki pszennej 1 i 1/4 łyżeczki proszku
Mango Papajadeser a la rafaello (z kaszy jaglanej) Chrupiące nugettsy z piersi kurczaka (w panierce na bazie mąki kukurydzianej). Puszyste pszenne bułeczki z ziarenkami Zdrowy i lekki pudding czekoladowy z chrupiącymi ziarenkami Orkiszowe placki z korzenną nutą
Słodkie okruszkicukru 4 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki oleju Krem: 2 szkl. mleka w proszku 1/2 szkl. mleka 1/2 szkl. cukru 300 g masła Polewa czekoladowa: 50 g gorzkiej czekolady 5 łyżek mleka Rozpuszczamy czekoladę w kąpieli wodnej. Do rozpuszczonej czekolady wlewamy mleko i mieszamy. Jeszcze ciepłą, polewamy ciasto. Sposób przygotowania: Ciasto : Białka ubijamy, dodajemy cukier
Słodkości i nie tylkoserek mascarpone (250g) 8 ciastek oreo Dodatkowo: 1,5 tabliczki czekolady karmelowej 3 łyżki mleka 4 łyżki płatków białej czekolady 7-8 ciastek oreo 1/3 szklanki likieru np. czekoladowego Sposób przygotowania: 1. Biszkopt: Białka ubijamy ze szczyptą soli. Do piany dodajemy cukier oraz po jednym żółtku, cały czas ubijając na wolnych obrotach. Do masy jajecznej dodajemy przesiane mąki wymieszane
Kuchnia w czekoladzieSkładniki: - 125g twarogu chudego, - 1 jajko, - 20g mąki żytniej razowej, - 45ml mleka 2%, - 15g odżywki białkowej (u mnie Trec o smaku czekoladowym), - pół łyżeczki proszku do pieczenia. Do podania: - syrop klonowy (10ml), - truskawki (45g). Przygotowanie: Wszystkie składniki dokładnie zblendować. Smażyć na patelni bez tłuszczu (ja daję około 2 łyżki ciasta na 1 placuszka). Podawać z syropem klonowym i truskawkami
Zgrabne GotowanieNawet nie spodziewałam się, że wyjdą takie pyszne. Musicie wypróbować ten łatwy smaczny przepis i z pewnością zagości w waszych domach na stałe:) SKŁADNIKI: 2 1/2
harrisawpadły też słynne kuleczki Rafnello (niechcący zamówiłam dwie paczki, ale to chyba wpływ godziny o której to robiłam) z firmy tej skusiłam się jeszcze na orzechowego batonika , oraz gryczanki czekoladowe jako miłośniczka czekolad.. nie mogło i ich zabraknąć, kusząca od dawna surowa czekolada, o smaku cappuccino z białą morwą oraz gorzka z nadzieniem nugatowym kolekcjonując wszelkiego rodzaju
More food, love and dreamstrochę wlewać oliwę z sardynek, do otrzymania pożądanej konsystencji. Spody białek lekko ściąć, aby równo stały i nie przewracały się. Napełnić połówki białek masą z żółtek. czekoladowa kura od Master Martini zastawa
królestwo garów