czekoladowe - 14735 przepisów (strona:547/983)

Babka sernikowa 184

przypadkiem, ale nie od dziś wiadomo, że to najlepszy sposób do stworzenia czegoś boskiego. Piekłam sernik wyszło jakoś dużo masy serowej i postanowiłam wykorzystać ją w inny sposób. Dorobiłam czekoladowe ciasto i teraz mogę cieszyć się boskim ciachem. Spróbuj a nie pożałujesz. Ciasto jest aromatyczne o dwóch strukturach i niezwykle wilgotne. Świetna alternatywa dla suchych babek. Babka Wielkanocna Czytaj więcej

Wielki apetyt
Babka gotowana 130

ciast gotowanych, posmarowanej wcześniej margaryną "Kasią" i wysypanej bułką tartą.  Formę zamykamy i gotujemy 70 minut od momentu zagotowania się wody.  Po ostudzeniu babkę możemy polać polewą czekoladową  i posypać płatkami migdałowymi. Smacznego

Pyszności Słodkości
Pijana śliwka z kremem nutellowym. 379

pieczenia 1 łyżka oleju 1 cukier waniliowy Krem : 700 g nutelli 260 g miękkiego masła 1 łyżka spirytusu 450 g suszonych śliwek likier kawowy około 2.5 szklanki Polewa czekoladowa : 1 kostka margaryny 1 szklanka cukru 3 łyżki wody 3 łyżki kakao Do nasączenia : 1/2 szklanki kawy rozpuszczalnej z łyżeczką cukru  Blaszka duża tradycyjna, prostokątna Wykonanie : Śliwki zalać likierem

Sama słodycz i szczypta chili
Ciasto bananowo - jogurtowe 213

Dziś przedstawiam Wam nie za słodkie ciasto jogurtowo -bananowe z polewa czekoladową. Mam nadzieję że podpasuje Wam ten przepis :) Już go mało zostało, dobrze że zrobiłam zdjęcie. Składniki biszkopt:  5 jajek 1/2 szklanki cukru brązowego 2/3 szklanki mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy je na sztywno. Dodajemy do nich stopniowo cukier, a dopiero

Panda i jej świat
Babka biało - czarna 199

OKAZJI Wielkanocy mam dla Was babkę kakaową z polewą czekoladowo - kokosową. Składniki: 6 białek 100 g cukru brązowego 100 g masła 160 g mąki 2 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia  100 g mlecznej czekolady 50 g kokosowej czekolady Masło rozpuścić i ostudzić. Białka ubić na sztywną pianę ze szczyptą soli, pod koniec ubijania dodać cukier. Mąkę

Panda i jej świat
Brzoskwiniowe ciasto Agnieszki 181

Odstawić do wystygnięcia. Do zimnego kremu dodać pokrojone w kostkę brzoskwinie. Masę wylać na połowę biszkoptu, przykryć drugim i wstawić do lodówki. Ciasto można posypać cukrem pudrem bądź polać czekoladową polewą

Magiczne Życie Marty
Mazurek cytrynowy z bezami 218

Mazurek cytrynowy z bezami Mazurki w kształcie jaja z czekoladowym wypełnieniem piekę już od kilku lat. Jednak zazwyczaj w formie mini. Tym razem zdecydowałam się na coś większego, ale nie mniej pysznego. Kruche ciasto, lemon curd, odrobina limoncello i bezy, czy to może się nie udać? A przy okazji chciałabym życzyć wszystkim Czytelnikom spokoju i chwili na złapanie oddechu. Miłego

Pełny talerz
Bułeczki wielkanocne i konkurs z Electrolux – 2 piekarniki do wygrania! 166

puszyste bułeczki drożdżowe z jabłkiem, rodzynkami, kandyzowaną skórką pomarańczową i glazurą z konfitury morelowej, doskonałe nie tylko na święta! Najlepsze są takie jeszcze gorące, prosto z piekarnika, z kremem czekoladowym lub ulubioną konfiturą, koniecznie podane z dobrą kawą. Gdy już chwilę poleżą, wystarczy odgrzać je w piekarniku, mikrofalówce lub w tosterze i ponownie staną się cudownie puszyste:) Nie ma wątpliwości

karmelowy
Bakaliowy mazurek last minute 274

Jednak jeśli się spóźniliśmy i dekoracja zdążyła stężeć, rodzynki i orzechy maczamy najpierw w rozpuszczonej czekoladzie i dopiero układamy na mazurku. Gotowe! Mazurek można przygotować z nadzieniem śmietankowym lub czekoladowym (wystarczy dodać 2-3 łyżki naturalnego kakao i trochę więcej wody) oraz z dodatkiem różnych bakalii - każdy może wybrać to, co lubi :) Wesołych i smacznych świąt Wielkiej Nocy życzy

Ratunku obiad
Mazurek różany 293

Jeśli chcemy uzyskać bardziej intensywny różowy kolor możemy dodać odrobinę niesolonego koncentratu buraczanego. Na dnie ostudzonego ciasta rozsmarowujemy lekko kwaskową konfiturę z płatków róż. Następnie wylewamy przestudzoną słodką masę czekoladowo-malinową. Płatki migdałowe podprażamy na suchej patelni i posypujemy gotowego mazurka. Chłodzimy przez co najmniej 3 godziny w lodówce, a najlepiej całą noc. Post Mazurek różany pochodzi z bloga Poezja

Poezja smaku
Kokosowe Magdalenki czyli Slodki Czwartek odc.100 254

kokosowe. Delikatne ciastka, błyskawiczne, smaczne choć, tak jak i  Sosny , mnie nie powaliły. Zabrakło mi w nich wilgoci... następnym razem zdecydowanie dodam do nich dodać masło i wiórki czekoladowe ale wtedy nie będą już bez mleczne więc nie każdy sobie podje :) Kokosowe Magdalenki 100 g mąki 30 g wiórków kokosowych 30 ml mleczka kokosowego 1/2 łyżeczki

Dzieje kuchennej Wiewióry
Babka drożdżowa (z żurawiną i białą morwą) 181

www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Taką babkę drożdżową robię odkąd sięgam pamięcią. Niekoniecznie musi być wypiekiem świątecznym. Czasami ozdabiam ją lukrem, innym razem polewą czekoladową. Poniżej podałam opis na obie wersje, a Wy sami zadecydujcie, która opcja bardziej Wam odpowiada. Babka jest bardzo smaczna - miękka, puszysta i długo pozostaje świeża. Za każdym razem ładnie wyrasta.       (Forma z kominkiem

Di gotuje
Babeczki do koszyczka 176

szklanka mąki pszennej 1/3 szklanki letniego mleka 3 łyżki cukru trzcinowego 1 łyżka cukru waniliowego 1 jajko 1/3 kostki masła 15 gram świeżych drożdży 2 łyżki rodzynek Polewa czekoladowa Helio Sposób przygotowania: Drożdże rozcieramy z mlekiem, łyżką mąki i cukru, odstawiamy na 10 minut do wyrośnięcia. Pozostałą mąkę przesiewamy do miski, dodajemy pozostały, cukier waniliowy, jajko oraz zaczyn, wszystko dokładnie

Bajeczna Kuchnia
NIebiański Sernik 272

powinien być ścięty i sprężysty na wierzchu.  Wystudzić w uchylonym piekarniku, następnie schłodzić w lodówce przez około 12 godzin. Dodatkowo: Masa kajmakowa do polania na wierzch. Opcjonalnie: Polewa czekoladowa oraz rozpuszczona biała czekolada do ozdobienia ciasta

The Sweet Damsel
Mazurek jogurtowy z białą czekoladą i kajmakiem 226

schłodzić je w lodówce. Ja narysowałam pisankę na papierze do pieczenia i wylepiłam na wzorze pisankę. Piec w temperaturze 180ºC przez ok. 30 minut do zarumienienia. Wystudzić. Masa jogurtowo - czekoladowa: masa kajmakowa do udekorowania 160 g białej czekolady 125 g jogurtu greckiego - dzień wcześniej wyłożyć jogurt na nieduże sitko wyłożone podwójną gazą, przykryć i wstawić do lodówki

The Sweet Damsel